NEED TO KNOW

Σεσίλια Ταϊέμπ: Η νέα διευθύντρια επικοινωνίας της SEAT παγκοσμίως

Σεσίλια Ταϊέμπ

Η Σεσίλια Ταϊέμπ. ανέλαβε τη θέση της Παγκόσμιας Διευθύντριας Επικοινωνίας της SEAT, με τα καθήκοντα της να ξεκινούν από τις 15 Απριλίου.

Με πάνω από είκοσι χρόνια εμπειρία στη στρατηγική επικοινωνία, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στην ηγεσία και στη διαχείριση αλλαγών, το νέο στέλεχος έρχεται στη SEAT S.A. σε μια εποχή μεγάλων προκλήσεων για το μέλλον της εταιρείας και των μαρκών SEAT και CUPRA.

Για το λόγο αυτό, προτεραιότητα της είναι να ξεκινήσει μια διαδικασία μετασχηματισμού προς τον εξηλεκτρισμό και τη βιώσιμη κινητικότητα.

Η Ταϊέμπ, η οποία θα αναφέρεται απευθείας στον Πρόεδρο της SEAT S.A. Γουέιν Γκρίφιθς και θα αποτελεί μέλος της ανώτερης διοίκησης της εταιρείας, θα είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των τομέων Corporate Communications, CSR & Reputation, Product & Events, Content Activation και Internal Communication, διοικώντας μία ομάδα 30 ατόμων.

Ο κύριος στόχος της θα είναι να προωθήσει την ψηφιακή στρατηγική της SEAT S.A. προκειμένου να ενσωματώσει νέους τρόπους επικοινωνίας, νέα κανάλια και πλατφόρμες που ενισχύουν τα μηνύματα της εταιρείας και των μαρκών SEAT και CUPRA προς νέους καταναλωτές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Πρόεδρος της SEAT S.A. Γουέιν Γκρίφιθς τόνισε: «Βρισκόμαστε σε μια στιγμή μετασχηματισμού. Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το status quo και να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά. Η άφιξη ενός επαγγελματία όπως η Σεσίλια, εκτός του χώρου της αυτοκινητοβιομηχανίας, μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε ένα ακόμη βήμα μπροστά στην επικοινωνιακή μας στρατηγική».

Ο Γκρίφιθς πρόσθεσε ότι: «Έχει πολυπολιτισμικό προφίλ και εκτεταμένη διεθνή εμπειρία που θα βοηθήσει στην ενοποίηση της SEAT και στην ενίσχυση της επέκτασης της CUPRA ως νέας αντισυμβατικής πρόκλησης στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Σεσίλια θα ηγηθεί μιας συμπαγούς ομάδας επαγγελματιών της επικοινωνίας, που βοήθησαν τη SEAT S.A. να ενισχύσει την προβολή, τη φήμη και την εικόνα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια».

Η Ταϊέμπ, συνέβαλε ιδιαίτερα στον καθορισμό νέων παγκόσμιων προτύπων επικοινωνίας στους διάφορους τομείς στους οποίους εργάστηκε. Έχει αναλάβει αρκετούς ανώτερους ρόλους, όπως πρόσφατα στον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης, όπου μέχρι τώρα ηγείτο παγκόσμιων εταιρικών υποθέσεων για την AstraZeneca Oncology από τα κεντρικά στο Cambridge (United Βασίλειο).

Μετονόμασε την περιοχή θεραπείας και λάνσαρε μια σειρά παγκόσμιων εκστρατειών για να επεκτείνει το αποτύπωμα του τμήματος σε όλο τον κόσμο. Προηγουμένως ήταν υπεύθυνη για τις παγκόσμιες εταιρικές υποθέσεις αναφορικά με τις επιχειρηματικές μονάδες καρδιαγγειακών, νεφρών και μεταβολισμού. Υπό την ηγεσία της Taieb, δύο από τα μεγαλύτερα franchise της εταιρείας σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη.

Πριν από την παγκόσμια εμπειρία της, ηγήθηκε των επικοινωνιών για την AstraZeneca Spain και το Ίδρυμά της. Έχει επίσης εργαστεί στο Page Group (πρώην Michael Page Holding), όπου ήταν Διευθύντρια Επικοινωνίας, Κατάρτισης και Ανάπτυξης για τις περιοχές της Νότιας Ευρώπης, της Ρωσίας, της Πολωνίας, της Τουρκίας και της Αφρικής.

Είναι κάτοχος πτυχίου Μετάφρασης και Διερμηνείας και Διεθνών Υποθέσεων από το ISIT (Institut Supérieur d’Interprétation et de Traduction) στο Παρίσι (Γαλλία), μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διεθνή Επιχειρηματική Διαπραγμάτευση από το Πανεπιστήμιο Sorbonne Nouvelle στο Παρίσι και Εκτελεστικού Προγράμματος στην Επιχειρηματική Ηγεσία από το MIT (Massachusetts Institute of Technology). Γνωρίζει άριστα Ισπανικά, Αγγλικά και Γαλλικά.

 

Διαβάστε επίσης:

Φον Γουέβερ: Η CEO πέτυχε ιστορική άνοδο σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ουίσκι της Αμερικής

Ραμόνα Χουντ: Πώς η πρώτη Μαύρη CEO της FedEx κατάφερε να φτάσει στην κορυφή

Rihanna: Πώς έχτισε μία περιουσία 586 εκατομμυρίων κι έγινε η πλουσιότερη μουσικός του κόσμου

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση