ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Συνομιλία Σοφίας Μπεκατώρου με υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Κώτσηρα: Έβλεπα εφιάλτες που για χρόνια με καταδίωκαν

Σοφία Μπεκατώρου
πηγή: Facebook, Photo credit: Juerg Kaufmann Photography

Η Σοφία Μπεκατώρου βγήκε μέσω skype στον «αέρα» της εκπομπής «Happy Day» και συνομίλησε με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα σχετικά με την αλλαγή νομοθεσίας για τα έτη παραγραφής της σεξουαλικής κακοποίησης.

Η ολυμπιονίκης εξομολογήθηκε ότι βίωσε από την αρχή όλο το τραύμα που υπέστη, όταν χρειάστηκε να καταθέσει ξανά για τον βιασμό της.

Η Σοφία Μπεκατώρου απευθυνόμενη στον κ. Κώτσηρα εξομολογήθηκε: «Δυστυχώς πριν από μερικές ημέρες, έπρεπε να ξαναζήσω το γεγονός από την αρχή, έτσι ώστε να υπάρχει πιθανότητα ο άνθρωπος αυτός που με βίασε να μπορεί να του αφαιρεθεί η άδεια από το να βρίσκεται σε αθλητικούς χώρους. Έπρεπε να ξαναβιώσω το τραύμα από την αρχή, να το περιγράψω με όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να αποδείξω με κάποιο τρόπο όλα αυτά που είχαν γίνει.

Υφυπουργέ, δε μπορώ να σας κρύψω ότι μετά από αυτό, ήμουν άρρωστη, δύο ημέρες δε μπορούσα να συνέλθω, έβλεπα πάλι εφιάλτες που για χρόνια με καταδίωκαν. Είναι μία κατάσταση, που φυσικά δεν είμαι η μόνη που το ζω, όμως, κάποιος που δεν το έχει περάσει, δε μπορεί να καταλάβει πώς γυρνάς πίσω ξανά, σε μαύρες περιόδους της ζωής σου, φλερτάρεις με την κατάθλιψη ξανά και ξανά. Είναι πολύ δύσκολο να βγεις στην επιφάνεια και να δεις το φως και νομίζω πως κάθε φορά που αναγκάζεσαι να επιστρέψεις πάλι στο γεγονός, έχεις έναν μεγάλο φόβο ότι θα ξανακυλήσεις πίσω».

Με αφορμή όλα αυτά, ρώτησε τον υφυπουργό δικαιοσύνης τι μπορεί να γίνει με τα τραύματα των ενηλίκων θυμάτων από τέτοια γεγονότα. Ο κ. Κώτσηρας εγγυήθηκε πως «εξετάζονται όλες οι δυνατές παρεμβάσεις στη νομοθεσία, ώστε τα θύματα κακοποίησης να έχουν προστασία, τόσο από ψυχολογικής, όσο και από κοινωνικής πλευράς».

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Χρύσα Διαμαντοπούλου: Μας ζήτησε να αυνανιστούμε σε ένα κλασσικό κείμενο του Γιάννη Ρίτσου- Φώναζε και χαστούκισε μια κοπέλα

Ηγεσία στην εποχή του #metoo -Γράφει η Μαίη Ζαννή

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Όχι δεν είμαι περήφανος για τη γενιά μου. Είμαι περήφανος για τις γυναίκες της γενιάς μου»

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση