ΑΠΟΨΕΙΣ

O Μητσοτάκης, η Πελώνη και το γυναικείο «μπαλαντέρ»

O Μητσοτάκης, η Πελώνη και το γυναικείο «μπαλαντέρ»

O  Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια πρόσφατη συνέντευξή του είπε ότι κάνει λάθη, αλλά ποτέ δυο φορές το ίδιο λάθος.

Ένα λάθος που και ο ίδιος έχει παραδεχθεί έστω και εμμέσως ήταν το γεγονός ότι κατά τη συγκρότηση της κυβέρνησής του τον Ιούλιο του 2019 δεν επέλεξε παρά ελάχιστες γυναίκες να κάθονται γύρω από το τραπέζι του υπουργικού Συμβουλίου.

Και για να μην παρεξηγηθούμε κανείς δεν ζητάει να καταλαμβάνει μια γυναίκα θέσεις επειδή είναι γυναίκα. Ζητάμε να την καταλαμβάνει γιατί την αξίζει. Και υπάρχουν πολλές γυναίκες σήμερα στην Ελλάδα που αξίζουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, όπως δείχνει η συνέχεια, αποφάσισε να διορθώσει το λάθος του.

Αρχικά επέλεξε την πλέον προβεβλημένη και επιτυχημένη Ελληνίδα, την Γιάννα Αγγελοπούλου, ως επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής «Ελλάδα 2021» για να διοργανώσει τις εκδηλώσεις εορτασμού για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, την απελευθέρωση και τη συγκρότηση του νεότερου ελληνικού κράτος.

Τις τελευταίες ημέρες επανήλθε και έκανε μια εξαιρετικά συμβολική κίνηση προτείνοντας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου ως την επόμενη πρόεδρο της Δημοκρατίας. Μια γυναίκα αποδεδειγμένα άξια που έφτασε στην κορυφή της δικαστικής πυραμίδας, στη θέση της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Μια γυναίκα που στέλνει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπαίνει και ουσιαστικά στον κατάλογο με τις χώρες εκείνες που σέβονται τις γυναίκες, που τις εμπιστεύονται που καταργούν τις διακρίσεις των φύλων.

Χθες, έκανε ένα ακόμη βήμα ορίζοντας τη δημοσιογράφο Αριστοτελία Πελώνη*, ως αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο.

Την κυρία Πελώνη, με πολλά χρόνια δημοσιογραφικής εμπειρίας πίσω της, καλωσόρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος λέγοντας: «Είναι μια εξαίρετη δημοσιογράφος και πολύ καλλιεργημένη γυναίκα. Χαίρομαι που θα έχουμε αυτή τη δυνατότητα να συνεργαζόμαστε καθημερινά».

Η στατιστική αλλά και η ιστορία έχει δείξει ότι οι γυναίκες σε θέσεις – κλειδιά, έχουν έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης, προσέγγισης αλλά και ευελιξίας, δημιουργώντας τις περισσότερες φορές ένα εξαιρετικά επιτυχημένο αποτέλεσμα. Ο δρόμος έχει ανοίξει και μένει τώρα η πράξη για να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες που γεννούν αυτές οι κινήσεις.

Ποια είναι η Αριστοτελία Πελώνη*

H Αριστοτελία Πελώνη γεννήθηκε στο Μαυρομάτι Βοιωτίας. Σπούδασε στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο από το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στο ίδιο τμήμα ολοκλήρωσε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις τη δεκαετία του ’60. Η διατριβή εκδόθηκε το 2010 από τις εκδόσεις Πόλις. («Ιδεολογία κατά ρεαλισμού: η αμερικανική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα, 1963-1976»).

Στο χώρο της δημοσιογραφίας εργάζεται από το 1998. Ξεκίνησε από την εφημερίδα «Τα Νέα» και το ελεύθερο ρεπορτάζ. Το 2006 εντάχθηκε στο Πολιτικό τμήμα της εφημερίδας, αναλαμβάνοντας το διπλωματικό ρεπορτάζ. Από το 2012 μέχρι το 2015 είχε και την ευθύνη της στήλης «Μικροπολιτικός».

Το 2016 εντάχθηκε στο δυναμικό της «Καθημερινής», όπου ανέλαβε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας. Στην «Καθημερινή» σύστησε και έγραφε και την καθημερινή στήλη «Το Κονκλάβιο».

Το 2008 ήταν υπότροφος του IVLP του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το 2011 του Marshall Memorial Fellowship του German Marshall Fund of the US.

Μιλάει αγγλικά και ισπανικά.