POWER

Alice Walton: Έτσι ξοδεύει την περιουσία της η πλουσιότερη γυναίκα του κόσμου

πηγή: wikipedia.org

Είναι η μοναδική γυναίκα κληρονόμος της Walmart και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Η περιουσία της ανέρχεται στα 54.4 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, ενώ βρίσκεται στην ένατη θέση της λίστας των δισεκατομμυριούχων. Ο λόγος για την Alice Walton.

Είναι η μοναχοκόρη του ιδρυτή της Walmart και έχει δύο αδελφούς. Το 2019, την πρωτιά της «έκλεψε» η Francoise Bettencourt Meyers της L’Oréal, όμως τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 23% μέσα σε ένα χρόνο.

Η αγάπη της για την τέχνη γεννήθηκε όταν ήταν ακόμα σε μικρή ηλικία. Στα 10 της χρόνια, αγόρασε τον πρώτο της πίνακα: Μία απομίμηση Picasso, που κόστιζε 2 δολάρια!

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Trinity του Τέξας και όταν αποφοίτησε, το 1971, έκανε μία σύντομη προσπάθεια να ασχοληθεί με την οικογενειακή επιχείρηση, στον τομέα παιδικών ρούχων. Όμως η καριέρα της, ουσιαστικά ξεκίνησε στην οικονομία. Το 1988 ίδρυσε την επενδυτική εταιρεία Llama Company.

Η Alice Walton έχει μία τεράστια συλλογή έργων τέχνης, η οποία περιλαμβάνει αυθεντικές δημιουργίες θρυλικών καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους, ο Andy Warhol, o Norman Rockwell και η Georgia O’ Keeffe.

Το 2011, ξόδεψε 50 εκατομμύρια και άνοιξε το Crystal Bridges Museum of American Art. Ο λόγος; Ήθελε ένα μέρος για να στεγάσει την παραπάνω συλλογή, η οποία αξίζει μισό δις! Όταν εγκαινιάστηκε, είχε τετραπλάσιες χορηγίες από εκείνες του φημισμένου Whitney Museum της Νέας Υόρκης.

Το 2014, αγόρασε ένα έργο της O’Keeffe έναντι 44.4 εκατομμυρίων. Πρόκειται για το πιο ακριβοπληρωμένο δημιούργημα γυναίκας.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crystal Bridges Museum (@crystalbridgesmuseum) on

Προσφέρει τεράστια ποσά για το μεγάλο της έρωτα, την τέχνη. Το 2016, παραχώρησε 3.7 εκατομμύρια στo φιλανθρωπικό ίδρυμα Walton Family, σύμφωνα με το περιοδικό Fortune. Την επόμενη χρονιά, δώρισε 120 εκατομμύρια στο Πανεπιστήμιο του Αρκάνσας, για να στεγάσει μία Σχολή Καλών Τεχνών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crystal Bridges Museum (@crystalbridgesmuseum) on

Έχει και το δικό της οργανισμό, που ονομάζεται Alice L. Walton Foundation. Είναι αφιερωμένο στους τομείς της τέχνης, της εκπαίδευσης και της υγείας.

Παρότι η οικογένεια Walton στηρίζει τους Ρεπουμπλικάνους, κατά παράδοση, η ίδια έχει διαφορετικές πεποιθήσεις. Είναι με το μέρος των Δημοκρατικών.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hillary Clinton (@hillaryclinton) on

Μάλιστα, χρηματοδότησε μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της Hillary Clinton το 2016. Οι δύο γυναίκες γνωρίστηκαν όταν ακόμη η τελευταία ήταν η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ.

Η Alice Walton λατρεύει, επίσης, τα άλογα και η παρουσία της ήταν ιδιαίτερα ισχυρή στον τομέα της εκτροφής. Από το 2015, όμως, προτεραιότητά της είναι το μουσείο.

«Πήρα πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις και τώρα θέλω να επικεντρωθώ σε μία», έχει αναφέρει, σύμφωνα με το Fort Worth Star-Telegram. «Έχω ένα σπίτι στο Fort Worth, οπότε μετακομίζω εκεί.»

Πριν από τρία χρόνια πούλησε το ράντσο της, λοιπόν, για ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Το Rocking W Ranch, όπως το αποκαλεί, με έκταση 1.460 στρέμματα και εγκαταστάσεις για άλογα και βοοειδή, είχε αρχική τιμή τα 19.75 εκατομμύρια δολάρια, όμως τελικά έπεσε στα 16.5.

Kομμάτι του Rocking W Ranch, πηγή: www.instagram.com/instacrumley

Το δεύτερο ράντσο, Fortune Bend Ranch, που καλύπτει 4.416 στρέμματα, παραμένει απούλητο και κοστίζει 13.7 εκατομμύρια.

Η Walton είναι ιδιοκτήτρια ενός διώροφου διαμερίσματος στην Park Avenue της Νέας Υόρκης. Έχει 52 παράθυρα και θέα στο Central Park, ιδιωτική βιβλιοθήκη και μικρή αίθουσα κινηματογράφου. Για να το αποκτήσει, το 2014, έδωσε 25 εκατομμύρια δολάρια.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by M.Arch Architects (@march_architects) on

Η Alice Walton είναι μία δυναμική γυναίκα που, παρότι γεννήθηκε με οικονομική άνεση, δεν επαναπαύθηκε ποτέ. Σήμερα, είναι 70 ετών και απολαμβάνει τους κόπους των τόσων ετών εργασίας και σπουδών, ενώ συνεχίζει να προσπαθεί για το καλύτερο.