NEED TO KNOW

Αριθμός που απογοητεύει: Το 2020 δολοφονήθηκαν 350 transgender άτομα εξαιτίας της διαφορετικότητάς τους

Photo by Eric Ward on Unsplash

Το 2020 δεν έχει τελειώσει ακόμη. Ήδη, όμως, έχουν δολοφονηθεί 350 διεμφυλικοί άνθρωποι.

Σύμφωνα με την επίσημη λίστα, η οποία κυκλοφόρησε εν όψη της Μέρας Μνήμης Τρανς Ατόμων, ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων είναι τα 31 έτη. Το νεότερο από αυτά, ήταν μόλις 15 ετών. Από τους φόνους αυτούς, το 22% πραγματοποιήθηκε μέσα στο σπίτι, από άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος.

Η πλειονότητα των εγκλημάτων έγινε στην Κεντρική και Νότιο Αμερική. Όπως και πέρσι, την πρωτιά κατέχει η Βραζιλία στην οποία σημειώθηκε το 43% των θανάτων – έχασαν, δηλαδή, τη ζωή τους 152 άνθρωποι. Δεύτερο στην κατάταξη είναι το Μεξικό με 57 δολοφονίες, ενώ στις ΗΠΑ πραγματοποιήθηκαν οι 28.

Ο αριθμός, βέβαια, μπορεί να είναι πολύ υψηλότερος. Σ’ αυτόν κατέληξε το  Transrespect versus Transphobia Worldwide (TvT), ένα project που συλλέγει δεδομένα από τις υποθέσεις που βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας. Επειδή πολλά εγκλήματα μίσους, λοιπόν, παραμένουν στην αφάνεια, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως δεν πραγματοποιήθηκαν περισσότερες δολοφονίες.

Σύμφωνα με το Forbes, ο κορονοϊός άγγιξε δυσανάλογα τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ. «Σε καιρούς κρίσης, εκείνοι που ζουν στο περιθώριο υποφέρουν περισσότερο», δήλωσε εκπρόσωπος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Transgender Europe. «Οι κοινότητες αυτές όχι μόνο επηρεάζονται από τον ίδιο τον ιό, αλλά κι από το ίδιο το σύστημα υγείας. Ταυτόχρονα, βλέπουμε πως πολλές κυβερνήσεις χρησιμοποιούν την πανδημία σαν δικαιολογία για την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με τις διακρίσεις να πραγματοποιούνται σε ευρύ πολιτικό και κοινωνικό φάσμα».

Η Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών Ατόμων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2020. Ολόκληρο το εικοσιτετράωρο θα είναι αφιερωμένο σε όλους εκείνους που έχασαν τη ζωή τους επειδή απλώς κάποιοι άλλοι αρνήθηκαν να αποδεχθούν τη διαφορετικότητα.

 

Διαβάστε επίσης:

Σάρα ΜακΜπράιντ: Η πρώτη διεμφυλική Γερουσιαστής στην ιστορία των ΗΠΑ

Ως εδώ με το συνεχές αίσθημα φόβου και ανασφάλειας: Το βίντεο του Athens Pride που συγκινεί

Caroline Farberger: H CEO που ήταν κάποτε άντρας δίνει μία μοναδική προοπτική για την ισότητα των δύο φύλων

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση