POWER

Sallie Krawcheck: Πώς να διαχειριστείτε τα οικονομικά σας εν μέσω πανδημίας

H CEO της Ellevest συμβουλεύει

πηγή: Instagram @sallie.krawcheck
πηγή: Instagram @sallie.krawcheck

Αυτή τη στιγμή, ο κόσμος αντιμετωπίζει τεράστιες οικονομικές δυσκολίες. Επιχειρήσεις έχουν κλείσει, δίνονται άδειες άνευ αποδοχών και οι περικοπές των μισθών διαρκώς αυξάνονται. Το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο.

Εδώ έρχεται η Sallie Krawcheck, CEO και συνιδρύτρια της επενδυτικής πλατφόρμας μόνο για γυναίκες, Ellevest, να μας δώσει συμβουλές για τη διαχείριση των χρημάτων μας σ’ αυτή τη σκληρή περίοδο.

πηγή: Instagram @sallie.krawcheck

«Το να μη γνωρίζεις τι πρόκειται να συμβεί, είναι χειρότερο από τη βεβαιότητα της αποτυχίας. Πρέπει να ξεκαθαρίσεις το πού βρίσκεσαι και να οργανώσεις το σχέδιό σου», τόνισε στο Forbes. «Η ανεργία και οι οικονομικές αντιξοότητες μπορούν να πλήξουν τον εγωισμό σου. Μην είσαι σκληρός με τον εαυτό σου. Δε φταις σε τίποτα και δεν είσαι μόνος», πρόσθεσε.

Πώς θα κινηθούμε μέχρι να τελειώσει η πανδημία

Η μεγαλύτερη συμβουλή που έχει να δώσει η Sallie Krawcheck, είναι να δούμε τι κάνουμε μέχρι τώρα. Πόσα χρήματα ξοδεύουμε, τι βάζουμε στην άκρη και κατά πόσο βιώσιμες είναι οι συνήθειές μας. «Ο καλύτερος τρόπος να διαχειριστείς την αβεβαιότητα, είναι να οργανώσεις το σχέδιό σου», τόνισε.

Έπειτα, καλό είναι να σημειώσουμε τις ανελαστικές μας δαπάνες. Τις οικονομικές υποχρεώσεις, δηλαδή, που δεν μπορούμε να αποφύγουμε με κανένα τρόπο – το ενοίκιο, για παράδειγμα, και τους λογαριασμούς που τρέχουν. Ας κάνουμε μία μικρή έρευνα για να δούμε μήπως υπάρχει δυνατότητα για κάποιο διακανονισμό. Οι εταιρείες ίσως διατίθενται να μας βοηθήσουν, λόγω των συνθηκών που επικρατούν.

Πώς θα διαχειριστούμε την ανεργία

Αυτό είναι το πιο σκληρό ενδεχόμενο. Χρειάζεται να θυμόμαστε πως έχουμε κάθε δικαίωμα να στενοχωρηθούμε και να κλάψουμε. Διανύουμε μία παγκόσμια κρίση η οποία είναι λογικό να μας επηρεάζει.

Στο μεταξύ, ας δούμε τις πηγές εσόδων μας. Έχουμε πάρει το επίδομα; Η συμπεριφορά μας ως καταναλωτές είναι ανάλογη της οικονομικής μας κατάστασης; Είναι ανάγκη να οργανωθούμε.

Τέλος, δεν πρέπει να αφήσουμε την πανδημία να μας πάρει από κάτω. Μπορούμε να δούμε τις επιλογές μας, ακόμη κι αν όλα έχουν μπει σε μία παύση. Ας μπούμε σε ένα πρόγραμμα: Να ξυπνάμε νωρίς, να κάνουμε το μπάνιο μας, να τρώμε όπως πριν την πανδημία. Και, στη συνέχεια, να φτιάξουμε από την αρχή το βιογραφικό και το προφίλ μας στο LinkedIn, να αναζητήσουμε εταιρείες που μας ταιριάζουν και να δικτυωθούμε όσο μπορούμε. Φυσικά, δεν ξεχνάμε τους γνωστούς μας, οι οποίοι μπορούν να μας βοηθήσουν με τρόπους που ίσως δε φανταζόμαστε!

Πώς θα ανασυγκροτηθούμε μετά από περικοπές στο μισθό

«Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου για όσα χρειάζεσαι», τόνισε η Krawcheck. «Ειδικά για τα είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα τρόφιμα, ο προγραμματισμός θα βοηθήσει πολύ.»

Έχοντας περιορίσει  κάθε περιττό έξοδο,  θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να δούμε κατά πόσο θα μπορέσουμε να γίνουμε κάπως πιο ευέλικτοι στο μέλλον.

Πώς θα βγάλουμε χρήματα εν μέσω πανδημίας

Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να κοιτάξουμε τι χρειάζεται ο κόσμος αυτή τη στιγμή: Το διαδίκτυο. Εκεί μπορούμε να δραστηριοποιηθούμε παραδίδοντας μαθήματα, για παράδειγμα. Ή στον τομέα της εξυπηρέτησης πελατών.

Υπάρχουν κλάδοι  που ακόμη ζητούν ανθρώπινο δυναμικό, ειδικά εκείνος  της εστίασης. Ναι, το ρίσκο για την υγεία μας είναι μεγάλο, αλλά αν έχουμε ανάγκη, θα το πάρουμε.

Μπορούμε, επιπλέον, να πουλήσουμε online αντικείμενα που δε χρειαζόμαστε πια.