NEED TO KNOW

Το καλό και το κακό σενάριο του Μπιλ Γκέιτς για την επιστροφή στην προ κορονοϊού ζωή μας

Μπιλ Γκέιτς
By United States Department of Health and Human Services – https://www.flickr.com/photos/hhsgov/39912162735/, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=69351594

O δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς, από την αρχή που ξέσπασε η πανδημία, ξεχώρισε για το φιλανθρωπικό του έργο μέσω του ιδρύματος του και της συζύγου του «The Bill and Melinda Gates Foundation», επενδύοντας δισεκατομμύρια δολάρια με σκοπό την έγκυρη και έγκαιρη δημιουργία του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Πριν λίγο καιρό, είχε προβλέψει ότι η κυκλοφορία του θα γίνει στις αρχές του 2021, ενώ τώρα αποκαλύπτει πότε θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε στη φυσιολογική μας ζωή, που είχαμε πριν το ξέσπασμα της πανδημίας.

Στο πρώτο επεισόδιο του νέου του podcast, ο Γκέιτς είπε ότι ακόμη και αν ο αριθμός των κρουσμάτων μειωθεί, όσο παραμένει ο κορονοϊός στον κόσμο, είναι απίθανο να γυρίσουμε ξανά στη ζωή που είχαμε πριν.

«Εάν έχουμε την ασθένεια αλλού στον κόσμο, δεν είναι σαφές για μένα ότι μπορούμε να επιστρέψουμε και να κάνουμε μεγάλα αθλητικά γεγονότα, ή να ανοίξουμε τα μπαρ».

«Και έτσι, όσο υπάρχει στον κόσμο, δεν είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψουμε εντελώς στο φυσιολογικό», είπε ο Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft, είχε προειδοποιήσει κατά κάποιο τρόπο για την εμφάνιση του κορονοϊού, το 2015 μετά το ξέσπασμα του Έμπολα, κάνοντας έκκληση στον κόσμο για αφύπνιση. Επανέλαβε το ίδιο τρία χρόνια αργότερα, προειδοποιώντας ότι μια πανδημία γρίπης θα μπορούσε να εξαλείψει έως και 33 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μέσα σε έξι μήνες.

Τώρα, ο Γκέιτς λέει ότι πολλοί άνθρωποι είναι πιθανό να παραμείνουν αρκετά συντηρητικοί στη συμπεριφορά τους, ειδικά εάν συνδέονται με ηλικιωμένα άτομα ή άτομα των οποίων ο κίνδυνος μόλυνσης είναι υψηλός.

Ο Γκέιτς και η ηθοποιός Ρασίντα Τζόουνς πήραν συνέντευξη από τον εμπειρογνώμονα των ΗΠΑ για τις μολυσματικές ασθένειες, Άντονι Φάουτσι, ο οποίος είπε ότι χωρίς σημαντικές ανακαλύψεις σε δοκιμές ή θεραπείες, είναι απίθανο να δούμε οποιοδήποτε είδος «φυσιολογικού».

«Έχουμε καλές θεραπείες για άτομα με προχωρημένη νόσο».

«Αυτό που δεν έχουμε, είναι κάτι που μπορεί να λάβει κάποιος όσο είναι ακόμα νωρίς κατά τη διάρκεια της λοίμωξης για να τον εμποδίσει να καταλήξει στο νοσοκομείο», δήλωσε ο Φάουτσι και πρόσθεσε:

«Αυτό είναι σημαντικό, όχι μόνο, για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και για τον αναπτυσσόμενο κόσμο, όπου τα νοσοκομεία δεν έχουν τις δυνατότητες να φροντίζουν κάποιον που αρρωσταίνει σοβαρά».

Επομένως ο Φάουτσι συμφώνησε με τις προβλέψεις του Μπιλ Γκέιτς, τονίζοντας ότι ένα εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό μόνο εάν οι άνθρωποι επιλέξουν να εμβολιαστούν.

«Εάν έχουμε το εμβόλιο και αυτό είναι 99% αποτελεσματικό και το 99% των ανθρώπων το λάβει, τότε θα είμαστε σε πολύ καλή κατάσταση. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», είπε.

 

Διαβάστε επίσης:

«Είναι απαράδεκτα»: Ο Bill Gates για τα διαγνωστικά τεστ του κορονοϊού στις ΗΠΑ

To 40% των Ρεπουμπλικανών πιστεύει στη θεωρία συνωμοσίας για τον Bill Gates

Bill Gates: Κάντε το όπως η Ελλάδα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση