NEED TO KNOW

Αλέξι Μακάμοντ: Έχασε την αρχισυνταξία της Vogue για ρατσιστικά σχόλια που είχε ανεβάσει στο Twitter δέκα χρόνια πριν

Μακάμοντ
πηγή: instagram @top7pr

Η Αλέξι Μακάμοντ, αποκλείστηκε από τη θέση της αρχισυντάκτριας του «Teen Vogue», προτού καν ξεκινήσει να εργάζεται για το περιοδικό. Την είδηση επιβεβαίωσε τόσο η ίδια όσο και η Vogue.

Ο λόγος που ματαιώθηκε η συμφωνία, είναι εξαιτίας των ομοφοβικών και ρατσιστικών κατά των Ασιατών tweets, τα οποία είχε αναρτήσει η ίδια δέκα χρόνια πριν. Τις απόψεις που εξέφραζε στο παρελθόν,  ανέσυραν στην επιφάνεια εκδότες, αναγνώστες και μερικοι celebrities.

Μετά την αποχώρηση της από το Teen Vogue, η Μακάμοντ, έγραψε στο Twitter:

«Έγινα δημοσιογράφος, για να αναδεικνύω τις ιστορίες και τις φωνές των ανθρώπων από τις πιο ευάλωτες μας κοινότητες. Είμαι μια νέα έγχρωμη γυναίκα και αυτό είναι ένα μέρος του λόγου για τον οποίο ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα ηγούμουν την ομάδα του Teen Vogue, στο επόμενο της κεφάλαιο. Τα tweets που είχα κάνει στο παρελθόν, επισκίασαν τη δουλειά που έχω κάνει για να φωτίσω τους ανθρώπους και τα θέματα που με ενδιαφέρουν. Θέματα που το Teen Vogue, έχει δουλέψει αδιάκοπα για να τα μοιραστεί με τον κόσμο. Έτσι η Conde Nast και εγώ αποφασίσουμε να χωρίσουμε τους δρόμους μας.

Δεν έπρεπε να είχα κάνει αυτά τα tweets και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη των πράξεων μου. Κοιτάζοντας τη δουλειά μου και την εξέλιξη μου από τότε, έχω διπλασιάσει τη δέσμευση μου να εξελιχθώ με τα χρόνια ως άτομο και ως επαγγελματίας».


Ο διευθύνων σύμβουλος της Conde Nast, στην οποία ανήκει το Teen Vogue, έστειλε ένα email στο προσωπικό, ότι η εταιρεία, γνώριζε για τα παλιά tweets της Μακάμοντ, καθώς η ίδια δεν τα αρνήθηκε κατά τη συνέντευξη και ήταν απόλυτα ειλικρινής γι αυτά, αφού στο παρελθόν είχε ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Μάλιστα σε όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε, η ίδια είχε αξιοσημείωτη δουλειά στη δημοσιογραφία, καθώς αναδείκνυε τις φωνές των περιθωριοποιημένων μειονοτήτων, κάτι που την έκανε ιδιαίτερα αρεστή στην Conde Nast.

Μόλις όμως ανακοίνωσε τη συνεργασία τους στις 5 Μαρτίου, κάποιοι φρόντισαν να υπενθυμίσουν ξανά τα σχόλια που είχε κάνει στο παρελθόν η Μακάμοντ.

Η Ντιάνα Τσούι, διευθύντρια σύνταξης συστάσων στο The Infatuation,  δημοσίευσε στο Instagram μια σειρά φωτογραφιών με βάση το κείμενο, εφιστώντας την προσοχή στα παλιά tweets της Μακάμοντ και είπε ότι ήταν «αμφισβητήσιμη η πρόσληψη της».

Ανακυκλοφόρησε από το Diet Prada (ο οποίος βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον οίκο Dolce&Gabbana, καθώς του άσκησε αγωγή για το εμπάργκο των προϊόντων του στην Κίνα) έναν λογαριασμό Instagram με 2,5 εκατομμύρια οπαδούς που μοιράζεται κουτσομπολιά για τη βιομηχανία της μόδας.

Επίσης, μια ομάδα περισσότερων από 20 υπαλλήλων του Teen Vogue, έστειλε μια επιστολή στη διοίκηση στις 8 Μαρτίου εκφράζοντας ανησυχίες για την πρόσληψη της.

Η ηθοποιός Ολίβια Μαν, η οποία μίλησε ενάντια στο πρόσφατο κύμα αντι-ασιατικών επιθέσεων σε ολόκληρη τη χώρα, υποστήριξε ανοιχτά τα στελέχη της Teen Vogue.

Η Μακάμοντ, ζήτησε συγγνώμη στους υπαλλήλους της Teen Vogue την ίδια μέρα που εξέφρασαν τις επιφυλάξεις τους. Επίσης είχε πάλι ζητήσε συγγνώμη στις 10 Μαρτίου, με μια πιο μακροσκελή δήλωση που επιβεβαίωνε τη δέσμευσή της προς την κοινότητα AAPI. Ανέφερε επίσης ότι μίλησε και με την Ένωση Αμερικανών Δημοσιογράφων της Ασίας.

Στο πλευρό της Μακάμοντ, έπειτα από όλο αυτό τον «πόλεμο» που δέχτηκε, τάχθηκε ο Τζιμ Χαντεχέι, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Axios, απαντώντας στο tweet της:

«Θα είσαι πάντα μέλος της οικογένειας @axios. Η @alexi παραδέχτηκε τα λάθη της, μετάνιωσε γι’ αυτά (πριν από χρόνια και ξανά αργότερα) και έδειξε κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών μαζί μας ότι είναι μια δυνατή γυναίκα με μεγάλη καρδιά. Λυπηρό το αποτέλεσμα @TeenVogue».

 

Διαβάστε επίσης:

Κριστίν Μπούλοκ: Η επιχειρηματίας που πίστεψε στο wellness και έχτισε μία αυτοκρατορία

Μάριον Παρκ: Η γιατρός και επιχειρηματίας που επαναπροσδιόρισε το σχεδιασμό του παπουτσιού με τακούνι

Μπαμπέτ Ντέιβις: Η vegan επιχειρηματίας που αποδεικνύει ότι η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση