ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Η Παγκόσμια Ιστιοπλοΐα στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου- Η ανακοίνωση που εξέδωσε

Σοφία Μπεκατώρου
Σοφία Μπεκατώρου

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας (World Sailing) στηρίζει ένθερμα τη Σοφία Μπεκατώρου, μετά την καταγγελία της ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το απόγευμα στην επίσημη ιστοσελίδα της αναφέρει: «Η Σοφία είναι απίστευτη αθλήτρια, γνωστή για το πάθος και την αφοσίωσή της στο άθλημα. Έχει υπάρξει πρωτοπόρος στο νερό και τώρα έξω από αυτό. Ελπίζω ότι η γενναιότητά της θα μπορέσει να εμπνεύσει άλλους που έχουν αδικηθεί να μιλήσουν και εκείνοι που έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα να λογοδοτήσουν».

Επίσης προσθέτει: «Η World Sailing, ως ο παγκόσμιος φορέας για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, έχει μηδενική ανοχή για κακοποίηση και παρενόχληση σε οποιαδήποτε μορφή. Οι ιστιοπλόοι έχουν το δικαίωμα σε μια θετική και ευχάριστη εμπειρία του αθλήματος σε ένα ασφαλές περιβάλλον και χωρίς φόβο κατάχρησης και παρενόχλησης. Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας έχει δεσμευτεί να προστατεύει και να διασφαλίζει την ευημερία των ατόμων στο άθλημα».

Η Παγκόσμια Ιστιοπλοΐα, φαίνεται ότι παρακολουθεί με προβληματισμό τα όσα συμβαίνουν στον ελληνικό χώρο αθλητισμού. Η κινητοποίηση της προκλήθηκε από τις ραγδαίες εξελίξεις στην ελληνική ιστιοπλοΐα, μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου ότι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από παράγοντα της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, αλλά και τις καταγγελίες του Νίκου Κακλαμανάκη για κατάχρηση εξουσίας από τη διοίκηση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Από τη στιγμή που η υπόθεση είδε τα φώτα της δημοσιότητας, πολλοί Έλληνες Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές και προπονητές της Ιστιοπλοΐας, στάθηκαν στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου και κινητοποιήθηκαν, στέλνοντας επιστολή στην Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Εκτός από τους συναθλητές της, η Ολυμπιονίκης έχει λάβει την αμέριστη συμπαράσταση και από τον υπόλοιπο κόσμο, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει άτυπα το ελληνικό #metoo κίνημα. Στα social media και συγκεκριμένα στο Twitter έχει δημιουργηθεί το hashtag #ΜετηνΣοφία, με πολλούς χρήστες να αφήνουν τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης, συγχαίροντας τη Σοφία Μπεκατώρου για τη γενναιότητα της ψυχής της.

Διαβάστε επίσης:

Μαρέβα Μητσοτάκη για Σοφία Μπεκατώρου: Να σταματήσουν ορισμένοι να μιλούν για το “πότε” και να σκεφτούν το “γιατί”;

Σοφία Μπεκατώρου, Νίκος Κακλαμανάκης: Nέα στοιχεία για την ανήλικη αθλήτρια που κακοποιήθηκε – Τι ζητούν

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Δεν ήταν βιασμός – Με την 11χρονη είχαμε σχέση

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση