INSPIRATION

5 επιτυχημένες γυναίκες μιλούν για τη στιγμή που κατάλαβαν ότι τα κατάφεραν

Οι περισσότερες επιτυχημένες γυναίκες δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στην κορυφή. Άλλες, έχτισαν σιγά – σιγά την αυτοκρατορία τους κι άλλες βρέθηκαν στο επίκεντρο ξαφνικά, χωρίς να το περιμένουν. Όλες τους, όμως, κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν πως η ζωή τους άλλαξε για πάντα.

Παρακάτω, 5 διάσημες προσωπικότητες μοιράζονται τη δική τους στιγμή:

Alexandria Ocasio – Cortez

πηγή: instagram @aoc

Για την πολιτικό που ο Donald Trump λατρεύει να μισεί, όλα άλλαξαν όταν κατέκτησε τη θέση της στο Κογκρέσο.

«Συχνά φέρνω στο μυαλό μου εκείνη την απίστευτη μέρα, στις 29 Ιουνίου, όταν – παρά τη μηδαμινή στήριξη από τα ΜΜΕ και την ανύπαρκτη προσοχή, παρά το ότι καταφέραμε να οργανωθούμε χτυπώντας τις πόρτες των γειτόνων μας, παρότι χρωστούσαμε 4 εκατομμύρια, ακόμη κι αν προέρχομαι από την εργατική τάξη – κερδίσαμε. Σήμερα, φτάσαμε ψηλά αλλά είναι μονάχα η αρχή. Δεν μπορούμε να σταματήσουμε», είπε στο λόγο που εκφώνησε μετά την εκλογή της, το Νοέμβριο του 2018.

Madeleine Albright

Η πρώτη γυναίκα Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, δε θα ξεχάσει ποτέ μία από τις πρώτες της δουλειές. «Κατά κάποιον τρόπο, το ένα έφερε το άλλο. Όμως, όταν εργάστηκα για το Γερουσιαστή Edmund Muskie, κατάλαβα πως ήρθε η ευκαιρία μου. Ήμουν εθελόντρια για χρόνια, όμως εκείνη η θέση μου δίδαξε πώς λειτουργούσε το Κογκρέσο και τι ακριβώς συνέβαινε στο σύστημα. Εκείνη είναι που με οδήγησε στο Λευκό Οίκο», έχει αναφέρει σε συνέντευξή της στο Forbes.

Diane von Furstenberg

πηγή: Instagram @therealdvf

Η κορυφαία σχεδιάστρια θα μείνει στην ιστορία για το πασίγνωστο wrap dress. «Είναι τόσο παράξενο: Αυτό το φορεματάκι πλήρωνε όλους τους λογαριασμούς μου, κάλυψε τα έξοδα για την εκπαίδευση των παιδιών μου, μου έδωσε φωνή – Θέλω να πω, αυτό το φορεματάκι μου έδωσε τα πάντα. Όμως, το θεωρούσα πάντα δεδομένο. Ποτέ δεν το τίμησα όπως του άξιζε», είπε στην εκπομπή της Oprah, το Δεκέμβριο του 2014. «Μόλις πέρσι συνειδητοποίησα τη σημασία του.»

Dolly Parton

πηγή: Instagram @dollyparton

Είναι διάσημη εδώ και δεκαετίες, όμως δεν είχε συνειδητοποιήσει το μέγεθος της επιτυχίας της μέχρι το 2016, όταν βραβεύθηκε με το Willie Nelson Lifetime Achievement Award.

«Αισθάνομαι καλά και νιώθω πως πράγματι έχω κάνει κάτι για τη βιομηχανία αυτή. Φυσικά και ποτέ δεν ξέρεις ποιος θα γίνεις ή πού θα φτάσεις όταν ξεκινάς. Όμως, βλέποντας όλες αυτές τις γυναίκες κι όλους εκείνους τους καλλιτέχνες να λένε πως τους ενέπνευσα, πραγματικά νιώθω καλά. Νιώθω πως κάτι πρέπει να έκανα σωστά. Νιώθω πως είμαι ακόμη στα πράγματα, είμαι περήφανη», είπε στο περιοδικό Rolling Stone, το Νοέμβριο του 2016.

Kate Winslet

πηγή: Instagram @kate.winslet.official

H ηθοποιός δεν περίμενε πως ο Τιτανικός θα έφερνε τα πάνω – κάτω στη ζωή της. «Θυμάμαι να μου λένε πριν την πρεμιέρα “Πώς θα το διαχειριστείς; Πώς γίνεται να μην αλλάξεις;” Κι εγώ θύμωνα. “Φυσικά δε θα αλλάξω. Δεν πρόκειται να αλλάξω, τι είναι αυτά που λες;”», δήλωσε στη Belfast Telegraph. «Τελικά, μέσα σε μια νύχτα, άλλαξαν όλα. Θυμάμαι πως κάποτε μπορούσα να βγω για να πάρω εφημερίδα και γάλα. Την επομένη, κυριολεκτικά δεν μπορούσα να ανοίξω την πόρτα γιατί με περίμεναν paparazzi. Ήταν τεράστιο σοκ. Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι να περιμένεις, τίποτα δε σε προετοιμάζει γι αυτό.»

 

Διαβάστε επίσης:

4 γυναίκες που μετέτρεψαν το πάθος για ζαχαροπλαστική σε επιτυχημένη επιχείρηση

2 online ταινίες που θα σας δώσουν κίνητρο να κυνηγήσετε τα όνειρά σας

Οι γυναίκες συγγραφείς που, με το έργο τους, άλλαξαν τη ζωή μας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση