NEED TO KNOW

Amy Coney Barrett: Ποια είναι η συντηρητική δικαστής που θα προτείνει ο Trump για την αντικατάσταση της R.Β.G.

πηγή: Facebook

Από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή η κορυφαία δικαστικός Ruth Bader Ginsburg, ξεκίνησε η αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Παρότι η  ίδια είχε ζητήσει επανειλημμένως να μην αντικατασταθεί πριν από τις εκλογές,  ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε πως έχει ήδη κάνει την επιλογή του. Όπως ανακοίνωσε στα μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μία «πολύ ταλαντούχα, πανέξυπνη γυναίκα» και οι φήμες για το πρόσωπο στο οποίο αναφέρεται οργιάζουν. Οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε δύο ονόματα, εκείνο της Amy Coney Barrett και αυτό της Barbara Lagoa. Οι πιθανότητες, όμως, είναι με το μέρος της πρώτης.

Ποια είναι η Amy Coney Barrett

Σύμφωνα με το Axios, ο Trump έχει αναφέρει πολλές φορές ότι τη «φυλάει» για τη θέση της Ginsburg. Χάρη σ’ εκείνον, μάλιστα, έγινε ομοσπονδιακή δικαστής στο Εφετείο, ενώ πριν από αυτό ήταν καθηγήτρια νομικής στο Πανεπιστήμιο Notre Dame και βοηθός του εκλιπόντος δικαστή Antonin Scalia. Φημολογείται πως γνωρίστηκε με τον Πλανητάρχη την περασμένη εβδομάδα, με τους παρευρισκομένους να τονίζουν ότι «τον κέρδισε από το πρώτο λεπτό». Αν πράγματι δοθεί σ’ εκείνη η θέση, θα είναι η νεότερη Ανώτατη Δικαστής της ιστορίας, στα 48 της μόλις χρόνια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Evie Magazine (@eviemagazine) on

Ποιες είναι οι απόψεις της;

Η Amy Coney Barrett δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί προοδευτική. Ως δικαστής, ερμήνευε το Σύνταγμα με τη λογική του 18ου αιώνα κατά τον οποίο γράφτηκε, ενώ έπαιρνε τις αποφάσεις της φορώντας παρωπίδες.

Οι Δημοκρατικοί κρατούν ιδιαίτερα επιφυλακτική στάση απέναντί της, καθώς διαφωνούν με τις θέσεις της για το μεταναστευτικό ζήτημα, τις αμβλώσεις και την οπλοκατοχή. Επιπλέον, όταν ο Donald Trump πρότεινε να μη δίνονται κρατικά επιδόματα σε όσους έχουν αιτηθεί πράσινη κάρτα, εκείνη πήρε το μέρος του.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Munyiri 1993 (@mickyeem.is_diverseopinion) on


Το 2018, η Barrett χαρακτήρισε ως ευγονισμό το νόμο που ψηφίστηκε στην Indiana και έκρινε παράνομη τη διακοπή της κύησης λόγω φύλου, φυλής ή αναπηρίας του εμβρύου. Τέσσερα χρόνια μετά, υποστήριξε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Becket Fund for Religious Liberty, το μεγαλύτερο αντίπαλο της προσπάθειας του Barack Obama για τη μείωση του κόστους της ιατρικής ασφάλισης για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Τι θα συμβεί αν πράγματι αντικαταστήσει την R.G.B;

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ πρόκειται να αποκτήσει ένα καθαρά συντηρητικό πρόσωπο. Αυτό είναι αναπόφευκτο, βέβαια, αν η επιλογή γίνει από τον Donald Trump.

 

Διαβάστε επίσης:

Kamala Harris: Η πρώτη έγχρωμη υποψήφια Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ — Tο μεγαλύτερο «όπλο» στα χέρια του Joe Biden

Farrokhroo Parsa: Η πρώτη Ιρανή υπουργός που εκτελέστηκε γιατί αρνήθηκε να φορέσει hijab

Alexandria Ocasio-Cortez: Η σταρ της πολιτικής σκηνής των ΗΠΑ

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση