NEED TO KNOW

Μείωση μέχρι και 10% στα ενοίκια γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο λόγω πανδημίας

Photo by Fred Moon on Unsplash

Bloomberg 

Τα ενοίκια για χώρους γραφείων στο κεντρικό Λονδίνο πρόκειται να μειωθούν μέχρι και 10% φέτος, καθώς η πανδημία έχει μειώσει τη ζήτηση.

Πολλοί υπάλληλοι εταιρειών εξακολουθούν να εργάζονται από το σπίτι μετά το lockdown, σύμφωνα με τον Simon Wallace, συν-επικεφαλής έρευνας και στρατηγικής στον Όμιλο DWS. Αυτό είναι πιθανό να ωθήσει τα ενοίκια στην πιο ακριβή περιοχή της πρωτεύουσας σε μείωση κατά 8%, ψαλιδίζοντας τις αποδόσεις των επενδυτών.

“Η αναστάτωση αυτή λειτουργεί αποτρεπτικά και πολλές εταιρείες θα τηρήσουν στάση αναμονής πριν προχωρήσουν σε ενοικιάσεις χώρων για το προσωπικό», επισήμανε ο Wallace σε τηλεφωνική συνέντευξη.

Σταδιακά οι εργάτες έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στους οικονομικούς κόμβους στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μετά το κλείσιμο των γραφείων, με στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορονοϊού. Η Βρετανική κυβέρνηση ενθαρρύνει τον κόσμο να γυρίσει πίσω στο γραφείο, αν και οι φόβοι για δεύτερο κύμα της πανδημίας και οι ανησυχίες για την ασφάλεια και την χωρητικότητα των δημόσιων μέσων μεταφοράς, σημαίνει ότι πολλοί θα εξακολουθήσουν να εργάζονται από το σπίτι.

Ωστόσο, η έλλειψη νέων οικοδομών στην πόλη και οι υψηλότερες αποδόσεις για τους επενδυτές σε σύγκριση με το δημόσιο χρέος αναμένεται να οδηγήσουν τις αξίες των γραφείων του Λονδίνου σε σταθεροποίηση το επόμενο έτος, πριν ανακάμψουν το 2022, δήλωσε ο Wallace.
“Όταν κοιτάς τις τιμές του Λονδίνου σε σχέση με άλλες περιοχές της Ευρώπης και κυρίως σε σύγκριση με το δημόσιο χρέος, φαίνονται ιδιαίτερα ελκυστικές,” είπε.

Το χάσμα μεταξύ των κρατικών ομολόγων χαμηλού κινδύνου και των πρώτων αποδόσεων σε ακίνητα αποτελεί βασικό δείκτη για πολλούς διαχειριστές συνταξιοδοτικών ταμείων που αναζητούν σταθερές μακροπρόθεσμες αποδόσεις. Οι αποδόσεις του δημόσιου χρέους του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν μειωθεί από την έλευση της πανδημίας, καθιστώντας τα κτίρια με μακροχρόνιες μισθώσεις σε ενοικιαστές υψηλής ποιότητας πιο ελκυστικά.

Τα ακίνητα για logistics παραμένουν η κορυφαία επιλογή της DWS για αποδόσεις εμπορικών ακινήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο τα επόμενα πέντε χρόνια, και ακολουθεί η ενοικίαση κατοικιών. Τα ακίνητα για τη λιανική θα συνεχίσουν να έχουν τη χειρότερη απόδοση, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων την Τετάρτη.

Επιμέλεια μετάφρασης: Αμαλία Σοφία Βερούτη

πηγή: mononews.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Ωδή του Bloomberg στην ελληνική πολυκατοικία

Bloomberg: Το μυστήριο με ελληνικό νησί που δείχνει τις «ανοργάνωτες» καραντίνες της Βρετανίας

Πώς η πανδημία αποκάλυψε πιθανή διάκριση με βάση το φύλο σε εισαγωγικές εξετάσεις κορυφαίας σχολής του Παρισιού

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση