ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Σπύρος Μπιμπίλας: Ετοιμάζονται καταγγελίες για 10 άντρες ηθοποιούς

Σπύρος Μπιμπίλας

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), αποκαλύπτει ότι κατηγορούνται τουλάχιστον 10 άντρες του καλλιτεχνικού χώρου για λεκτική, ψυχολογική και σεξουαλική βία.

Μιλώντας στο Πρωινό του ΑΝΤ1, ο γνωστός ηθοποιός, ανακοίνωσε τη σύσταση Πειθαρχικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποτελείται από ψυχολόγους και νομικούς, προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα οποιασδήποτε βίας μέσω της δικαιοσύνης.

«Να διευκρινίσω κάτι πριν από όλα. Δημιουργήθηκε μια ένταση ότι το Πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ που είναι θεσμικό όργανο ήδη έχει διαγράψει ανθρώπους. Δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε αρκετές καταγγελίες. Για περίπου δέκα πρόσωπα, για άντρες μας έχουν πει και τους καταγγέλλουν για κάθε είδους βία. Εμείς επωνύμως δεν θα βγούμε να καταγγείλουμε κανένας», εξήγησε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον ΑΝΤ1.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας συνέστησε επίσης στα μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών «να μην βγαίνουν στα παράθυρα, να μην γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γιατί μπορεί να φέρουν μηνύσεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει το τεκμήριο της αθωότητας», σημείωσε αναφέροντας ενδεικτικά την περίπτωση Καρκά, «που τον άνθρωπο τον κάνανε ρόμπα και αθωώθηκε».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο, ΘΕΜΑ 104,6, για το ίδιο ζήτημα, κατηγόρησε επίσης τα μέσα ενημέρωσης ότι «δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο για τα προβλήματα των ηθοποιών εν μέσω της πανδημίας. Μόλις μπήκε στη μέση κλειδαρότρυπα, έχει γίνει μπαράζ εκπομπών κίτρινου Τύπου», προσθέτοντας πως «η έκταση είναι δυσανάλογη με το πόσοι εμπλέκονται. Δεν είναι όλο το θέατρο βόθρος».

Διαβάστε επίσης:

#eimasteOloiMazi : Οι καλλιτέχνες στο πλερό των συναδέλφων τους μετά τις αποκαλύψεις για τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Το #MeToo του ΑΠΘ: Πάνω από 100 καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης

#PotekaiPouthena: H εκστρατεία της Action Aid κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση