INSPIRATION

Sabina Gault: H CEO που βοηθά τις γυναίκες να πετύχουν στο χώρο των επιχειρήσεων

Και επικεντρώνεται στις μετανάστριες

πηγή: Instagram @sabinagault
πηγή: Instagram @sabinagault

Η CEO του Konnect Agency, Sabina Gault, είναι μία γυναίκα που ξεχωρίζει. Ο λόγος; Δίνει την ευκαιρία σε μετανάστριες να εργαστούν στην εταιρεία της, βοηθώντας τις να αποκτήσουν αμερικανική υπηκοότητα. Μέσα σε μία δεκαετία, έχει χρηματοδοτήσει την έκδοση visa και πράσινης κάρτας για νεαρές γυναίκες που προσπαθούν να εισέλθουν δυναμικά στο χώρο των επιχειρήσεων – όπως ακριβώς κι εκείνη, είκοσι χρόνια πριν.

πηγή: Instagram @sabinagault

«Εδώ εργάζονται άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο», ανέφερε στο Forbes. «Πιστεύω πως αυτή η ποικιλομορφία των πολιτισμών, αυτή η ποικιλομορφία στις εμπειρίες, δίνει τόσα σε όλους μας. Πολλοί πελάτες μας είναι από το εξωτερικό και εκτιμούν τόσο το όραμά μας, όσο και εκείνα που μόνο μία μετανάστρια μπορεί να προσφέρει.»

Η Gault είναι από τη Ρουμανία. Πριν ξεκινήσει τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο, εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων σ’ ένα κινηματογραφικό στούντιο. Η καριέρα της απογειώθηκε εξαιτίας δύο συνθηκών: Πρώτον, η πατρίδα της αποτελεί κέντρο του κόσμου της παραγωγής για την ανατολική Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Δεύτερον, η ίδια μιλά άπταιστα έξι γλώσσες.

Δύο χρόνια αργότερα, την προσελήφθη σ’ ένα άλλο στούντιο, στο οποίο άνηκε ο μεγαλύτερος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ρουμανίας. Εκεί, είχε την ευκαιρία να δουλέψει δίπλα στον CEO και το διοικητικό συμβούλιο που είχε, κατά κύριο λόγο, τη βάση του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

πηγή: Instagram @sabinagault

Όταν ήταν δευτεροετής στη σχολή, της δόθηκε η μοναδική δυνατότητα να εργαστεί στην Αμερική. Φυσικά και δέχθηκε, όμως της πήρε περίπου έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι να μετακομίσει.

«Αρχικά, μέχρι να συνειδητοποιήσω τι θα κάνω και πώς θα το καταφέρω,πέρασαν αρκετοί μήνες», εξήγησε. «Κι έπειτα, έγινε η επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου. Όλα άλλαξαν. Πίστευα πως δε θα πήγαινα ποτέ. Τελικά, ολοκληρώσαμε τη γραφειοκρατεία. Ενάμιση χρόνο μετά, έληξε η visa μου και συνειδητοποίησα πόσο δύσκολο είναι να ζεις σ’αυτή τη χώρα».

πηγή: Instagram @sabinagault

Η εργοδότριά της προσφέρθηκε να αναλάβει τα δίδακτρα του Πανεπιστημίου, ώστε εκείνη να αποφοιτήσει. «Της υποσχέθηκα πως για αντάλλαγμα, θα αφιέρωνα το υπόλοιπο της ζωής μου βοηθώντας τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν εδώ, που αξίζουν να έρθουν εδώ – τους ανθρώπους που αναζητούν όσο τίποτα την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή και διατίθενται να δουλέψουν σκληρά για να την αποκτήσουν.»

Μετά το πέρας των σπουδών της, συνέχισε να δραστηριοποιείται στο χώρο της διασκέδασης. Συνεργαζόταν με επωνύμους και μεγάλα brands, ενώ γνώρισε καλύτερα τον τομέα των δημοσίων σχέσεων. Δυστυχώς, όμως, απολύθηκε για πρώτη φορά, επειδή προσπάθησε να εφαρμόσει τις δικές της ιδέες και στρατηγικές.

πηγή: Instagram @sabinagault

Τότε ήταν που η ιδέα της Konnect άρχισε να γεννιέται, με το σύζυγο και τους αλλοτινούς πελάτες της να την ενθαρρύνουν ώστε να τη φέρει πιο γρήγορα στη ζωή.

«Δεν ήθελα και τόσο να ιδρύσω τη δική μου εταιρεία. Και οι δύο γονείς μου ήταν ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Δε μεγάλωσα σε μία χώρα που προωθούσε το κομμάτι του business. Πέρασα τη μισή μου ζωή σε καθεστώς κομμουνισμού», τόνισε. «Δεν ήταν όπως στις ΗΠΑ που σκέφτεσαι ‘Θα αποκτήσω κάτι δικό μου και θα πετύχω. Θα είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο’. Η μητέρα και ο πατέρας μου δυσκολεύτηκαν πολύ… Είδα πως το ενδεχόμενο της αποτυχίας είναι το δυσκολότερο όλων.»

Κι όμως, προχώρησε με το όνειρό της.

Πριν ξεκινήσει, βρήκε τους κατάλληλους ανθρώπους που της προσέφεραν χώρο εργασίας, υπολογιστές και λογιστή. Εκείνη, θα αναλάμβανε τους πελάτες και θα έκλεινε τις συμφωνίες. Σιγά – σιγά, απέκτησε τη δική της επιχείρηση που αποτελούταν κατά 90% από γυναίκες υπαλλήλους.

πηγή: Instagram @sabinagault

«Αυτή η δουλειά δεν έχει οδηγίες χρήσης, δε σου λέει ποιο είναι το επόμενο βήμα που θα κάνεις», εκμυστηρεύτηκε στο Forbes. «Στην αρχή, ήμουν τρομερά παρορμητική διότι πίστευα πως οι ευκαιρίες δεν έρχονται δεύτερη φορά. Ώσπου, μερικά χρόνια πριν, συνειδητοποίησα πως δε χρειάζεται να λέω ‘ναι’ σε όλα, δε χρειάζεται να παλεύω συνέχεια.»

Για τη Sabina Gault, το κλειδί της επιτυχίας βρίσκεται στο παρακάτω τρίπτυχο:

«Μη σταματάς να μορφώνεσαι». Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες διαβάζουν βιβλία, ενημερώνονται διαρκώς, μαθαίνουν κάθε μέρα κάτι καινούργιο.

«Να παραμείνεις συγκεντρωμένος στο στόχο σου». Υπάρχουν εκατομμύρια διαφορετικοί τρόποι για να πετύχουμε. Δε χρειάζεται να κοιτάζουμε δύο ή τρεις με παρωπίδες, αγνοώντας τους υπόλοιπους.

«Να προσαρμόζεσαι». Άφησε το σημαντικότερο για το τέλος. «Το παλιό μοτίβο που περιλάμβανε λίγο Facebook, λίγο Τύπο και μερική διαχείριση κρίσεων, έχει πάψει από καιρό να δουλεύει. Χρειάζεται να είσαι έτοιμος να κάνεις στροφή 180 μοιρών ανά πάσα στιγμή.»