NEED TO KNOW

Μr Beast: Ποιος είναι ο 22χρονος που κέρδισε το φετινό “Όσκαρ” του Youtube

πηγή: instagram @mrbeast

Bloomberg

Το φθινόπωρο του 2016, ο Tζίμι Ντόναλντσον, εγκατέλειψε το κολέγιο για να προσπαθήσει να λύσει ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στα μέσα ενημέρωσης: Πώς ακριβώς γίνεται ένα βίντεο viral στο YouTube; Τότε στην ηλικία των 18 ετών, είχε έναν δικό του κανάλι που δημιούργησε για πρώτη φορά στην ηλικία των 12 ετών, χωρίς όμως να έχει επισκεψιμότητα.

Παρόλα αυτά, ήταν σίγουρος ότι βρισκόταν πολύ κοντά στο να ξεκλειδώσει τα μυστικά του αλγορίθμου του YouTube, δηλαδή το μαύρο πλαίσιο κανόνων και διαδικασιών που καθορίζει ποια βίντεο θα προτείνονται στους θεατές.

Τους μήνες που ακολούθησαν, ο Ντόναλντσον μαζί με κάποιους φίλους του, προσπάθησαν να σπάσουν τον κώδικα. Μιλούσαν καθημερινά για να αναλύσουν ποια βίντεο έγιναν viral. Έδινε ο ένας στον άλλον εργασίες για το σπίτι που σχετίζονται με το YouTube και έκαναν επιτυχημένα κανάλια για δεδομένα, σχετικά με τις πιο επιτυχημένες αναρτήσεις τους.

Τότε του ήρθε μια εκπληκτική ιδέα. Κάθισε σε μια καρέκλα για ώρες και άρχισε να μετρά ψιθυριστά μέχρι το 100.000. Μόλις τελείωσε το μέτρημα, γύρισε στην κάμερα και κοίταξε προς το μέρος της λέγοντας: «Τι κάνω με τη ζωή μου;»

Το βίντεο με τίτλο “I COUNTED TO 100000!” ανέβηκε στις 8 Ιανουαρίου 2017 και μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει πάνω από 21 εκατομμύρια προβολές.

Το βίντεο συνέβαλε στη δημιουργία μιας από τις πιο απίθανες ιστορίες επιτυχίας στο YouTube. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το κανάλι του Ντόναλντσον, MrBeast, συγκέντρωσε περισσότερους από 48 εκατομμύρια συνδρομητές.

Τις τελευταίες 28 ημέρες, οι άνθρωποι έχουν περάσει πάνω από 34 εκατομμύρια ώρες παρακολουθώντας τα βίντεο του. Στις 12 Δεκεμβρίου, ο MrBeast ανακηρύχθηκε Δημιουργός της Χρονιάς στα Streamy Awards, το αντίστοιχο του YouTube με τα Όσκαρ.

Η συνεχής επιτυχία των βίντεο του MrBeast έχει τραβήξει την προσοχή του ιδρύματος YouTube. Πέρυσι, κάθε βίντεο που δημοσίευσε έκλεισε 20 εκατομμύρια προβολές. Αυτή η συνέπεια είναι απαράμιλλη, ακόμη και μεταξύ των μεγαλύτερων αστέρων του YouTube.

Ο Ντόναλντσον, είπε στο Bloomberg ποιο είναι το μυστικό να κερδίσει κανείς χρήματα στο Youtube: «Μόλις γνωρίσεις πώς μπορείς να κάνεις ένα βίντεο να γίνει viral, τότε θα κερδίσεις όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα», είπε.

Για να πετύχει όμως αυτό, απαιτείται σκληρή δουλειά: «Τα βίντεο χρειάζονται μήνες προετοιμασίας. Πολλά από αυτά, χρειάζονται τέσσερις έως πέντε ημέρες αδιάκοπης μαγνητοσκόπησης. Υπάρχει λόγος που άλλοι άνθρωποι δεν κάνουν αυτό που κάνω εγώ», είπε στο Bloomberg.

Ένα ακόμη στοιχείο που διαφοροποιεί τον Ντόναλντσον από πολλούς αστέρες του YouTube, είναι το γεγονός οτι όλοι αυτοί είναι ηθοποιοί, σεναριογράφοι, μοντέλα και τραγουδιστές που ελπίζουν κάποια μέρα να εισέλθουν παραδοσιακές βιομηχανίες. Ο ίδιος όμως δεν ενδιαφέρεται για τίποτα άλλο εκτός από το YouTube.

Ο Ντόναλντσον πέρασε το πρώτο τεστ από το YouTube όταν το MrBeast ξεπέρασε τους 10.000 συνδρομητές.

Η επιτυχία του viral βίντεο του έδωσε ένα σημαντικό μάθημα. Ενώ πολλοί από τους φίλους του ενδιαφέρθηκαν να πάρουν τις περισσότερες προβολές με τη λιγότερη προσπάθεια, εκείνος ήθελε να μεταφέρει στο κοινό πόσο σκληρά εργαζόταν.

Ο Donaldson δημιουργεί συνήθως βίντεο με διάρκεια μεταξύ 10 και 20 λεπτών. Διαλέγει μια ιδέα που είναι εύκολο να επικοινωνήσει στον τίτλο και στη συνέχεια χρησιμοποιεί τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα για να καθορίσει τα στοιχήματα.

Τα βίντεο του συνδυάζουν συχνά τρία δημοφιλή είδη YouTube. Υπάρχει η εξωφρενική πρόκληση, όπως το να μένεις μέσα σε ένα κομμάτι πάγου για μια μέρα.

Επίσης εμφανίζει προσκεκλημένους: Ο Ντόναλντσον συχνά συνεργάζεται με άλλους χρήστες του YouTube, συμπεριλαμβανομένου του αγαπημένου του επιστήμονα Μαρκ Ρόμπερ.

Τέλος, κάνει βίντεο με αντιδράσεις: Ο MrBeast έχει φίλους που συμμετέχουν στα ακροβατικά του.

Σήμερα κερδίζει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις διαφημίσεων από τις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι οποίες περιλαμβάνουν το κύριο κανάλι του, ένα κανάλι παιχνιδιών και σελίδες σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων. Επενδύει σχεδόν κάθε δολάριο πίσω στην επιχείρησή του. Τα τελευταία χρόνια, το μέσο κόστος δημιουργίας ενός βίντεο ανέβηκε στα 300.000 δολάρια από 10.000 δολάρια.

Μέχρι σήμερα, το ακριβότερο βίντεο του κόστισε 1,2 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό, υποσχέθηκε να δώσει 1 εκατομμύριο δολάρια στον διαγωνιζόμενο που θα μπορούσε να κρατήσει το χέρι του σε μια στοίβα μετρητών για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Στο τέλος, ένιωσε άσχημα για τα τρία άτομα που δεν έλαβαν το 1 εκατομμύριο δολάρια, γι ‘αυτό και τους έδωσε ένα καλό ποσό.

Του αρέσει επίσης να ξοδεύει χρήματα για τα έπαθλα. Σε ένα σημείο, ήθελε να δώσει ένα ολόκληρο νησί στον νικητή μιας σειράς προκλήσεων. Έτσι η ομάδα του βγήκε, αγόρασε ένα νησί και το ανακαίνισε. Αρχικά, δεν υπήρχε άμμος, έτσι οι υπάλληλοί του εισήγαγαν 5.000 κιλά και δημιούργησαν μια παραλία. Πλήρωσαν επίσης κάποιον για να χτίσουν μια προβλήτα.

Ο Ντόναλντσον σήμερα απασχολεί περίπου 50 άτομα: «Τα βίντεο χρειάζονται μήνες προετοιμασίας», είπε ο ίδιος.

Το MrBeast έχει εμπνεύσει πολλές απομιμήσεις και βοήθησε να δημιουργήσει μια νέα, δημοφιλή αισθητική, την οποία ο YouTuber ονόμασε «junklord».

Σε μόλις επτά μήνες, το πλευρικό του κανάλι αφιερωμένο στα τυχερά παιχνίδια έχει συγκεντρώσει περισσότερους από 11 εκατομμύρια συνδρομητές.

O ίδιος δηλώνει: «Δεν μπορώ να φανταστώ έναν κόσμο όπου δεν δημιουργώ βίντεο στο YouTube. Σε έναν τέλειο κόσμο, θα ήθελα να ζω και να αναπνέω γι’ αυτό, δουλεύοντας 12 έως 15 ώρες μέρες μέχρι να πεθάνω».

Διαβάστε επίσης:

17χρονος κατασκεύασε μόνος ένα μικροσκοπικό σπίτι ξοδεύοντας μόλις 6.000 λίρες

Κέλλυ Στέκελμπεργκ: Η «Οικονομική Διευθύντρια της Χρονιάς» που αξίζει 255 εκατομμύρια

Sara Menker: Η γυναίκα που κατάφερε να φέρει 40 εκατ. στη γεωργική βιομηχανία

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση