NEED TO KNOW

Ο Jack Ma της Alibaba πουλάει μετοχές αξίας 8,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων

πηγή: instagram @alibaba.group

Ο συνιδρυτής της Alibaba Group Holding Ltd Jack Ma, έκανε περικοπές στο μερίδιο του στην εταιρεία, από το περασμένο έτος σε 4,8% από 6,2%, εξαργυρώνοντας περίπου 8,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην τρέχουσα τιμή της μετοχής της, σύμφωνα με την ετήσια κατάθεση της.

Η εκποίηση έρχεται τη στιγμή που ο Ma αποσύρθηκε ως εκτελεστικός πρόεδρος της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου τον Σεπτέμβριο και αποτραβήχτηκε από τους επίσημους επιχειρηματικούς ρόλους για να επικεντρωθεί στη φιλανθρωπία.

Η Alibaba δεν αποκάλυψε τη μέση τιμή πώλησης της εκποίησης. Η τιμή της μετοχής της έχει αυξηθεί περίπου 40%, από τη στιγμή που ο Ma ανέφερε τη συμμετοχή του στο 6,2% στην εταιρεία πριν από ένα χρόνο.

Η απόδοση της μετοχής έχει ενισχυθεί από την πρόβλεψη για αύξηση των κερδών, ακόμη και όταν η οικονομία της Κίνας επιβραδύνεται απότομα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ψωνίζουν στο διαδίκτυο για βασικά προϊόντα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Alibaba Joseph Tsai, μείωσε επίσης το μερίδιο του στην εταιρεία κατά την ίδια περίοδο, σε 1,6% από 2,2%. Οι εκφορτωμένες μετοχές είχαν αξία 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια την Παρασκευή.

Τόσο ο Ma όσο και ο Tsai, συμμετείχαν σταθερά στις τακτικές επιχειρήσεις της «Alibaba», από τότε που ο Daniel Zhang, ανακοινώθηκε ως διάδοχος του Ma και πρόεδρος της εταιρείας, τον Σεπτέμβριο του 2019.

Καθ ‘όλη τη διάρκεια του έτους, οι δύο έχουν δωρίσει εκατομμύρια μονάδες προσωπικού προστατευτικού εξοπλισμού (PPE), μέσω των ατομικών τους φιλανθρωπικών «όπλων», σε νοσοκομεία παγκοσμίως, για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η κατάθεση του Απριλίου 2019, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, δήλωσε ότι ο Ma σχεδιάζει να πουλήσει έως και 21 εκατομμύρια μετοχές εντός ενός έτους, για να υποστηρίξει τις φιλανθρωπικές του προσπάθειες.

 

Διαβάστε επίσης:

Amazon: Δημιουργεί ταμείο ύψους 2 δις δολαρίων για την κλιματική αλλαγή

Ο πλουσιότερος άντρας της Ασίας ετοιμάζει τον επόμενο παγκόσμιο τεχνολογικό κολοσσό

Amazon: Η «κρυφή» δωρεά των 310.000 δολαρίων

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση