«Χαρούμενη 25η Μαρτίου, Ελλάδα!»: Το doodle της Google για την επέτειο της Επανάστασης | Portraits
NEED TO KNOW

«Χαρούμενη 25η Μαρτίου, Ελλάδα!»: Το doodle της Google για την επέτειο της Επανάστασης

Το doodle της Google για την επέτειο της Επανάστασης

Με ένα ξεχωριστό doodle, η Google τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης. Βλέπουμε τη γαλανόλευκη να κυματίζει, γύρω της δάφνες και στο κέντρο, κάτω ακριβώς από τη σημαία, τον αριθμό 200.

«Tο σημερινό Doodle τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, κατά την οποία το έθνος ξεκίνησε την εκστρατεία του για ανεξαρτησία ενάντια σε τέσσερις αιώνες οθωμανικής κυριαρχίας.

Η φετινή 25η Μαρτίου αποτελεί τη 200ή επέτειο από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης – ενός αγώνα για κυριαρχία που κορυφώθηκε όταν ο Μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της επανάστασης στη Μονή της Αγίας Λαύρας. Μέσω του Πρωτοκόλλου του Λονδίνου του 1830, η Ελλάδα αναγνωρίστηκε επίσημα ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος», αναφέρει το σχετικό κείμενο της Google.

«Προς τιμήν αυτής της ημέρας, η γαλανόλευκη ελληνική σημαία, που απεικονίζεται στο Doodle, κυματίζει αγέρωχη ως σύμβολο ελευθερίας και αλληλεγγύης. Σήμερα, η ιστορία, η απελευθέρωση και η εξέλιξη της χώρας κατά τα τελευταία 200 χρόνια τιμάται με εκδηλώσεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Χαρούμενη 25η Μαρτίου, Ελλάδα!»

 

Διαβάστε επίσης:

Ωδή στις γυναίκες της Επανάστασης

Η Ελληνική Επανάσταση με τα μάτια των ξένων

Τζο Μπάιντεν: «Μαζί, θα συνεχίσουμε να κρατάμε ψηλά τον πυρσό της δημοκρατίας»

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση