NEED TO KNOW

Κωνσταντίνα Ρασβάνη: Η μαθήτρια που κατάφερε να κερδίσει πλήρη υποτροφία στο MIT

Ρασβάνη

Η Κωνσταντίνα Ρασβάνη, είναι ένα από τα παιδιά που σημείωσαν σημαντικές διακρίσεις σε επίπεδο σπουδών. Η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου ΓΕΛ Βόλου, έκανε το όνειρο της πραγματικότητα, καθώς κατάφερε να γίνει δεκτή με πλήρη υποτροφία στο κορυφαίο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης, το MIT, που είναι γνωστό και ως η «Μέκκα της τεχνολογίας»

Η ίδια ενημερώθηκε για τα ευχάριστα νέα λίγες μέρες πριν, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εκτός από το MIT έγινε παράλληλα δεκτή και σε άλλα δύο πολύ γνωστά πανεπιστήμια των ΗΠΑ, όπως το Πρίνστον.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που έγινα δεκτή στο ΜΙΤ το οποίο φημίζεται για το πολύ υψηλό επίπεδο σπουδών στις τεχνολογικές επιστήμες», ανέφερε η Κωνσταντίνα.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα e-thessalia.gr, η αριστούχος μαθήτρια με βαθμολογία 19,5, ξεκίνησε από τον περασμένο Οκτώβριο τις διαδικασίες για να υποβάλει αίτηση στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο και είχε τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχει αυτή την υψηλή διάκριση.

Μεταξύ άλλων, στην εισαγωγή της στο ΜΙΤ μέτρησε και το γεγονός ότι σημείωσε σημαντικές επιτυχίες και σε μαθητικούς διαγωνισμούς, όπως το αργυρό και ασημένιο μετάλλιο στην Εθνική Μαθηματική Μαθητική Ολυμπιάδα, εύφημος μνεία στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών, αλλά και η πολύ καλή της θέση σε διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα της Πληροφορικής.

Επιπλέον η μαθήτρια ασχολήθηκε και με την κρυπτογραφία και παραμένει ενεργή σε άλλα ερευνητικά πρότζεκτ.

Και όχι μόνο έγινε δεκτή, αλλά εξασφάλισε και σπουδαία υποτροφία με την οποία καλύπτονται τα δίδακτρα σπουδών, και η διαβίωσή της.

«Στόχος μου είναι να εντρυφήσω στα Μαθηματικά και την Πληροφορική που με ενδιαφέρουν πολύ ως επιστημονικοί κλάδοι και εκεί να δραστηριοποιηθώ» ανέφερε η Κωνσταντίνα.

Σε ανακοίνωση του σχολείου αναφέρεται πως «η διεύθυνση του 1ου Γενικού Λυκείου Βόλου και ο Σύλλογος Διδασκόντων συγχαίρει τη μαθήτρια της Γ’ τάξης του Λυκείου μας, Κωνσταντίνα Ρασβάνη του Ευσταθίου για την επιτυχία της να εξασφαλίσει υποτροφία φοίτησης στο M.I.T (Massachusetts Institute of Technology) και της εύχεται πραγμάτωση όλων των στόχων της».

Ο καθηγητής Μαθηματικών του 1ου ΓΕΛ Βόλου κ. Δημήτρης Τσιτσίνιας δήλωσε: «έχω μαθήτρια τρία χρόνια την Κωνσταντίνα και θέλω να πω πως είναι άψογη ως προς τον χαρακτήρα, τη συμπεριφορά και τις επιδόσεις. Και είναι τιμή μας ως σχολείο που την έχουμε εδώ. Ελπίζω να συνεισφέραμε και εμείς, ώστε να ολοκληρώσει το όνειρό της για σπουδές. Και πιστεύουμε ότι η Κωνσταντίνα θα βοηθήσει την κοινωνία που χρειάζεται πρώτα ανθρώπους και μετά επιστήμονες».

Με τη σειρά της και η διευθύντρια του σχολείου κ. Βούλα Λοντρίδου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την Κωνσταντίνα κάνοντας το εξής σχόλιο: «Η Κωνσταντίνα είναι ένα χαρισματικό παιδί, με ήθος και μεγάλη αγάπη για τα Μαθηματικά» και πρόσθεσε πως «χαρήκαμε όλοι οι καθηγητές στο Λύκειο για την επιτυχία να γίνει δεκτή από το MIT και ελπίζω να βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας ως διδάσκοντες».

Η μαθήτρια πρόκειται να μεταβεί στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, για να ξεκινήσει τις προπτυχιακές σπουδές της.

Διαβάστε επίσης:

Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος: Ο αριστούχος μαθητής που κέρδισε υποτροφία 97% στο Πανεπιστήμιο Yale στις ΗΠΑ

Η Ελλάδα κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα ρομποτικής για νέους

Στα θρανία ξανά οι μαθητές των λυκείων με self tests – Θετικοί στον κορoνοϊό 408 μαθητές και καθηγητές

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση