NEED TO KNOW

Πώς η τηλεργασία θα αλλάξει τον κόσμο μέχρι το 2030

Photo by Startup Stock Photos from Pexels

Καθώς όλο και περισσότερες εταιρείες προσαρμόζονται στην τηλεργασία, υπάρχουν ορισμένες που ήδη έχουν ανάλογη εμπειρία και βρίσκονται ένα βήμα μπροστά.

Ο Κρις Χερντ, είναι ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της  Firstbase , μιας νεοσύστατης εταιρείας που επικεντρώνεται στην επίλυση των προβλημάτων της τηλεργασίας και των πελατών της.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων εννέα μηνών, μίλησε σε περισσότερα από 1.500 άτομα για το μέλλον της απομακρυσμένης εργασίας και για το πώς είναι πιθανό να αλλάξει τον κόσμο στο εγγύς μέλλον.

Η αλλαγή θα είναι μεγάλη μέχρι το 2030 όπως αναφέρει στο Inc.com

Τι πρόκειται να αλλάξει:

Πρώτα η ζωή και μετά η δουλειά

«Η άνοδος της τηλεργασίας, θα οδηγήσει τους ανθρώπους να θέσουν σε προτεραιότητα αυτό που είναι σημαντικό για εκείνους», γράφει ο Χερντ.

Η διαφορά με την τηλεργασία δεν ειναι αισθητή για όσους ήδη εργάζονται ως freelancers ή από απόσταση εδώ και χρόνια. Όλοι αυτοί όμως έχουν μάθει όλο αυτόν τον καιρό πώς να οργανώνουν το χρόνο τους ώστε να μη στερούνται την προσωπική τους ζωή.

Εστίαση στο αποτέλεσμα

Ο Χερντ λέει ότι οι εταιρείες θα αρχίσουν να κρίνουν την απόδοση με βάση την παραγωγικότητα και τα αποτελέσματα αντί των ωρών εργασίας ή «με ποιον πίνετε μπύρα» έξω από το γραφείο.

Εστιάζοντας στα αποτελέσματα, οι εργοδότες βοηθούν τους ανθρώπους να κάνουν το χρόνο να μετρά, αντί να μετράνε απλά το χρόνο. Αυτός ο τύπος εμπιστοσύνης και ενδυνάμωσης, θα τους κάνει πραγματικά πιο παραγωγικούς.

Τέλος σε παράλογες εργασίες

Οι εργαζόμενοι θα κάνουν ακριβώς όσες δουλειές χρειάζεται από το να σπαταλούν τον χρόνο τους, προσπαθώντας να φαίνονται απασχολημένοι με το υπόλοιπο γραφείο.

Προτεραιότητα στην υγεία και την ευημερία

«Η έλλειψη μετακίνησης θα δώσει στους εργαζόμενους 25 επιπλέον ημέρες το χρόνο για να κάνουν άλλα πράγματα. Οι εργαζόμενοι θα εκμεταλλευτούν την ελευθερία που έχουν για να οργανώσουν τα πράγματα πιο ελεύθερα», λέει ο Χερντ. Είναι πολύ πιθανό να φροντίσουν περισσότερο τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Οι αγροτικές πόλεις θα ακμάσουν. (Εάν έχουν γρήγορα αντανακλαστικά)

Σύμφωνα με τον Χερντ «Οι άνθρωποι παγκόσμιας κλάσης θα μετακινηθούν σε μικρότερες πόλεις, θα έχουν χαμηλότερο κόστος ζωής και υψηλότερη ποιότητα ζωής. Αυτές οι περιοχές πρέπει να καινοτομούν γρήγορα για να προσελκύσουν αυτόν τον πλούτο».

Ανοίγει ο δρόμος για διαφορετικότητα και ένταξη

Οι εταιρείες που «αγκαλιάζουν» τη διαφορετικότητα, θα έχουν το πλεονέκτημα του πρώτου βήματος για να προσελκύσουν μεγάλα ταλέντα παγκοσμίως.

Εξάντληση

Οι αλλαγές που προέρχονται από την απομακρυσμένη εργασία, δεν είναι όλες ρόδινες. Ενώ οι περισσότερες εταιρείες ανησυχούν ότι οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι δεν εργάζονται όσο πρέπει, ο Χερντ λέει ότι το πραγματικό πρόβλημα είναι το αντίθετο:

Οι άνθρωποι θα εργάζονται πάρα πολύ

Η εξάντληση των εργαζομένων θα γίνει ένα τεράστιο πρόβλημα που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Όσοι είναι σοφοί ηγέτες, γνωρίζουν ότι θα χρειαστεί από τώρα να εξετάσουν τις πιθανές λύσεις.

Περισσότερα ρομπότ

Η αυτοματοποίηση της ρομποτικής διαδικασίας θα μεταμορφώσει την εργασία, αφού πολλά πόστα πρόκειται να αυτοματοποιηθούν.

Αναγέννηση των χόμπι

Ο Χερντ λέει ότι η απομακρυσμένη εργασία θα «αυξήσει τα άτομα τα οποία συμμετέχουν σε χόμπι και δραστηριότητες που τους συνδέουν με άλλα στην τοπική τους κοινότητα».

Ηλεκτρονικά μηνύματα

Αυτή είναι μια άλλη πολιτιστική αλλαγή. Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Slack, Microsoft Teams, WhatsApp και άλλες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων υπάρχουν ήδη, αλλά δεν είναι τέλεια. Θα εμφανιστούν νέα εργαλεία, σχεδιασμένα να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες ανάγκες της εκάστοτε εταιρείας.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί το 2021 μπορεί να είναι μία καλή χρονιά για την έναρξη μίας επιχείρησης

Γιατί η ηλικία των 50 είναι ιδανική για να τολμήσετε να δημιουργήσετε τη δική σας επιχείρηση

3 tips για να εξελίξετε την επιχείρηση σας παρά την κρίση της πανδημίας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση