POWER

Αυτές είναι οι κορυφαίες CEOs

Πηγή φωτογραφίας instagram @generalmotors

Οι γυναίκες, το 2019, αντιπροσώπευαν μόλις το 6,6% όλων των διευθυντικών θέσεων παγκοσμίως, όπως παρουσιάστηκαν στη λίστα του περιοδικού Fortune με τους 500 κορυφαίους CEO, ενώ μόνο τρεις εταιρείες απέκτησαν γυναίκες CEOs τους τελευταίους μήνες. Ακόμη και εν έτει 2020, φαίνεται σχεδόν απίθανο το ενδεχόμενο να γεφυρωθεί αυτό το χάσμα, ανάμεσα στους άνδρες και τις γυναίκες που αναλαμβάνουν υψηλόβαθμες θέσεις σε εταιρείες.

Ωστόσο, βρήκαμε τις κορυφαίες CEOs, που όχι μόνο έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους με την δουλειά και τις ικανότητές του, αλλά αποδεικνύουν πως δεν υπάρχουν εμπόδια για όσες διεκδικούν και μάχονται για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Lynsi Snyder 

Πηγή φωτογραφίας instagram @lynsi_synder

Εταιρεία: In-N-Out Burger

Η Lynsi Snyder είναι μια από τις νεότερες δισεκατομμυριούχους στον κόσμο. Η κληρονόμος της δημοφιλούς αλυσίδας fast food οδήγησε την επιχείρηση στην κορυφή, κατατάσσοντάς την ανάμεσα στις καλύτερες εταιρείες για να εργάζεται κανείς στις ΗΠΑ. Η Snyder δημιούργησε μια πραγματική εταιρική κουλτούρα και επενδύει χρόνο στα μέλη του προσωπικού της, οργανώνοντας εκδρομές, δίνοντάς τους εκπτώσεις και αξιοπρεπή αμοιβή. Τους ενθαρρύνει να μαθαίνουν και να μεγαλώνουν μέσα στον οργανισμό, κάνοντάς τους να αισθάνονται ικανοποιημένοι με τη θέση τους.

Lisa Su

Πηγή φωτογραφίας instagram @amd

Εταιρεία: Advanced Micro Devices (AMD)

Η Lisa Su βρίσκεται πίσω από την επιτυχίαν της Advanced Micro Devices. Κατάφερε να σώσει από την χρεωκοπία την εταιρεία, που υπήρχε εδώ και 50 χρόνια, στρέφοντάς την στην αγορά των μικροτσιπ για video games και γραφικά. Σήμερα, η AMD είναι ο μοναδικός πάροχος τσιπ για τις κονσόλες Xbox One της Microsoft και Sony PlayStation 4. Η εμπειρία της είναι αποτέλεσμα μιας εκτεταμένης και πολύπλευρης καριέρας. Ξεκινώντας ως μέλος του τεχνικού προσωπικού της Texas Instruments Inc, ανέλαβε έπειτα πολλούς διευθυντικούς ρόλους εντός της IBM, πριν προχωρήσει στην Freescale και τελικά σε Advanced Micro Devices.

Mary Barra

Πηγή φωτογραφίας instagram @generalmotors

Εταιρεία: General Motors

Η Mary Barra ξεκίνησε ως φοιτήτρια στο Ινστιτούτο General Motors όταν ήταν μόλις 18 ετών. To 2014, 34 χρόνια μετά έγινε CEO της εταιρείας και ανακηρύχθηκε ως η πρώτη γυναίκα επικεφαλής μιας αυτοκινητοβιομηχανίας. Από τη στιγμή που ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας, η Barra κινεί την GM σε μια κατεύθυνση δημιουργίας πιο αυτοματοποιημένων οχημάτων, χωρίς οδηγούς.

