NEED TO KNOW

#SaveChristmas2020: Η Έρρικα Ρούσσου έχει σκοπό να σώσει τα Χριστούγεννα

photo credit: Εβίτα Σκουρλέτη

Χριστούγεννα σημαίνει παραμονή με στολισμένο σπίτι και ένα κουδούνι που χτυπάει ασταμάτητα σχεδόν από την ώρα θα φέξει ο ήλιος. Χριστούγεννα σημαίνει πιτσιρίκια και έφηβοι που εφοδιασμένοι με τον στόχο της αγοράς κάποιου παιχνιδιού ή απλώς με την ικανοποίηση των «πρώτων χρημάτων» να εμφανίζονται με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά στο κατώφλι της πόρτας μας και να ξεκινούν το τραγούδι. Και την υπέροχη αυτή φασαρία του τρίγωνου.

Χριστούγεννα, σημαίνει επίσης αγάπη. Σημαίνει ενδιαφέρον για το διπλανό μας, μία ζεστασιά στην καρδιά. Κι αυτά τα Χριστούγεννα μας αξίζουν.

Η δημοσιογράφος Έρρικα Ρούσσου, αποφάσισε να μεταδώσει το πνεύμα των Γιορτών και να μην αφήσει κανέναν να περάσει τις ημέρες των αυτές χωρίς χαμόγελο. Η δυνατή της ομάδα, τα μέλη της οποίας θα εργαστούν εθελοντικά, θα δημιουργήσει το διαδικτυακό χώρο και χρόνο για να ακούσουμε και φέτος τα κάλαντα. Με έναν μοναδικό τρόπο, για έναν εξαιρετικό σκοπό, μέσω του project Save Christmas.

Στην πλατφόρμα savechristmas.gr οι συμμετέχοντες θα μπορούν να είναι από παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι που δεν σταμάτησαν ποτέ να είναι παιδιά και με το μαγνητοσκοπημένο βίντεο που θα μας στείλουν από οπουδήποτε θελήσουν εκείνοι θα μπορούν να μας πουν τα κάλαντα με το τρίγωνο, την κιθάρα, τα τύμπανα ή οτιδήποτε σκαρφιστούν. Την ίδια ώρα, όσοι θέλουν να ακούσουν τα κάλαντα θα μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα και αν το επιθυμούν, να δώσουν κάτι «για το καλό των Χριστουγέννων» καταθέτοντας χρήματα στο λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης που επιθυμούν.

Έτσι λοιπόν φέτος, το πολυπόθητο «ναι» των αγαπημένων ή και των άγνωστων σε εμάς προσώπων στην ερώτηση της χρονιάς: «να τα πούμε;» θα γίνει πραγματικότητα. Με έναν διαφορετικό και ασφαλή τρόπο. Μέσω μιας πλατφόρμας που θα μας φέρει πιο κοντά.

Τα χρήματα θα συγκεντρώνονται και θα δίνονται εξ ολοκλήρου στον φιλανθρωπικό σύλλογο «Η καρδιά του παιδιού». Στόχος μας είναι η ενέργεια να γίνει τόσο μεγάλη ώστε να φιλοξενήσει και να συνδράμει στο έργο περισσότερων οργανώσεων που έχουν ως κεντρικό άξονα την κοινωνική δράση για το παιδί.

Μέσα στα βίντεο ο κόσμος θα μπορεί να αναγνωρίσει και να παρακολουθήσει γνωστούς καλλιτέχνες να λένε τα κάλαντα ενώ παράλληλα με αυτό, οι αναγνώστες και φίλοι του βιβλίου θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το blog του savechristmas.gr στο οποίο και θα βρουν πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες ιστορίες γραμμένες αποκλειστικά για το πρότζεκτ από γνωστούς Έλληνες συγγραφείς. Μέσω των social media, επίσης, θα μπορούμε να παρακολουθούμε τη δουλειά γνωστών σκιτσογράφων και μεγάλων accounts του Instagram και του Twitter να αφιερώνουν στο πρότζεκτ σκίτσα και ατάκες τους.


Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Μια περίεργη χρονιά. Μια χρονιά που φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι τίποτα δεν μπορούμε να θεωρούμε δεδομένο. Το 2020 πράγματι, θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε «κακός» του παραμυθιού που αφού μας πήρε μακριά τους γονείς και τους φίλους μας, αφού μας στέρησε τις βόλτες, τα πάρτυ, την καζούρα του σχολείου και την ανεμελιά και αφού μας υποχρέωσε να κρύψουμε το όποιο χαμόγελό μας, αποφάσισε φέτος να μας πάρει και τα Χριστούγεννα. Με ποιον τρόπο σκοπεύει να πετύχει το σκοπό του; Για να το σκεφτούμε λίγο: Τι σημαίνει για όλους εμάς Χριστούγεννα και κυρίως, τι σημαίνει για το παιδί που έχουμε μέσα μας αλλά και για το παιδί που βλέπουμε σπίτι κάθε μέρα να μαραίνεται όλο και πιο πολύ μην γνωρίζοντας πότε θα ξαναπαίξει με τους φίλους του.

Ας επισκεφθούμε, λοιπόν, το  savechristmas.gr κι ας σώσουμε στα φετινά Χριστούγεννα! Είναι στο χέρι μας.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς ήταν τα Χριστούγεννα στη Βικτωριανή Εποχή;

«Να θυμάστε έναν γενναίο, νέο κόσμο»: Χριστούγεννα αλά Bollywood στην περίφημη Tate Britain στο Λονδίνο

Ο Αγιος Βασίλης θα έρθει και φέτος – Με ειδική άδεια και μάσκα σε όλα τα παιδιά του κόσμου

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση