NEED TO KNOW

#YouCanBeAnythingBarbie: Με αφορμή τη Μέρα της Γυναίκας, η Barbie τιμά τη διαφορετικότητα

πηγή: Instagram @barbie

Η Barbie τιμά τα γυναικεία πρότυπα. Και τώρα, έχοντας ως έναυσμα το Dream Gap Project, υλοποιεί  δράσεις ώστε τα κορίτσια  να νιώσουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Πρόκειται για είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να δώσει στα κορίτσια τους πόρους και την υποστήριξη που χρειάζονται για να συνεχίσουν να πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται.

Mε αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και με το motto #YouCanBeAnything, η Barbie υπενθυμίζει στα κορίτσια πως μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται. Υποστηρίζει τη μοναδικότητα των γυναικών, την ένταξη, τη συμπερίληψη και την αποδοχή. Προάγει τη διαφορετικότητα και το σεβασμό προβάλλοντας μια πολυδιάστατη άποψη για την ομορφιά.

BARBIE DREAM GAP PROJECT

– Έρευνα από τη Νέα Υόρκη έχει εντοπίσει πως ξεκινώντας από την ηλικία των πέντε ετών, πολλά κορίτσια είναι λιγότερο πιθανό να δουν το φύλο τους ως έξυπνο και αρχίζουν να χάνουν την εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους.

– Τα πολιτισμικά στερεότυπα, οι έμμεσες προκαταλήψεις και η εκπροσώπηση στα μέσα ενημέρωσης εμβαθύνουν αυτό το θέμα. Στις ΗΠΑ, το κενό που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έχει αναφερθεί ως «Dream Gap», αλλά έχουν παρατηρηθεί παρόμοιες τάσεις σε όλο τον κόσμο.

– Ο σκοπός της Barbie ήταν πάντα να εμπνεύσει κάθε κορίτσι να πιστέψει στις απεριόριστες δυνατότητες που έχει. Η μάρκα αναγνωρίζει ως εμπόδιο για τα κορίτσια, το Dream Gap και τους περιοριστικούς παράγοντες που ενισχύουν την ανισότητα των φύλων, εμποδίζοντας να αναπτύξουν τις δυνατότητές τους. Η Barbie θέλει να υπενθυμίσει στα κορίτσια σε όλο τον κόσμο και σε όσους βρίσκονται γύρω τους ότι μπορούν να κάνουν οτιδήποτε εμπνέοντας αλλαγή για να ξεπεράσουν αυτούς τους περιοριστικούς παράγοντες.

Έχοντας υλοποιήσει πλήθος δράσεων από το 2018, το 2021, θα συνεχίσουμε

– Tην προβολή γυναικείων προτύπων
Ένας από τους τρόπους για να βοηθήσουμε τα κορίτσια να πιστέψουν στον εαυτό τους και ότι μπορούν να γίνουν ό,τι ονειρεύονται είναι μέσα από την προβολή θετικών προτύπων. Ως μάρκα που πιστεύει στις απεριόριστες δυνατότητες κάθε κοριτσιού, η Barbie τιμά τα γυναικεία πρότυπα από όλο τον κόσμο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
Η Barbie προβάλλοντας τις ιστορίες περισσότερων από 60 ιστορικών και σύγχρονων γυναικών από διαφορετικά υπόβαθρα έχει στόχο να εμπνεύσει την επόμενη γενιά κοριτσιών.

– Ενθάρρυνση για ουσιαστικό παιχνίδι
Από τα Career Dolls έως τη σειρά Inspiring Women, τα προϊόντα της Barbie ενθαρρύνουν τη φαντασία, την έκφραση και την ανακάλυψη μέσω του παιχνιδιού.

– Δωρεά χρημάτων
Από το λανσάρισμα του Dream Gap Project το 2018, η Barbie έχει υποστηρίξει μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που διαθέτουν ισχυρά οχήματα για να προσεγγίσουν κορίτσια σε παγκόσμια κλίμακα χορηγώντας την εκπαίδευση, τις ηγετικές δεξιότητες και τις ευκαιρίες καθοδήγησης για νεαρά κορίτσια. Αυτό περιλαμβάνει το Step Up, Women of the World Foundation, She’s The First, μεταξύ πολλών άλλων.

Φέτος, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γυναίκας, η Barbie συνεργάστηκε με το Girls Leadership. Η δωρεά θα χρηματοδοτήσει ένα ερευνητικό έργο που εστιάζει στην εκπροσώπηση των ΜΜΕ και την αυτοαντίληψη των κοριτσιών καθώς και ένα σχολείο PowerLab για κορίτσια δημοτικού σχολείου.

– Χρηματοδότηση Έρευνας και επέκταση πιλοτικών προγραμμάτων
Η Barbie συνεργάζεται με τη NYU για τη χρηματοδότηση έρευνας γύρω από το Dream Gap. Το πρόγραμμα σπουδών Dream Gap που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το UCLA Center for Scholars & Storytellers και δοκιμάστηκε σε σχολική περιοχή των ΗΠΑ θα ψηφιοποιηθεί ώστε να είναι εικονικό και ψηφιακά προσβάσιμο το 2021 στις ΗΠΑ, με στόχο τη διεθνή επέκταση. Το πρόγραμμα σπουδών επικεντρώνεται σε βασικά θέματα εκμάθησης, ευφυΐας, εξέλιξης και ηγεσίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Κλάρα Άμφο: Η Βρετανίδα υπέρμαχος του αντιρατσιστικού αγώνα αποκτά τη δική της Barbie

Η εκδίκηση της Barbie: Η αλλαγή προφίλ και το comeback της γνωστής κούκλας εν μέσω πανδημίας

Ruth Handler: H γυναίκα πίσω από την Barbie

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για τις πιο ξεχωριστές ειδήσεις