RETRO

Όταν η Marilyn παντρεύτηκε κρυφά τον Arthur Miller

πηγή: wikipedia.org

Σαν σήμερα, 64 χρόνια πριν, με άκρα μυστικότητα, σ’ ένα δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, η Marilyn Monroe παντρεύτηκε με τον αγαπημένο της, Arthur Miller. Εκείνος, είχε μόλις πάρει διαζύγιο από την πρώτη του σύζυγο, Mary. Εκείνη, βρισκόταν στο απόγειο της δόξας της, ως πρωταγωνίστρια των μεγαλύτερων επιτυχιών του κινηματογράφου.

Στις 29 Ιουλίου 1956,έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου στο σπίτι του στο Connecticut. Η τοπική εφημερίδα είχε ανακοινώσει την επόμενη μέρα πως «Κάτοικος της περιοχής θα ενωθεί για πάντα με τη δεσποινίδα Monroe του Hollywood», προσθέτοντας πως «θα καλύψουμε την είδηση με ηρεμία». Όταν οι 400 περίπου δημοσιογράφοι αποχώρησαν, το ζευγάρι μεταφέρθηκε κρυφά στο γραφείο του δικαστή Seymour Rabinowitz, λίγο πριν τις 7:30 το απόγευμα, για μία τελετή που διήρκησε λιγότερο από 4 λεπτά! Η νύφη ήταν τριάντα ετών, ενώ ο γαμπρός σαράντα. Μάρτυρες ήταν ένας ξάδελφος του Miller με την αγαπημένη του, ενώ δεν υπήρξε καμία φωτογραφική μηχανή στο χώρο.

πηγή: wikipedia.org

Οι δυο τους γνωρίστηκαν πέντε χρόνια νωρίτερα, το 1951. Κανείς τους δεν ήταν ελεύθερος, όμως ο έρωτας μεταξύ τους ήταν κεραυνοβόλος. Δεν μπορούσαν να αντισταθούν ο ένας στον άλλο και σύναψαν έναν εφήμερο δεσμό. Αλλά δεν έπαψαν στιγμή να αγαπιούνται. Θεωρούσαν πως ήταν γραφτό το να καταλήξουν μαζί. Έτσι κι έγινε

«Η Marilyn θα γυρίζει μία ταινία κάθε 18 μήνες. Τα γυρίσματα θα διαρκούν δύο μήνες το πολύ, επομένως τον υπόλοιπο καιρό, θα είναι η σύζυγός μου. Το εννοώ, θα είναι πλήρους απασχόλησης», δήλωσε ο Arthur λίγο μετά το γάμο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ❤️ Lovers (@lovers.rs) στις


Ήταν κτητικός κι απότομος, δεν της επέτρεπε να ζει όπως είχε συνηθίσει. Ο έγγαμος βίος τους δεν πήγαινε καλά, μ’ εκείνη να κάνει κάθε θυσία – ρίσκαρε ακόμη και την καριέρα της, όταν τον υπερασπίστηκε ενώπιον της επιτροπής McCarthy και κλήθηκε να κατονομάσει κομμουνιστές από το χώρο της Λογοτεχνίας. Πήγε στην Washington, μίλησε στις ακροάσεις και κατάφερε να τον βγάλει σώο και αβλαβή από όλο αυτό. Κι όμως, η σχέση τους αργόσβηνε, μέρα με τη μέρα. Εκείνος αφοσιώθηκε στη δουλειά του κι εκείνη βρήκε καταφύγιο στο ποτό. Το τέλος τους θεωρούταν πλέον πιθανό κι επόμενο. Πήραν διαζύγιο στο Μεξικό, με συνοπτικές διαδικασίες, στις 21 Ιανουαρίου 1964. Η Marilyn είχε ήδη αρχίσει να χάνει τον εαυτό της και, λιγότερο από ένα χρόνο μετά, βρέθηκε νεκρή.

Ήταν ένας θυελλώδης έρωτας που δεν έμελλε να κρατήσει. Κι όμως, όσο ήταν μαζί, αποτελούσαν ένα από τα πιο iconic ζευγάρια όλων των εποχών.

 

Διαβάστε επίσης:

#BlackLivesMatter: Πώς έγινε πράξη, στη φιλία της Marilyn Monroe με την Ella Fitzgerald

Audrey Hepburn: Η ιστορία πίσω από την ηθοποιό, φιλάνθρωπο και fashion icon

Etta James: H ζωή και το έργο της θρυλικής ερμηνεύτριας

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση