NEED TO KNOW

Λασάνα Λιντς: H πρώτη γυναίκα και μαύρη πράκτορας 007 δέχθηκε επιθέσεις από την πρώτη στιγμή

πηγή: Instagram @lashanalynch

Η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ θα είναι διαφορετική από τις άλλες. Ο πράκτορας 007 δε θα έχει καμία σχέση με αυτούς που έχουμε συνηθίσει. Η Λασάνα Λιντς θα γίνει η πρώτη γυναίκα και μάλιστα Μαύρη που θα βρεθεί στο ρόλο αυτό, καταρρίπτοντας κάθε στερεότυπο, γράφοντας κινηματογραφική ιστορία.

Αυτό εξόργισε πολύ κόσμο.

Σε συνέντευξη της στο βρετανικό Harper’s Bazaar η ηθοποιός υπενθύμισε τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν μόλις ανακοινώθηκε το cast της επερχόμενης ταινίας του Τζέιμς Μποντ, καθώς τα επιθετικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν ως στόχο την ίδια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lashana Lynch (@lashanalynch) στις


Μάλιστα, ανέφερε πως αναγκάστηκε να διαγράψει τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απομονώθηκε και δεν έβλεπε κανέναν πλην από τα μέλη της οικογένειάς της. Ωστόσο, βρήκε παρηγοριά γνωρίζοντας ότι η κριτική δεν ήταν προσωπική.

«Είμαι μια μαύρη γυναίκα -αν ήταν μια άλλη μαύρη γυναίκα που θα έπαιζε τον ρόλο, θα γίνονταν η ίδια συζήτηση, θα δεχόταν τις ίδιες επιθέσεις, την ίδια κακοποίηση», τόνισε. «Απλώς πρέπει να θυμίζω στον εαυτό μου ότι η όλη συζήτηση γίνεται και πως είμαι μέρος σε κάτι που θα είναι πολύ, πολύ επαναστατικό».

Στην πολυαναμενόμενη 25η ταινία του Τζέιμς Μποντ «No Time to Die», η βρετανίδα ηθοποιός υποδύεται την πράκτορα Nomi. Το 2019, η The Mail on Sunday ανέφερε ότι ο χαρακτήρας που υποδύεται στην ταινία είναι αυτός του πράκτορα 007 και της ανατίθεται να βρει τον Μποντ (Ντάνιελ Κρεγκ) και να τον πείσει να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lashana Lynch (@lashanalynch) στις


Η Λιντς παραδέχτηκε ότι βλέπει τον ρόλο της στο «No Time to Die» ως βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση στερεοτύπων γύρω από τη φυλή και το φύλο.

«Νιώθω ευγνωμοσύνη που θέτω σε αμφισβήτηση αυτά τα στερεότυπα. Απομακρυνόμαστε από την τοξική αρρενωπότητα, και αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι ανοιχτές, διεκδικητικές, έχουν φωνή και φωνάζουν την κακή συμπεριφορά μόλις την εντοπίσουν».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lashana Lynch (@lashanalynch) στις


«Δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία γι’ αυτό που μπορεί να αντιπροσωπεύει η Nomi», αποκάλυψε. «Έψαξα στο σενάριο για να δω εάν υπάρχει κάποια σκηνή για την οποία τα μέλη της Μαύρης κοινότητας θα κουνήσουν το κεφάλι τους, για τον τρόπο που παρουσιάζονται, αλλά χάρηκα όταν είδα ότι δείχνει την πραγματική τους ζωή. Σε κάθε ταινία που συμμετέχω, ανεξάρτητα από τον προϋπολογισμό ή το είδος, η Μαύρη πλευρά που παρουσιάζω πρέπει να είναι 100% αυθεντική», είπε.

 

Διαβάστε επίσης:

Misty Copeland: H ιστορία της πρώτης μαύρης πρωταγωνίστριας του American Ballet Theater

H δυναμική ηθοποιός και ακτιβίστρια, Emma Watson, αρνείται να μπει στα «καλούπια» των social media

Η νέα ταινία της Μουλάν όχι απλώς δεν καταρρίπτει, αλλά προωθεί τα στερεότυπα

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση