NEED TO KNOW

«Βοηθήστε τις γυναίκες»: Η συμβουλή των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για την επόμενη μέρα της πανδημίας

«Βοηθήστε τις γυναίκες»: Η συμβουλή των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς για την επόμενη μέρα
πηγή: Instagram @melindafrenchgates

Όταν η πανδημία τελειώσει, θα χρειαστεί να «ξαναχτίσουμε» τον κόσμο. Τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο, ελάχιστα θα είναι όπως πριν. Ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς αποκάλυψαν το σχέδιό τους για την ανάκαμψη. Όλα, όπως τονίζουν, ξεκινούν με τις γυναίκες.

«Ο κορονοϊός αφαίρεσε ζωές, αρρώστησε εκατομμύρια ανθρώπους και βύθισε την παγκόσμια οικονομία σε μία καταστροφική ύφεση», έγραψαν στη 13η ετήσια επιστολή τους. «Μπορεί τα χειρότερα να μην έχουν τελειώσει, αλλά υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι χάρη στα τεστ, τις θεραπείες και τα εμβόλια», πρόσθεσαν . Ξεκίνησαν έτσι να φαντάζονται την επόμενη μέρα.

Το ζευγάρι τόνισε πως, ενώ οι κυβερνήσεις θα έχουν τον τελευταίο λόγο, ορισμένες από τις συμβουλές τους θα είναι αδύνατο να εφαρμοστούν στις επιχειρήσεις. Απηύθυνε, λοιπόν, έκκληση προς όλους τους επιχειρηματίες, σχετικά με τη στήριξη των γυναικών. Χρειάζεται να τις κρατήσουν ενεργές στο δυναμικό των εταιρειών τους – όχι μόνο μέχρι να ξεπεραστεί η κρίση, αλλά κι αργότερα.

«Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε τη φροντίδα των παιδιών ως απαραίτητη δομή – να αξίζει χρηματοδότηση, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους δρόμους και τις οπτικές ίνες. Μακροπρόθεσμα, θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πιο παραγωγικές και συμπεριληπτικές μετα-πανδημικές οικονομίες», σημείωσαν. Οι διευθυντές, επίσης, καλό είναι να στηρίζουν τις υπαλλήλους με κάθε τρόπο: Από το ευέλικτο ωράριο μέχρι την παροχή ευκαιριών καθοδήγησης.


Αυτήν τη στιγμή, οι γυναίκες έχουν τον έλεγχο του σπιτιού όσον αφορά στο νοικοκυριό και τα παιδιά. Ελάχιστες, όμως, διαχειρίζονται τα οικονομικά της οικογένειας. Προκειμένου αυτό να αλλάξει, χρειάζεται να αναπτυχθούν νέα εργαλεία και πλατφόρμες προώθησης της γυναικείας ενδυνάμωσης. «Αν οι κυβερνήσεις αγνοήσουν το ότι η πανδημία και η οικονομική κρίση που έφερε επηρεάζουν τις γυναίκες με διαφορετικό τρόπο, η κρίση δε θα περιοριστεί και η οικονομική ανάπτυξη θα αργήσει να έρθει», τόνισε η Μελίντα Γκέιτς.

Όσο για τις επιχειρήσεις, υπάρχει πρόοδος η οποία δε γίνεται να χαθεί. Το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates ήδη συνεργάζεται με την Παγκόσμια Τράπεζα, ώστε να βοηθήσει τις χώρες να ξεπεράσουν εμπόδια και να δημιουργήσουν ψηφιακά συστήματα μεταφοράς χρημάτων. Όλη αυτή η προσπάθεια έχει στο επίκεντρο την κάλυψη των αναγκών των γυναικών.


Η Μελίντα Γκέιτς, η οποία είναι ιδρύτρια της επενδυτικής εταιρείας Pivotal Ventures, ανακοίνωσε το 2019 ότι θα διέθετε 1 δισεκατομμύριο στις αμερικανικές εταιρείες και τους οργανισμούς που θα έβρισκαν καινοτόμες μεθόδους ενδυνάμωσης των γυναικών. Το ποσό, το οποίο θα εξοφληθεί σε διάστημα δέκα ετών, θα αφιερωθεί στην κατάρριψη των εμποδίων επαγγελματικής εξέλιξης, τη στήριξη γυναικών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της τεχνολογίας, των μέσων ενημέρωσης και του δημοσίου, αλλά και τον ακτιβισμό που ασχολείται με την ισότητα των φύλων.

Είναι ξεκάθαρο πως η πανδημία μας δίνει την ευκαιρία να αλλάξουμε τον κόσμο. «Θα σώσουμε ζωές και θα στηρίξουμε ανθρώπους τώρα – και θα θέσουμε τα θεμέλια ενός μετα-πανδημικού κόσμου που θα είναι δυνατότερος, πιο ανθεκτικός και η ισότητα θα κυριαρχεί», ολοκλήρωσε η Γκέιτς.

 

Διαβάστε επίσης:

Μετά τον κορονοϊό, τι; – Ο Μπιλ Γκέιτς προβλέπει τις επόμενες απειλές για την ανθρωπότητα

Το συγκινητικό παράδειγμα των Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς: Δωρίζουν 250 ακόμη εκατομμύρια στη μάχη κατά του κορονοϊού

Μπιλ Γκέιτς: Aπαντά για πρώτη φορά στις θεωρίες συνωμοσίας που λέγονται εις βάρος του

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση