ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ

Κατάθεση Σοφίας Μπεκατώρου: “Ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη-Τον είχα σαν πατέρα μου”

Σοφία Μπεκατώρου

Ένα απόσπασμα από την τρίωρη κατάθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, που είχε δώσει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2020, στον αθλητικό Εισαγγελέα, Κώστα Σιμιτζόγλου, στην Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας, δημοσίευσε για πρώτη φορά η εφημερίδα Real News.

Ανάμεσα στα λεγόμενα της, αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος, τον οποίο είχε σαν πατέρα της, εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος και είχε τη δύναμη που είχε να επηρεάσει τη μετέπειτα πορεία της στον αθλητισμό. Τα συναισθήματα που της προκάλεσε, ήταν μόνο αηδία και ντροπή.

Ακολουθεί το απόσπασμα:

“Μου πρότεινε να ανέβω στο δωμάτιο του, εγώ αρνήθηκα και στη συνέχεια προσπάθησε να με πείσει με κολακευτικά σχόλια, λέγοντας ότι δεν θα γίνει τίποτα. Στο δωμάτιο έγινε πιο φορτικός, με αποκορύφωμα τη σεξουαλική αποπλάνηση. Δυστυχώς, δεν αντιστάθηκα, διότι ένιωθα ότι είναι κάποιος που μπορεί να επηρεάσει τη ζωή μου και το όνειρό μου, που μόλις είχε πραγματοποιηθεί κερδίζοντας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς στο Σίδνεϋ, ενώ ήλπιζα ότι θα σταματήσει από μόνος του” σημείωσε χαρακτηριστικά η Ολυμπιονίκης, ενώ συνεχίζει:

“Τον είχα σαν πατέρα μου, ήμουν αηδιασμένη και ανήμπορη ”

“Επέστρεψα στο δωμάτιο μου, ήμουν αηδιασμένη και εντελώς ανήμπορη. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι είχε συμβεί και αναρωτιόμουν πως ένας άνθρωπος που τον είχα σαν πατέρα μου εκμεταλλεύτηκε τη θέση ισχύος του κατά αυτό τον τρόπο” συμπληρώνει η Σοφία Μπεκατώρου. “Δεν ανέφερα τίποτα σε κανένα μέλος της ομάδας από ντροπή, νιώθοντας ένοχη που δεν είχα αντιδράσει με διαφορετικό τρόπο.

Όταν επέστρεψα στην Ελλάδα το ανέφερα στον σύντροφο μου, ο οποίος ήθελε να του επιτεθεί και να του ζητήσει τον λόγο, ωστόσο του ζήτησα να μην αντιδράσει, γιατί στην ομοσπονδία δεν άφηναν σε κανέναν το περιθώριο να εξελιχθεί αν δεν ήταν συμβατός με την πολιτική τους. Ο άνθρωπος αυτός εξακολουθεί να κατέχει σημαντική θεσμική θέση στην ομοσπονδία και, επειδή θα ήθελα να προστατέψω και άλλες κοπέλες, αποφάσισα να καταγγείλω το συμβάν έχοντας πλήρη επίγνωση των όσων λέω”, σημείωσε η αθλήτρια.

Διαβάστε επίσης:

Νίκος Κακλαμανάκης: Το 1999 άνθρωπος της Ομοσπονδίας είχε απειλήσει τη ζωή μου

Η Παγκόσμια Ιστιοπλοΐα στέκεται στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου- Η ανακοίνωση που εξέδωσε

Μαρέβα Μητσοτάκη για Σοφία Μπεκατώρου: Να σταματήσουν ορισμένοι να μιλούν για το”πότε” και να σκεφτούν το “γιατί”

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση