NEED TO KNOW

Κάμαλα Χάρις: Η βιογραφία – Τι τη χωρίζει από τον Ομπάμα και τι τη συνδέει με τον Τραμπ;

πηγή: Instagram @kamalaharris

Μία ανάσα πριν την ορκωμοσία της Κάμαλα Χάρις, κυκλοφορεί η βιογραφία της. Με τίτλο Kamala’s Way: An American Life (Κάμαλα Χάρις: Η βιογραφία), το βιβλίο του Νταν Μορέν εξηγεί όσα τη χωρίζουν από τον Ομπάμα αλλά και τι τη συνδέει με τον Τραμπ.

Ο συγγραφέας γνωρίζει την Χάρις, όπως αναφέρει, εδώ και πολύ καιρό. Έγραψε για πρώτη φορά γι’ αυτήν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 στην Καλιφόρνια – τώρα φαίνεται να έχει συγκεντρώσει όλα όσα γνωρίζει γι’ αυτήν. Όμως το βιβλίο Κάμαλα Χάρις: Η βιογραφία δεν περιέχει σκανδαλώδεις αποκαλύψεις, ενώ πολλές από τις ιστορίες που περιλαμβάνει αναπαράγονται απευθείας από την αυτοβιογραφία της – μερικές από αυτές μάλιστα είναι μάλλον περιττές. Αλλά από την άλλη το βιβλίο περιγράφει ολόκληρη την καριέρα της Χάρις χρονολογικά και περιεκτικά: από την περίοδο των φοιτητικών της χρόνων στη Νομική και μετά την πορεία προς τη γενική εισαγγελία στην Καλιφόρνια, τη Γερουσία και την υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών πριν γίνει αντιπρόεδρος.

«Έτσι έχουν τα πράγματα με την Κάμαλα Χάρις» – έτσι τελειώνουν αρκετά κεφάλαια στο βιβλίο του Μορέν. «Βρέθηκε συχνά στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή», αναφέρει ο Μορέν σε συνέντευξή του στο περιοδικό Spiegel. «Μπορεί να είναι σκληρή και την ίδια στιγμή απίστευτα γοητευτική, ανθρώπινη, αστεία».

Την αναφέρει ακόμη και ως «θηλυκή Ομπάμα» – αλλά: «Αυτή η σύγκριση είναι μόνο επιφανειακά σωστή», όπως δήλωσε ο ίδιος ο συγγραφέας στο Spiegel. «Και οι δύο είναι μαύροι, εντάξει. Αλλά ο Ομπάμα είναι πιο διανοούμενος. Η Κάμαλα είναι εισαγγελέας και ως εισαγγελέας πρέπει να είναι κανείς πολύ πιο σκληρός».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dan Morain (@danmorain)

 

Ο συνδετικός κρίκος της Κάμαλα με τον Μπάιντεν και τον Τραμπ

Ο Μορέν συνδέει επίσης έξυπνα την ιστορία της με την ιστορία του Τζο Μπάιντεν. Για παράδειγμα το 1991, ενώ η Χάρις βρισκόταν στο ξεκίνημα της καριέρας της στην Καλιφόρνια, ο Μπάιντεν ήταν ήδη γερουσιαστής. «Από κανέναν επίδοξο δικηγόρο δεν γινόταν να ξεφύγει αυτό που διαδραματιζόταν στην Ουάσιγκτον τον Οκτώβριο του 1991 κατά τη διάρκεια της διαδικασίας διορισμού του Κλάρενς Τόμας στο Ανώτατο Δικαστήριο», γράφει. Εκείνη την εποχή η καθηγήτρια νομικής Ανίτα Χιλ κατέθεσε στην επιτροπή, η οποία αποτελούνταν εξ ολοκλήρου από λευκούς άντρες, ότι ο Τόμας, ως ανώτερός της στην ιεραρχία την ανάγκασε να συναντηθεί μαζί του και της μιλούσε για ταινίες πορνό. «Οι άνδρες της επιτροπής πρόσβαλαν τη Χιλ και υποτίμησαν όσα είπε», γράφει ο Μορέν. Και ακόμη και αν ο Μπάιντεν καταψήφισε αργότερα τον Τόμας στην Ολομέλεια, η συμπεριφορά του εξόργισε πολλές γυναίκες.

Συγκεκριμένα «ήταν μία από τους λίγους Δημοκρατικούς που – συνειδητά ή ασυνείδητα – υιοθέτησαν τη στρατηγική του Τραμπ», γράφει. «Επιδίωκε την αναγνώριση. Όπως και ο Τραμπ, έψαχνε μία μεγάλη σκηνή για να διαδώσει το μήνυμά της και να αλλάξει το μέχρι τότε κυρίαρχο αφήγημα».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

 

Διαβάστε επίσης:

Οι αμαζόνες της Κάμαλα Χάρις- Μόνο γυναίκες το επιτελείο της

Κάμαλα Χάρις: «Τρώω το “όχι” για πρωινό»

Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ: Δεν ήξερα αν θα βγω ζωντανή από τα επεισόδια στο Καπιτώλιο

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση