POWER

Jaycina Almond: Η CEO της Τender είναι μητέρα, μοντέλο και μόλις 23

Πηγή φωτογραφίας: @jaycina

Μόλις στα 23 της χρόνια, η Jaycina Almond έχει δημιουργήσει μια ζωή, αξιοζήλευτη. Πάνω απ’ όλα μαμά της 3χρονης Syx, μα και μοντέλο όπως και CEO της Tender.

H Jaycina Almond, δε κατάφερε να ικανοποιήσει το όνειρό των γονιών της για μία καριέρα στη νομική ή την ιατρική. Όχι επειδή δε μπορούσε, αλλά επειδή στην πραγματικότητα δεν ήθελε. Έτσι, στο δεύτερο εξάμηνο του πρώτου έτους του Πανεπιστημίου, εγκατέλειψε το όνειρο για μία συμβατική ζωή.

Δεν ήταν ούτε ευτυχισμένη ούτε ικανοποιημένη, κι έτσι, παρά το γεγονός ότι μπορούσε να διασφαλίσει μία σταθερή επαγγελματική πορεία, αποφάσισε να παραιτηθεί από τις σπουδές της μόδας και να ασχοληθεί επαγγελματικά με το μόντελινγκ.

Στα 20 της χρόνια, χάραξε τη δική της μοναδική πορεία, ως μαμά, μοντέλο, και ιδρυτής της «Tender», μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, η οποία παρέχει βοήθεια σε μητέρες στην περιοχή της Ατλάντα.

Πηγή φωτογραφίας: @jaycina

Το ύψος και τα χαρακτηριστικά της τη βοήθησαν να εδραιωθεί στον χώρο άμεσα. Μετακόμισε στην Ατλάντα καθώς αισθάνθηκε ότι μπορούσε να ταιριάξει καλύτερα σε εκείνη την αγορά. Μάλιστα, για να μπορέσει να αυτοσυντηρηθεί, εργάστηκε στον τομέα των πωλήσεων, προσπαθώντας παράλληλα να κυνηγάει το όνειρό της, συμμετέχοντας σε φωτογραφίσεις ερασιτεχνών.

Η ζωή της Jaycina Almond άλλαξε ριζικά αφότου ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος, μόλις στα 20 της χρόνια. Γέννησε ένα υγιέστατο και πανέμορφο κοριτσάκι, το οποίο ονόμασε Syx. Παρά το γεγονός ότι η Almond είχε μόλις γεννήσει, και αφού το προσπαθούσε για περισσότερους από 8 μήνες, κατάφερε να μπει και επίσημα στην βιομηχανία της μόδας υπογράφοντας συμβόλαιο σε ένα τοπικό πρακτορείο.

Λίγο αργότερα, έκανε ακόμα ένα βήμα, αφού υπέγραψε και σε πρακτορείο εθνικής εμβέλειας, στο Λος Άντζελες. Όλα αυτά, προτού η Syx γίνει 1.

Πηγή φωτογραφίας: @jaycina
«Η επιστροφή στη δουλειά ήταν κάτι που πήρε χρόνο. Μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν είχα αφήσει τη Syx, επομένως, το γεγονός ότι άρχισα να δουλεύω και να μετακινούμαι ανάμεσα σε Λος Άντζελες και Ατλάντα, μου επέτρεπε να συνηθίζω μακριά της για λίγες ώρες, ακόμα κι αν συνέχιζα να θηλάζω».

Πλέον, η Almond μοίραζε τον χρόνο της ανάμεσα σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Ατλάντα, αφήνοντας τη Syx στο σπίτι με τον πατέρα της.

«Είναι δύσκολο να θυσιάζεις τόσο χρόνο μακριά από το παιδί σου. Γι’ αυτό και όταν λείπω, το μόνο που κάνω είναι να μετράω τις ημέρες μέχρι να γυρίσω στο σπίτι.», δήλωσε σε συνέντευξή της στο Refinery29.

«Είμαι μια 24χρονη μητέρα που ζει στη Νέα Υόρκη. Δυστυχώς, αυτός δεν είναι ο κανόνας, και με απομονώνει κάπως, γιατί ενώ υπάρχουν πολλά 19χρονα μοντέλα, δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες με μένα. Υπήρχαν πολλές στιγμές που δε με ένοιαζε το μόντελινγκ, μόνο το να γυρίσω στο σπίτι μου. Κάθε φορά, έπρεπε να θυμίζω στον εαυτό μου ότι αυτό που έκανα, άξιζε και έπρεπε να ακολουθήσω και την καριέρα μου».

Αυτό για το οποίο νοιάζεται πραγματικά, είναι η μη κερδοσκοπική οργάνωση που ίδρυσε, η Tender. Αρχικά σχεδιάστηκε ως υπηρεσία συνδρομής ενδυμάτων μητρότητας, για κάθε τρίμηνο της εγκυμοσύνης μιας γυναίκας (ένα κουτί θα παρέχεται σε μια γυναίκα που έχει ανάγκη για κάθε ένα που πωλείται). Η ιδέα της Almond εξελίχθηκε σε μια τοπική φιλανθρωπική προσπάθεια, και επικεντρώθηκε περισσότερο στο να δίνει πίσω και όχι να πουλάει τα ρούχα.

Προς το παρόν, η οργάνωση παρέχει τα απαραίτητα σε μητέρες που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση στην Ατλάντα, με την ελπίδα ο οργανισμός να μεγαλώσει κι άλλο, αποκτώντας εθνική εμβέλεια.

View this post on Instagram

2020 goal is bigger than me. i'm almost three years into motherhood and one thing that always shows up is: moms need moms. ⁣⁣⁣⁣ this is especially true in atlanta – according to MagnifyMoney, atlanta is one of the worst places for single parents. 38% of single mamas live below the poverty line here. these mothers must fight to provide their children with safe housing, quality childcare, adequate nutrition, and even basic necessities. i believe these essentials should be accessible to all mamas and with @tender , we are committed to making the fight easier. ⁣⁣⁣ ⁣ join us by sharing, donating, and volunteering. link in my bio. ⁣ ⁣ if you have been here since @tender was an idea for a subscription box service tailored to each trimester of pregnancy – thank you for your support and be on the lookout for how we have reimagined that idea ?

A post shared by jaycina (@jaycina) on

Η Jaycina Almond, χρησιμοποιεί τα social media της (στο Instagram οι followers της είναι περίπου 50 χιλιάδες) για να εφιστήσει την προσοχή σε θέματα που την απασχολούν, όπως ο θηλασμός και η μητρότητα.

«Είχα την ευλογία και την ευκαιρία να τη θηλάσω για σχεδόν 21 μήνες. Και αυτό είναι μη σύνηθες για γυναίκες σαν κι εμένα. Γυναίκες που βιώνουν την έλλειψη υποστήριξης, την έλλειψη πρόσβασης σε πόρους, την έλλειψη ποικιλομορφίας στη βιομηχανία γαλακτοπαραγωγής».

Η Almond θήλαζε τη Syx για περίπου 2 χρόνια, γεγονός που καταπόνησε αρκετά το στήθος της. Είναι αρκετά δύσκολο για μία γυναίκα να επανέλθει στο σώμα που είχε προτού γεννήσει, ειδικά εν μέσω μιας περιόδου όπου η βιομηχανία της ομορφιάς αναπαράγει συγκεκριμένα πρότυπα.

Πηγή φωτογραφίας: @jaycina

«Η καριέρα μου θα μπορούσε να πάει ακόμα παραπέρα, αν είχα δεχτεί να κάνω ορισμένα πράγματα στον τομέα του μόντελινγκ, όπως εσώρουχα και μαγιό. Δεν τα απέρριψα επειδή δεν εμπιστευόμουν τους πελάτες, αλλά εμένα την ίδια και το σώμα μου.

Όταν, λοιπόν, έχω να συναγωνιστώ με άλλες 1.000 κοπέλες για το ποια θα πάρει τη δουλειά, πρέπει να αποβάλλω το άγχος του ότι είμαι μητέρα και μόλις 20 χρονών.»

Η Jaycina Almond, δε θα άλλαζε τίποτα στο σώμα της ή στη ζωή της. «Η γέννηση ενός παιδιού και η μητρότητα είναι κάτι το δυναμωτικό για μία γυναίκα».

Πηγή φωτογραφίας: @jaycina