Virginia Rometty

Πηγή φωτογραφίας finance.yahoo.com

Εταιρεία: IBM

Ξεκίνησε την καριέρα της στην IBM το 1981 και 31 χρόνια αργότερα, η Rometty έγινε CEO. Με περισσότερες από 13.228 μετοχές, η Rometty είναι επίσης μια από τους μεγαλύτερους  μετόχους στην εταιρεία, που αξίζει 170 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Rometty, απ’όταν βρέθηκε στην κορυφή της εταιρείας, εστιάζει στις τεχνολογικές καινοτομίες, όπως  είναι το cloud computing, το blockchain και η τεχνητή νοημοσύνη.

Mary Dillon

Πηγή φωτογραφίας instagram @ultabeauty_ceo

Εταιρεία: Ulta beauty

Η Mary Dillon είναι CEO της Ulta Beauty, μιας αμερικανικής αλυσίδας καταστημάτων ομορφιάς, από τον Ιούλιο του 2013. Τον Μάιο 2019, ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επέκταση των δραστηριοτήτων της σε διεθνές επίπεδο, ξεκινώντας με τη δημιουργία καταστημάτων στον Καναδά. Η Dillon ονομάστηκε ένας από τους καλύτερους διευθυντές της Barron.

Colleen Wegman

Πηγή φωτογραφίας democratandchronicle.com

Εταιρεία: Wegmans Food Markets

Όπως η Snyder, έτσι και η Colleen Wegman ανέλαβε την οικογενειακή επιχείρηση σε σχετικά μικρή ηλικία. Η Wegman διορίστηκε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Wegmans Food Markets το 2017, μετά από 26 χρόνια στην εταιρεία. Μολονότι βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης μόνο 2 χρόνια, φαίνεται πως οι αποφάσεις της έχουν ήδη θετικό αντίκτυπο.

Jessica Catino

Πηγή φωτογραφίας digitalprospectors.com

Εταιρεία: Digital Prospectors

Ως πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος, η Jessica Catino είναι υπεύθυνη για τη συνολική επιχειρηματική στρατηγική της εταιρείας και εποπτεύει τις οικονομικές της δραστηριότητες. Υπό την ηγεσία της, τα ετήσια έσοδα της Digital Prospectors αυξήθηκαν από 4 εκατομμύρια δολάρια το 2003, σε περισσότερα από 30 εκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Isabelle Kocher

Πηγή φωτογραφίας instagram @isabelle_kocher

Εταιρεία: Engie

Η ENGIE αναπτύσσει καινοτόμες λύσεις για ιδιώτες και επιχειρήσεις, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στον τομέα του φυσικού αερίου και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η Kocher είναι η μόνη γυναίκα CEO μιας εταιρείας CAC 40, αλλά και η νεότερη. Η φιλοδοξία της είναι να κάνει την εταιρεία ηγέτη της ενεργειακής επανάστασης.

Tricia Griffith

Πηγή φωτογραφίας fortune.com

Εταιρεία: Progressive Insurance

Η Griffith ξεκίνησε την καριέρα της στον ασφαλιστικό κλάδο το 1988, στην εταιρεία Progressive. Μετά την ανάληψη μιας σειράς διευθυντικών θέσεων, έγινε το 2002 Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού και από το 2008 είναι η Πρόεδρος του Ομίλου.

Safra Catz

Πηγή φωτογραφίας bloomberg.com

Εταιρεία: Oracle Corporation

Η Catz ανέλαβε – μόνη της – τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Oracle το Σεπτέμβριο, όταν ο συν-διευθύνων σύμβουλος Mark Hurd παραιτήθηκε. Τον Απρίλιο 2017, ήταν η πιο ακριβοπληρωμένη γυναίκα CEO οποιασδήποτε εταιρείας των ΗΠΑ, κερδίζοντας $40,9 εκατομμύρια δολάρια.

Οι κορυφαίες αυτές CEOs έχουν ανοίξει το δρόμο για τις γυναίκες στις επιχειρήσεις. Έχουν διαπρέψει στον τομέα τους, θέτοντας υψηλούς στόχους  και έχουν καταφέρει να οδηγήσουν τις εταιρείες που διαχειρίζονται στην επιτυχία.