BUSINESS OF FASHION

Louis Vuitton: Παράγει προστατευτικές μάσκες και ξεκινά σταδιακά τη νέα κολεξιόν

Πηγή φωτογραφίας Instagram @louisvuitton

Ο όμιλος LVMH συμμετέχει ενεργά στη μάχη κατά της πανδημίας και το έχει αποδείξει. Όχι μόνο έχει κάνει υπέρογκες δωρεές, αλλά επιστρέτευσε και εργοστάσια για την παραγωγή προστατευτικού εξοπλισμού.

Ένα από τα μεγαλύτερα fashion houses που ανήκουν στον όμιλο έχει συνδράμει αρκετά με την δική του μεγάλη παραγωγή προστατευτικού εξοπλισμού. Ο λόγος για τον γαλλικό οίκο μόδας Louis Vuitton, ο οποίος άνοιξε 12 από τα 16 εργοστάσιά του παραγωγής δερμάτινων ειδών, για να βοηθήσει τη «γενέτειρά» του φτιάχνοντας εκατοντάδες χιλιάδες προστατευτικές μάσκες. Μάλιστα, ο  CEO του οίκου, Michael Burke, παραχώρησε μία τηλεφωνική φυσικά συνέντευξη σε ξένο μέσο αποκαλύπτοντας πως περίπου 400 άτομα σε όλη τη Γαλλία επιστρέφουν στις θέσεις τους προκειμένου να βοηθήσουν στην παραγωγή προστατευτικών μασκών για τη μάχη ενάντια στον COVID-19. Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως «επιταχύνουμε για να καταφέρουμε να φτιάχνουμε 100.000 μάσκες την εβδομάδα. Ένα 10% του εργατικού μας δυναμικού έχει επιστρέψει».

Την Τετάρτη ο Michael Burke επισκέφθηκε το εργαστήριο Sainte-Florence, όπου από την περασμένη Δευτέρα έχουν επιστρέψει 115 εργαζόμενοι προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τις διαδικασίες. Ο οίκος διαθέτει εργαστήρια σε πολλές περιοχές στη Γαλλία, όμως αρκετά από αυτά παραμένουν κλειστά όπως και οι μονάδες παραγωγής που έχει στην Ισπανία, την Καλιφόρνια, στο Τέξας και στη Βενετία.

Ο Burke στην συνέντευξη τόνισε πως παρόλο που η βασική προτεραιότητα είναι το να παραχθούν αρκετές μάσκες έτσι ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της χώρας, περιμένει πως σταδιακά θα ξεκινήσει και πάλι η παραγωγή δερμάτινων ειδών. Ο ίδιος τόνισε πως ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή ζήτηση για τα πολυτελή προϊόντα στις ασιατικές αγορές, όπως στην Κίνα, την Ταϊβάν και τη Νότια Κορέα. «Όταν οι ανάγκες αυξηθούν, κάτι που ήδη συμβαίνει, θα πρέπει να ξεκινήσουμε και πάλι την παραγωγή. Πρέπει αυτό να γίνει σταδιακά γιατί μπορεί να σταματήσαμε μέσα σε μία νύχτα, όμως σίγουρα δεν μπορούμε να επανέλθουν το ίδιο γρήγορα», εξηγεί.

Έτσι, ο οίκος έχει όλους τους εργαζομένους του σε αναμονή για να αρχίσουν ξανά το συντομότερο την δουλειά τους, ενώ συνεχίζουν να λαμβάνουν τον μισθό τους στο ακέραιο, αν και οι προμηθευτές του οίκου στην Ιταλία είναι ακόμα σε lockdown. «Κανένας δεν τέθηκε σε διαθεσιμότητα, κανένας δεν απολύθηκε, συνεχίζουμε να πληρώνουμε κανονικά τον κόσμο και όλοι είναι on call», υπογράμμισε ο Burke. Παρόλα αυτά δεν κρύβει πως υπάρχουν δυσκολίες, καθώς εξαρτήματα που προέρχονται από την Ιταλία, αλλά και κάποια αντικείμενα που παράγονται εξολοκλήρου στα εργαστήρια του οίκου εκεί, είναι αδύνατο να φτάσουν στην αγορά αυτή τη στιγμή.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Louis Vuitton Official (@louisvuitton) στις

Ο ίδιος ανέφερε στο τέλος πως «στόχος μας είναι η αυτάρκεια στα εργοστάσιά μας, έτσι ώστε να μην αγοράζουμε μάσκες, ενώ αυτές που θα περισσέψουν θα πάνε σε ανθρώπους που τις έχουν ανάγκη». Μάλιστα, ο οίκος έχει ήδη σχεδιάσει την παραγωγή τόσο των μασκών όσο και των πολυτελών ειδών του, χωρίζοντας το εργατικό δυναμικό σε τρεις ομάδες. Η μία θα παράγει μάσκες, η άλλη θα παράγει τα δείγματα της νέας συλλογής και τέλος οι υπόλοιποι θα ασχοληθούν με τα δερμάτινα είδη.