ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Υπόθεση Λιγνάδη: «Ήτανε κάτι το οποίο το εξάσκησε, το έμαθε, το έκανε πολύ καιρό»

Δημήτρης Λιγνάδης

Όσο περνά ο καιρός και τα θύματα μιλούν ανοιχτά για όσα βίωσαν, τόσο πιο «σκοτεινή» αποδεικνύεται η υπόθεση Λιγνάδη. Μιλώντας στο Live News του MEGA την περασμένη εβδομάδα, ένας από τους πρώτους μηνυτές του που σήμερα είναι 25 ετών, αποκάλυψε τι κατέθεσε στην ανακρίτρια για τον ηθοποιό και σκηνοθέτη, αλλά και όσα έζησε στο σπίτι του στο Μεταξουργείο, δέκα χρόνια πριν.

«Δεν ήταν απλά ένα πράγμα που το έκανε μια φορά ή δυο φορές. Ήτανε κάτι το οποίο το εξάσκησε, το έμαθε, το έκανε πολύ καιρό», είπε. «Εγώ τον είχα ξεχάσει, γιατί δεν ήθελα να τον θυμάμαι. Ήταν άσχημο αυτό που έγινε και δεν θα επιτρέψω να το πάθει άλλο παιδί. Δεν άντεξα όταν είδα ότι υπήρχαν και άλλα θύματα, και επιβαλλόταν η φωνή μου στην υπόθεση».

Όπως τόνισε, βρέθηκαν για πρώτη φορά στην πλατεία του Μεταξουργείου. Σχεδόν αμέσως, ο Δημήτρης Λιγνάδης του πρότεινε να συνεχιστεί η κουβέντα τους στο διαμέρισμά του.

«Όταν μιλούσαμε, είδα έναν καλό άνθρωπο σαν τον ρόλο του πατέρα που είχε, μου μίλαγε για πράγματα της Αρχαίας Ελλάδας μου έλεγε για κάτι πράγματα τα οποία εγώ δεν ήξερα και εγώ είδα ότι είναι ένας άνθρωπος που έχει γνώση, ξέρει πράγματα, γιατί να μη μιλήσω σε έναν καλύτερο άντρα που μπορεί και εμένα να με κάνει και εμένα κάτι καλύτερο;», είπε χαρακτηριστικά.

Η δεύτερη συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο ρετιρέ του 7ου ορόφου που τόσοι ακόμη έχουν περιγράψει.

«Όταν βρέθηκα στο διαµέρισµά του καθίσαμε σε έναν καναπέ, µου έβαλε ένα ποτό και µου έδωσε να καπνίσω ένα τσιγαριλίκι. Ξαφνικά, έπειτα από δύο γουλιές ποτού και πριν ακόµη τελειώσω το τσιγάρο, ένιωσα µια υπερβολική έξαψη, αφόρητη ναυτία, τρομερή ζάλη.

Παρέλυσα σ’ ολόκληρο το σώµα µου κι άρχισα να χάνω την επαφή µε το περιβάλλον, να σβήνω κυριολεκτικά. Όταν ξαναβρήκα τις αισθήσεις µου ήμουν γυµνός στον καναπέ, ενώ είχε ήδη ξηµερώσει».

Ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν τον απείλησε. «Εγώ τον απείλησα, γιατί ένιωσα ότι αυτό δεν ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει. Δεν είπα ότι δεν το έχω ανάγκη αυτό στη ζωή μου, κατάλαβες; Δεν ήξερα ότι αυτό ήταν κάτι απαράδεκτο, κάτι το οποίο δεν είναι στον κόσμο μου, τι να σου πω. Ήταν βία», εξήγησε ο 25χρονος.

Όταν συνειδητοποίησε πόσο οργισμένος ήταν ο τότε έφηβος, ο ηθοποιός προσπάθησε να τον ηρεμήσει λέγοντας πως έχει καρκίνο.

«Μου είπε ότι είχε καρκίνο του λάρυγγα και μου μίλαγε λες και είχε πάει να πεθάνει, και ότι δεν αντέχει άλλο. Απ’ ό,τι κατάλαβα, είχε απειλήσει κάποια άτομα, αλλά τι να σου πω, εμένα δεν μπόρεσε να με απειλήσει, και δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσει να με απειλήσει εμένα».

«Πλέον ξέρω ποιος είμαι, δεν τον φοβάμαι. Βεβαίως προσέγγιζε όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο, γιατί δεν ήταν απλά ένα πράγμα που το έκανε μια φορά ή δυο φορές. Ήτανε κάτι το οποίο το εξάσκησε, το έμαθε, το έκανε πολύ καιρό. Ήταν το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί, ήταν το τελευταίο πράγμα που θα έμπαινε στο μυαλό κάποιου ανθρώπου, μικρού παιδιού».

Όπως υποστηρίζει ο 25χρονος τα ανήλικα αγόρια που ο σκηνοθέτης προσέγγιζε, είχαν παρόμοιο προφίλ.

«Εκμεταλλευότανε, κάτι έβρισκε πάνω σε κάποιο άτομο. Δεν έκανα παρέα με τον πατέρα μου ποτέ, ούτε με τη μητέρα μου, ήτανε η σχέση πολύ αυστηρή και δεν έβγαινα από το σπίτι γενικώς. Δηλαδή η πρώτη φορά που βγήκα στον δρόμο και μίλησα σε παιδιά ήταν τότε στα 14, στα 15 η πρώτη φορά που βγήκα έξω».

Κατέθεσε τη μήνυσή του στις 19 Φεβρουαρίου. Το έγκλημα έλαβε χώρα το 2010, επομένως δεν έχει παραγραφεί και τιμωρείται ως κακούργημα.

«Το θέμα με έκανε να αρρωστήσω για πρώτη φορά στη ζωή μου, εγώ δεν ήξερα τι ήταν ‘panic attack’ (σ.σ. κρίσεις πανικού). Δεν το ήξερα εγώ αυτό».

Σήμερα όμως, είναι δυνατός. Δεν φοβάται και είναι έτοιμος να δικαιωθεί στο δικαστήριο.

«Άμα δεν είχα το δικό μου το μέρος στην κοινωνία και ξέρω τώρα τι κάνω, θα μπορούσε να μη μιλούσα και ποτέ, θα μπορούσε να φοβόμουνα ακόμα. Δεν με ενδιαφέρει τώρα τι θα πει ο ένας, τι θα πει ο άλλος. Εγώ ξέρω ποιος είμαι, αυτό είναι το πιο σημαντικό»

 

Διαβάστε επίσης:

Νέα κατάθεση για την υπόθεση Λιγνάδη: Μου έδινε οδηγίες για να προσεγγίζω ανηλίκους

Δημήτρης Λιγνάδης: Βρέθηκε σπίτι του επιστολή με καταγγελία προς το Αρσάκειο

Τζεφ Μοντάνα: Σήμερα, θεωρώ το Δημήτρη Λιγνάδη συλλέκτη ψυχών – Με εξουσίαζε

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση