INSPIRATION

Πώς να επιβιώσει η επιχείρησή σας εν μέσω πανδημίας: 3 CEO συμβουλεύουν

Τι κάνουν για να διαχειριστούν την κρίση;

πηγή: www.instagram.com/cyndiramirez
πηγή: www.instagram.com/cyndiramirez

Ζούμε σε μία πολύ σκληρή εποχή. Η κρίση στην οικονομία λόγω της πανδημίας γίνεται όλο και πιο εμφανείς, με τις επιχειρήσεις να έχουν κλείσει, εμάς να βρισκόμαστε σπίτι και να προσπαθούμε να βγάλουμε ένα πλάνο για τους επόμενους μήνες που αναμένονται δυσβάσταχτοι.

Παγκοσμίως, από την εξάπλωση του κορονοϊού έχουν επηρεαστεί 600 εκατομμύρια επιχειρηματίες. Παρακάτω, 3 CEO των οποίων οι εταιρείες άνθιζαν μέχρι και δύο μήνες πριν, δίνουν συμβουλές προς εμάς που αντιμετωπίζουμε τα δικά μας προβλήματα:

Cyndi Ramirez, Chillhouse

πηγή: www.instagram.com/cyndiramirez

Το Chillhouse είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού ενός spa με μία καφετέρια. Με παραρτήματα σε πολλές μεριές του Μανχάταν, είναι ο ιδανικός προορισμός για μία μέρα περιποίησης. Τις τελευταίες εβδομάδες, όλα έκλεισαν και οι συμβάσεις των εργαζομένων έχουν ανασταλεί. Η Ramirez έχει ξεκινήσει ένα προφίλ στο GoFundMe ώστε να τους στηρίξει, ενώ θα λαμβάνουν και το 30% των εσόδων από τις δωροκάρτες.

«Κανένας επιχειρηματίας δεν ήταν προετοιμασμένος για κάτι που θα έβγαινε τόσο εκτός ελέγχου. Πιστεύω είναι κάτι που όλοι μοιραζόμαστε», είπε στο Forbes.

Έχει κλάψει πολύ, όμως υπενθυμίζει διαρκώς στον εαυτό της πως πρόκειται για μία προσωρινή κατάσταση και προσπαθεί να την αντιμετωπίσει σαν μία ευκαιρία. «Το πώς θα ηγηθώ τώρα, θα καθορίσει τη μελλοντική μου πορεία. Προσπαθώ να φανώ αξιόπιστη με το μήνυμα αυτό, ενώ ταυτόχρονα είμαι ειλικρινής για τα άγχη μου στον εαυτό μου, τους επενδυτές, του συνεργάτες, την ομάδα, ακόμη και τους followers μου», τόνισε.

Δεν έχει αισθανθεί πιο ευάλωτη, όμως σχεδιάζει να επανέλθει πιο δυνατή από ποτέ, όταν τελειώσει όλο αυτό.

Sadie Kurzban, 305 Fitness

πηγή: www.instagram.com/sadiekurzban

Είναι ιδιοκτήτρια ενός γυμναστηρίου, στο οποίο κάθε μάθημα έχει live DJ. Πριν την πανδημία, το 95% των εσόδων της πήγαζαν από αυτά. Από τότε, έχει θέσει σε διαθεσιμότητα τη συντριπτική πλειονότητα των υπαλλήλων της, κάτι που την επηρέασε ψυχολογικά, όμως δεν είχε άλλη επιλογή. Όμως, κάνει ό,τι μπορεί ώστε να εξασφαλίσει τόσο για τον εαυτό της, όσο και για εκείνους, πως όταν τελειώσει όλο αυτό, θα υπάρχει ακόμα η εταιρεία στην οποία θα επιστρέψουν.

Όλα τα μαθήματα γίνονται δωρεάν και μεταδίδονται live στο κανάλι τους στο YouTube, από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα (ώρα ΗΠΑ).

«Ο COVID-19 είναι μεγαλύτερος από την εταιρεία. Η παγκόσμια πανδημία είναι δύσκολο να διαχειριστεί και ένιωσα πως ήταν καθήκον μου να δημιουργήσω κάτι σημαντικό για τους πελάτες μας, σ’ αυτή την εποχή που αισθανόμαστε όλοι αβοήθητοι και μπερδεμένοι», είπε.

Η συμβουλή της για τους επιχειρηματίες που έπληξε η κρίση, είναι να παραμείνουν αυθεντικοί και ειλικρινείς στο ποιοι είναι, τι πρεσβεύουν και το προϊόν που προσφέρουν. «Να θυμάστε γιατί διαφέρετε και γιατί είστε σημαντικοί για τους πελάτες σας – και χρησιμοποιήστε το αυτό για να σχεδιάσετε τα επόμενα βήματά σας», σημείωσε στο Forbes.

Suzie Baleson, Wellth Collective

πηγή: www.instagram.com/suziejobaleson

Η  Wellth Collective είναι μία εταιρεία marketing που βασίζεται στην προώθηση ενεργειών που αφορούν την υγεία και την ευεξία στις ΗΠΑ. Μέσα σε μόλις λίγες εβδομάδες, ακυρώθηκε ό,τι είχαν οργανώσει σε ολόκληρη τη χώρα.

Η μεγαλύτερη δυσκολία που αντιμετώπισε η Suzie Belson, ήταν ότι αναγκάστηκε να δώσει άδεια άνευ αποδοχών στους υπαλλήλους της. Αισθανόταν ότι απογοήτευε εκείνους που βασίζονταν πάνω της και δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί.

Προς το παρόν, διοχετεύει όλη της την ενέργεια στην ψηφιακή προώθηση της επιχείρησης και θέτει ως προτεραιότητα την υγεία των πελατών και της ομάδας της. «Ενθαρρύνουμε τον κόσμο να κάνει διαλογισμό, να γυμνάζεται, να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία», είπε.

H ίδια, μοιράζεται τις ανησυχίες της με άλλους ιδιοκτήτες εταιρειών και την οικογένειά της, ώστε να παραμείνει προσηλωμένη στο στόχο της. Αν έχει να δώσει μία συμβουλή, αυτή είναι «να παίρνετε άμεσα τις δύσκολες αποφάσεις, να αφήσετε πίσω σας ό,τι δε σας είναι πια χρήσιμο και να ελίσσεστε. Να φροντίζετε, επίσης, τη σωματική και ψυχική σας υγεία.»