NEED TO KNOW

Μέγκαν Ραπίνο: Tα διεμφυλικά παιδιά έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό – Οι γυναίκες πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα

Μέγκαν Ραπίνο: Tα διεμφυλικά παιδιά έχουν δικαίωμα στον αθλητισμό - Οι γυναίκες πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα
πηγή: Instagram @mrapinoe

H κορυφαία ποδοσφαιρίστρια Μέγκαν Ραπίνο, πήρε θέση κατά των νομοσχεδίων που απαγορεύουν στις διεμφυλικές αθλήτριες των ΗΠΑ να συμμετάσχουν σε ομάδες γυναικών, τονίζοντας πως γίνεται προσπάθεια επίλυσης «ενός ανύπαρκτου προβλήματος».

Σε άρθρο της στην Washington Post, τόνισε πως «ο αθλητισμός έγινε ένα ακόμη μέσο επίθεσης στα δικαιώματα των τρανς ατόμων. Αυτές οι προσπάθειες δημιουργούν ανυπολόγιστη ζημιά στους transgender νέους που, όπως κάθε παιδί εν μέσω παγκόσμιας πανδημίας, αισθάνονται απομονωμένοι και χρειάζονται συμπαράσταση και στήριξη».


«Θυμάμαι πώς ένιωσα όταν έπαιξα ποδόσφαιρο για πρώτη φορά. Πολύ πριν τις νίκες σε ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου, προσπαθούσα να συναγωνιστώ τον αδελφό μου. Το ποδόσφαιρο είναι κομμάτι της ζωής μου από τότε που ήμουν 4 ετών. Περνούσα ώρες έξω, προσπαθώντας να τελειοποιήσω την επόμενη κίνηση. Ήθελα να είμαι η καλύτερη».

«Μου δίδαξε τόσα και μου έδωσε τέτοια χαρά. Κάθε παιδί αξίζει να έχει αυτήν την εμπειρία. Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι όλα τα παιδιά, ανάμεσά τους και τα διεμφυλικά, θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα αθλήματα που αγαπούν».


Η χρυσή Ολυμπιονίκης, συναρχηγός της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ και δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Μέγκαν Ραπίνο, έγραψε για τη δική της εμπειρία, ως γυναίκα σε ένα ανδροκρατούμενο σπορ. Τόνισε πως «γνωρίζω ότι οι απειλές για τον αθλητισμό γυναικών και κοριτσιών είναι η έλλειψη χρηματοδότησης, πόρων, κάλυψης από τα ΜΜΕ, η σεξουαλική παρενόχληση και η ανισότητα στις αμοιβές».

«Ξέρω πώς είναι να σε ξεχωρίζουν και να σε αντιμετωπίζουν διαφορετικά. Κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται άδικα εξαιτίας του ποιος είναι, ιδιαίτερα τα παιδιά».

«Μπορεί να μην γνωρίζετε ότι ένας άνθρωπος στη ζωή σας είναι τρανς. Μπορεί να μην γνωρίζετε τον πλήρη εαυτό του συναδέλφου σας, του φίλου σας, του συγγενή ή ακόμη και του παιδιού που παίζει στο σαλόνι σας. Οι τρανς άνθρωποι συνεισφέρουν σημαντικά στην κοινωνία μας: τα σχολεία, τις γειτονιές, τις κοινότητες και τις οικογένειές μας. Οι διεμφυλικοί άνθρωποι αξίζουν αξιοπρέπεια, σεβασμό και ευκαιρία», πρόσθεσε.


«Μπορούμε να τιμήσουμε όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες στον αθλητισμό διασφαλίζοντας ότι δεν γίνονται διακρίσεις σε βάρος των τρανς ανθρώπων. Για αυτό όλες οι γυναίκες πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα και να απαιτήσουμε ο αποκλεισμός να μην γίνει στο όνομά μας», έγραψε η Μέγκαν Ραπίνο.

«Οι διακρίσεις μας πληγώνουν όλους. Είμαστε πιο δυνατοί ως ομάδες και ως χώρα, όταν όλοι οι άνθρωποι που αγαπούν τον αθλητισμό έχουν μια ευκαιρία να αλλάξουν τη ζωή τους προς το καλύτερο, όπως έκανα εγώ. Θέλω κάθε transgender παιδί να ξέρει ότι μπορεί να ζήσει τα όνειρά του και να είναι αληθινό για αυτό που είναι. Για να πραγματοποιήσουν αυτά τα όνειρα, πρέπει να τους επιτραπεί να παίξουν», ολοκλήρωσε η αθλήτρια.

 

Διαβάστε επίσης:

«Οι γυναίκες δεν μπορούν να δώσουν αυτόν τον αγώνα μόνες»: Oι άνδρες του αθλητισμού υψώνουν τη φωνή τους για την ισότητα

4 αθλήτριες ενώνουν τις δυνάμεις τους και ιδρύουν εταιρεία που θα δώσει φωνή στις γυναίκες

Αντονέλα Γκονζάλεζ: H μπασκετμπολίστρια που απέδειξε ότι μητρότητα και αθλητισμός, πάνε μαζί

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση