NEED TO KNOW

Πώς αντιδρούν οι μεγαλύτεροι CEO του κόσμου στη δολοφονία του George Floyd

πηγή φωτογραφιών: Facebook, Twitter

Έχουν ήδη περάσει έξι μέρες από την ώρα που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του George Floyd. Μέχρι στιγμής, πραγματοποιούνται σε περισσότερες από 75 πόλεις των ΗΠΑ. Έφτασαν ακόμη κι έξω από το Λευκό Οίκο, με τον Πρόεδρο Donald Trump και τη σύζυγό του, Melania, να φυγαδεύονται και τα φώτα να παραμένουν κλειστά για πρώτη φορά.

Οι μεγαλύτεροι CEO του κόσμου, δε θα μπορούσαν να παραμείνουν αμέτοχοι. Υψώνουν τη δική τους φωνή και παίρνουν θέση στο ζήτημα. Ας δούμε τι είχαν να πουν:

Tim Cook, CEO της Apple

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple έκανε δημόσια δήλωση στο Twitter, αντλώντας έμπνευση από το Martin Luther King.

«Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένας πόνος βαθιά ριζωμένος στην ψυχή του έθνους μας και τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Για να παραμείνουμε ενωμένοι, πρέπει να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο, και να αναγνωρίσουμε το φόβο, τον πόνο και την οργή που προκλήθηκε από την παράλογη δολοφονία του George Floyd και μία πολύ μεγαλύτερη ιστορία ρατσισμού», σημείωσε σε επιστολή στους υπαλλήλους του.

Mark Zuckerberg, CEO του Facebook

Στη δήλωσή του στο Facebook, ο Mark Zuckerberg έγραψε:

«Ο πόνος της περασμένης εβδομάδας μας υπενθυμίζει πόσα ακόμα έχει η χώρα μας να κάνει ώστε να δώσει στον καθένα την ελευθερία να ζει αξιοπρεπώς και εν ειρήνη. Μας υπενθυμίζει πως, για μία ακόμη φορά, τη βία που υπόκεινται οι Μαύροι της Αμερικής. Πρέπει όλοι μας, υπεύθυνα, να φέρουμε την αλλαγή.

Στεκόμαστε στο πλευρό της Μαύρης κοινότητας – και όλων όσων προσπαθούν να φέρουν δικαιοσύνη προς τιμήν των George Floyd, Breonna Taylor, Ahmaud Arbery και τόσων άλλων, των οποίων τα ονόματα δε θα ξεχαστούν.»

Satya Nadella, CEO της Microsoft

O Nadella έστειλε τα παρακάτω στους υπαλλήλους του, στις 28 Μαΐου:

«Ξέρω πως δεν αρκεί η εμπάθειά μας προς όσους επηρεάζονται, προς τις κοινότητες που βιώνουν αυτό το μίσος, που φοβούνται για την ασφάλεια των ίδιων και των αγαπημένων τους.

Η ταυτότητά μας, η ύπαρξή μας βασίζεται στο να δίνουμε δύναμη σε όλους, σε αυτόν τον πλανήτη. Έτσι, είναι υποχρέωσή μας να χρησιμοποιούμε τις πλατφόρμες μας, τις πηγές μας, να οδηγούμε την αλλαγή του συστήματος, σωστά; Αυτή είναι η πραγματική πρόκληση εδώ. Δεν είναι ένα ακόμη περιστατικό, πρόκειται για όλα τα πράγματα που οδήγησαν στο περιστατικό και πρέπει οπωσδήποτε να αλλάξουν.

Δεν μπορούμε να το κάνουμε μόνοι. Το έχω συνειδητοποιήσει, το αντιλαμβάνομαι, όμως πιστεύω πως μαζί μπορούμε, και θα κάνουμε την αλλαγή.»

Sundar Pichai, CEO της Google

Ο Pichai χρησιμοποίησε το Twitter για να ανακοινώσει πως η Google θα σταθεί δίπλα στην έγχρωμη κοινότητα, μέσα από τις αρχικές σελίδες του YouTube και της Google στις ΗΠΑ.

Brian Cornell, CEO του Target

Ο Brian Cornell εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη, σε ανάρτησή του στην ιστοσελίδα της εταιρείας του.

«Είμαστε μία κοινότητα που πονάει. Αυτός ο πόνος εξαπλώνεται σε όλη την Αμερική. Η δολοφονία του George Floyd έφερε στην επιφάνεια τον πόνο ετών, όπως κι εκείνες των Ahmaud Arbery και Breonna Taylor. Λέμε τα ονόματά τους και κρατάμε τη μεγάλη λίστα με τα ονόματα των άλλων στην καρδιά μας. Εμείς, η ομάδα του Target,  συζητήσαμε, βιώσαμε τρομακτικές σκηνές παρόμοιες με αυτές που διαδραματίζονται τώρα και είδαμε πως δεν αλλάζουν αρκετά. Και, ως ομάδα, ορκιστήκαμε να αντιμετωπίσουμε τον πόνο μ’ έναν σκοπό.»

Τα καταστήματα της Target βρίσκονται ανάμεσα σε εκείνα που έκλεισαν, λόγω των τεράστιων διαδηλώσεων που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ.