NEED TO KNOW

To «φεμινιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης» που προτείνει η Χαβάη είναι γεμάτο διακρίσεις

πηγή: Instagram @dontyna

Διαβάζοντας τις λέξεις  «φεμινιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανάπτυξης», περιμένουμε να δούμε μέτρα που θα ευνοούν τις γυναίκες. Μία τέτοια πρόταση αναπτύσσεται στη Βουλή της Χαβάης κι έχει τίτλο «Χτίζουμε Γέφυρες, Δεν Πατάμε ο Ένας στον Άλλο». Βέβαια, κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται να αποφύγει.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Khara Tapay Jabola-Carolus (@decolonizefeminism) on

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα The Lily αναφέρει πως στην ανακοίνωση του αρμόδιου τμήματος για τη θέση της γυναίκας, αναγράφονται τα εξής:

Ένας παγκόσμιος βασικός μισθός. Ειδικοί πόροι έκτακτης ανάγκης για περιθωριοποιημένες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων, οικιακών βοηθών, γυναικών με αναπηρία και εκείνων που βγήκαν νικήτριες από περιπτώσεις sex-trafficking. Κυμαινόμενες πληρωμές για τεστ και θεραπεία του κορονοϊού και για εκείνες που βρίσκονται στη φυλακή. Κατώτατος μισθός 24.80 δολαρίων την ώρα για τις ανύπαντρες μητέρες. Δωρεάν φροντίδα των παιδιών στις εργαζόμενες στο χώρο της υγείας.

Ας επικεντρωθούμε στην προτελευταία πρόταση, εκείνη για τον κατώτατο μισθό 24.80 δολαρίων την ώρα, για τις ανύπαντρες μητέρες. Τι θα συμβεί με τους ανύπαντρους πατεράδες; Πόσος καιρός θα περάσει μέχρι ο κόσμος να ασχοληθεί με εκείνους, κι ας είναι λιγότεροι σε αριθμό; Γιατί το κράτος να μεριμνά αποκλειστικά για τις ανύπαντρες μητέρες, ανεξάρτητα από τις ικανότητες και το οικονομικό τους υπόβαθρο;

Σύμφωνα με το παραπάνω, μάλιστα, ποιον επιχειρηματία θα συμφέρει να προσλάβει μία ανύπαντρη μητέρα; Θα είναι ξεκάθαρα πιο κοστοβόρο.

Ο δικηγόρος Scott Greenfield σημείωσε πως τέτοιου είδους μέτρα θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα, ενώ οι διακρίσεις με βάση το φύλο θα κορυφωθούν.


«Υψηλότερος κατώτατος μισθός για γυναίκες; Τότε, θα προσλάβουν άνδρες με χαμηλότερο κατώτατο μισθό», πρόσθεσε.