NEED TO KNOW

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθετεί μια φεμινιστική εξωτερική πολιτική

Ο Καναδάς, η Γαλλία, το Μεξικό και η Σουηδία έχουν εφαρμόσει φεμινιστικές εξωτερικές πολιτικές . Τώρα, αυτή η προσέγγιση έχει υιοθετηθεί και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εγκρίνοντας μια έκθεση με την οποία ζητείται να είναι τουλάχιστον το 50% γυναίκες σε όλες τις θέσεις λήψης αποφάσεων και 85% στην αναπτυξιακή βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για προγράμματα που υποστηρίζουν ειδικά την ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.

Η έκθεση παρουσιάστηκε από τη Γερμανίδα ευρωβουλευτή Χάνα Νιούμαν, η οποία εδώ και καιρό πιέζει για μια φεμινιστική εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη. «Το Σχέδιο Δράσης III για το φύλο θα τεθεί σε ισχύ το 2021 και θα διαρκέσει έως το 2025.

Η διοίκηση Biden διορίζει την πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών

Το καλοκαίρι του 2019, οι τότε προεδρικοί υποψήφιοι Τζο Μπάιντεν και Κάμαλα Χάρις, ήταν μεταξύ των δεκαεπτά υποψηφίων που υπέγραψαν μια υπόσχεση για την ισότητα των φύλων που υπέβαλε το Συμβούλιο Ηγεσίας για τις Γυναίκες στην Εθνική Ασφάλεια (LCWINS), δεσμεύοντας τους υποψήφιους να φτάσουν στην ισότητα των φύλων με διορισμούς εθνικής ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Ως εκλεγμένος Πρόεδρος, ο Τζο Μπάιντεν έγραψε ιστορία με το διορισμό της Άβριλ Χέινς ως την πρώτη γυναίκα διευθύντρια εθνικών πληροφοριών και η Τζάνετ Γέλεν ως την πρώτη γυναίκα Υπουργό Οικονομικών. Ο Μπάιντεν προσέλαβε επίσης την πρώτη γυναικεία ανώτερη ομάδα επικοινωνιών του Λευκού Οίκου .

Τα έθνη προχωρούν στην επικύρωση της σύμβασης της ΔΟΕ κατά της βίας και της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας

Οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο εξετάζουν τη σχέση μεταξύ της προόδου των γυναικών και των συμφερόντων εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της ευημερίας και της σταθερότητας.

Οι τελευταίες δύο εβδομάδες σηματοδότησαν τις “16 Ημέρες του Ακτιβισμού” , μια εκστρατεία που ξεκίνησε το 1991 από το Κέντρο Παγκόσμιας Ηγεσίας Γυναικών για να επισημάνει τη βία που βασίζεται στο φύλο σε όλο τον κόσμο.

Η φετινή εκστρατεία ζήτησε την επικύρωση της Σύμβασης της ΔΟΕ για τη βία και την παρενόχληση του 2020 , μια ευρεία συμφωνία που εγκρίθηκε μετά την παγκόσμια εξάπλωση του κινήματος #MeToo και απαγορεύει την κακομεταχείριση των γυναικών στο χώρο εργασίας.

Μέχρι στιγμής, η Αργεντινή, τα νησιά Φίτζι και η Ουρουγουάη ήταν τα μόνα έθνη που επικύρωσαν πλήρως τη σύμβαση, αν και αρκετές άλλες χώρες όπως η Ταϊλάνδη , η Ιρλανδία, η Γαλλία, και η Ιταλία συνεχίζουν να ενισχύουν την πολιτική της δυναμική.

Διαβάστε επίσης:

Η Τζάνετ Γέλεν γράφει ιστορία ως η πρώτη γυναίκα Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ

Οι αμαζόνες της Κάμαλα Χάρις- Μόνο γυναίκες το επιτελείο της

Φεμινισμός, ισότητα και αισιοδοξία: Όσα «δήλωσαν» οι εμφανίσεις των Κάμαλα Χάρις και Τζιλ Μπάιντεν

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση