NEED TO KNOW

Η Μισέλ Ομπάμα εντάσσεται στην Εθνική Αίθουσα της Φήμης των Γυναικών των ΗΠΑ

Μισέλ Ομπάμα
πηγή: instagram @michelleobama

Η Μισέλ Ομπάμα θα ενταχθεί φέτος στην Εθνική Αίθουσα της Φήμης των Γυναικών (National Women’s Hall of Fame), το αμερικανικό ίδρυμα που δημιουργήθηκε το 1969 από μια ομάδα ανθρώπων στο Seneca Falls της Νέας Υόρκης, την τοποθεσία της σύμβασης για τα δικαιώματα των γυναικών το 1848.

Η οργάνωση ανακοίνωσε την τάξη του 2021 που αποτελείται από εννέα μέλη, την περασμένη Δευτέρα. Ανάμεσα τους βρίσκονται η Αμερικανίδα ποδοσφαιρίστρια Μία Χαμ, η πρώτη γυναίκα αφροαμερικανή της NASA, Κάθριν Τζόνσον και η πρώτη γυναίκα CEO της PepsiCo,Ίντρα Νούγι.

Η φετινή έκδοση της διετούς τελετής επαγωγής, θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου δια ζώσης, με πρωτόκολλα κορονοϊού, στο Εθνικό Hall of Fame, στο Seneca Falls της Νέας Υόρκης.

Η Εθνική Αίθουσα της Φήμης των Γυναικών βασίζεται στο κοινό για να διορίσει γυναίκες, που ήταν σημαντικές για τον καθορισμό της αμερικανικής ιστορίας – και οι υποψήφιες αποστέλλονται σε μια επιτροπή που επιλέγει τις συμμετέχουσες.

Ως πρώτη κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών, και η πρώτη Μαύρη που υπηρέτησε στο ρόλο, η Μισέλ Ομπάμα “έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο σημαντικές και εμβληματικές γυναίκες του 21ου αιώνα”, σύμφωνα με δήλωση στην ιστοσελίδα του οργανισμού.

Η Ομπάμα έχει καθιερωθεί ως «ισχυρή υποστηρίκτρια γυναικών και κοριτσιών» στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, λέει η ανακοίνωση.

Έχει βοηθήσει στη δημιουργία πολλαπλών ομάδων υπεράσπισης. Περιλαμβάνουν το “Let’s Move !”, ένα πρόγραμμα που στοχεύει στον τερματισμό της παιδικής παχυσαρκίας, το “Reach Higher Initiative”, το οποίο επιδιώκει να βοηθήσει τους μαθητές να πλοηγηθούν και να κατανοήσουν τις ευκαιρίες εργασίας. και “Joining Forces”, μια πρωτοβουλία που ηγήθηκε μαζί με την τρέχουσα πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν, η οποία υποστηρίζει μέλη της υπηρεσίας, βετεράνους και στρατιωτικές οικογένειες.

Το 2018 η Ομπάμα κυκλοφόρησε το πρώτο της υπόμνημα, “Becoming”. Το βιβλίο πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο και μια ηχητική έκδοση που της χάρισε το βραβείο Grammy 2020 για το “Best Spoken Word Album”.

Ξεκίνησε το δικό της podcast τον Ιούλιο του 2020. Το “The Michelle Obama Podcast” στο οποίο παρουσιάζει βαθιές συνομιλίες με φίλους και συγγενείς, σχετικά με το πώς διαμορφώνουν οι σχέσεις τις ταυτότητες μας.

Η Μισέλ Ομπάμα, από την περίοδο προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα, αποτελεί πήγη έμπνευση για πολλές γυναίκες και φέτος θα είναι για εκείνη μια χρονιά ορόσημο, καθώς θα τιμηθεί για την κοινωνική συνεισφορά της από τον Οργανισμό.

Διαβάστε επίσης:

Μισέλ Ομπάμα: «Είναι εντάξει να μην ξέρεις ποια ακριβώς είσαι ή τι ακριβώς θέλεις»

Κάμαλα Χάρις, Μισέλ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον: Το μωβ πρωταγωνίστησε στις εμφανίσεις τους για έναν σημαντικό λόγο

Μισέλ Ομπάμα: Υπερασπίστηκε την Τζιλ Μπάιντεν κάνοντας μία μόνο ερώτηση

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση