NEED TO KNOW

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός – Στο «Αττικόν» εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» εμβολιάστηκε λίγο πριν τις 14.30 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έφτασε λίγο νωρίτερα προκειμένου να συμπληρώσει τα απαραίτητα έγγραφα για τον εμβολιασμό.

Στο ίδιο νοσοκομείο εμβολιάστηκε και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος υποδέχτηκε τον πρωθυπουργό φορώντας την ιατρική στολή, καθώς υπηρετεί στο συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Είναι μία σημαντική ημέρα για όλους μας, σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιοδόξοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός φθάνοντας στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Λίγο αργότερα, εμβολιάστηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.

Σημειώνεται ότι στις 13.00 το μεσημέρι της Κυριακής εμβολιάστηκε ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα, η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Πρόκειται για ιστορική στιγμή, που σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κ. Καμπισιούλη, την ώρα που εμβολιαζόταν, σήκωσε τον αντίχειρά της, δείχνοντας ότι όλα θα πάνε καλά, ενώ αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, ανέφερε στους δημοσιογράφους: «Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα και πολλοί θα ήθελαν να είναι στη θέση μου».

«Είμαι η πρώτη Ελληνίδα και νοσηλεύτρια, μεγάλη τιμή, τιμάται όλος ο ιατρικός κλάδος αποτελεί μια τιμητική επιλογή και αναγνώριση του έργου και της προσφοράς μας. Ιστορική μέρα, ελπίζω για μια καινούργια σελίδα. Έχουμε πολύ δρόμο, αλλά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα και πολύ γρήγορα ελπίζω να μπορέσουμε να κερδίσουμε τη ζωή και την καθημερινότητά μας», δήλωσε η κ. Καμπισιούλη λίγα λεπτά αφού έκανε το εμβόλιο.

Στις 13.30 έγινε ο δεύτερος συμβολικός εμβολιασμός, του κ. Μιχάλη Γιοβανίδη, του 88χρονου φιλοξενούμενου σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου είναι η επόμενη που εμβολιάστηκε, επίσης, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Πρόκειται για την πρώτη πολιτικό στη χώρα μας που εμβολιάζεται κατά του κορονοϊού.

Λίγο αργότερα, μήνυμα για τον εμβολιασμό έστειλε η πρόεδρος της Δημοκρατίας προκειμένου να υπάρξει μια ακτίνα ελπίδας για την εξάλειψη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετέβη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», όπου πραγματοποιούνται οι πρώτοι εμβολιασμοί.

«Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση ‘Ελευθερία’, και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», δήλωσε και προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Ο φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μιχάλης Γιοβανίδης, εμβολιάζεται δεύτερος κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Σήμερα, οι εμβολιασμοί ξεκινούν σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής, «Ο Ευαγγελισμός», «Η Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Η νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ευσταθία Καμπισιούλη εμβολιάζεται πρώτη κατά του Covid-19 στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2020. Σε πέντε νοσοκομεία ξεκινάει ο εμβολιασμός για τον ιό Sars Cov- 2. ΑΠΕ-ΜΠΕ /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών έχει ως εξής:

13:00 Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

13:30 Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:00 Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

14:30 Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νοσοκομείο Αττικόν

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Αύριο Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:45, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Διαβάστε επίσης:

O λόγος που ίσως μας κάνει να αναθεωρήσουμε πόσο αλκοόλ θα πιούμε στις γιορτές

Το να νιώθουμε ευγνωμοσύνη κάθε μέρα που περνά βελτιώνει την ψυχική και σωματική μας υγεία

Τα 3 βασικά οφέλη του ξιδιού για την υγεία

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση