#CHATWITHWOMENACT

Ιωάννα Δρέττα: Αυτό που θεωρούσα διάκριση λόγω ηλικίας, ήταν τελικά διάκριση λόγω φύλου

Ιωάννα Δρέττα: Αυτό που θεωρούσα διάκριση λόγω ηλικίας, ήταν κυρίως διάκριση λόγω φύλου

Η Ιωάννα Δρέττα ως Διευθύνουσα Σύμβουλος του Marketing Greece έχει βάλει προσωπικό της στοίχημα την επανεκκίνηση του τουρισμού στην χώρα μας μετά από έναν δύσκολο χειμώνα. Στη συνέντευξη μας αποτυπώνεται ο δυναμισμός και η ενέργεια που φέρνει στο τραπέζι. Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω το πόσο υποστηρικτική έχει υπάρξει από την αρχή στον σκοπό και το όραμα της Women Act, πράγμα που συνάδει με το team spirit που έχει.

Αν έδινες μια συμβουλή στον 17χρόνο εαυτό σου ποια θα ήταν;

Δύο συμβουλές θα έδινα: trust the process και enjoy the ride!

Τι σου προξένησε μεγαλύτερη έκπληξη στην πορεία σου;

Επειδή μεγάλωσα σε ένα σπίτι χωρίς στοιχεία σεξισμού, βγήκα στην αγορά εργασίας τελείως ανυποψίαστη. Μου πήρε χρόνια να καταλάβω πως αυτό που νόμιζα πως ήταν διάκριση λόγω ηλικίας, ήταν κυρίως διάκριση λόγω φύλου. Σκεπτόμενη το πόσο ανίδεη ήμουν, σήμερα εκπλήσσομαι.

Επίσης, εξακολουθεί να με εντυπωσιάζει, μετά από 20 χρόνια επαγγελματικής δραστηριότητας, το πόσο λίγο μας νοιάζει ως επαγγελματίες/επιχειρηματίες/εργαζόμενους το κοινό καλό, αλλά επικεντρώνουμε το σύνολο των προσπαθειών μας στους προσωπικούς στόχους.

Πως θυμάσαι την μεγαλύτερη αποτυχία σου;

Σχεδόν με τρυφερότητα. Τη μεγαλύτερη ώθηση προς τα μπροστά την παίρνουμε από τα λάθη μας. Είναι τόσο άδικο να κρίνουμε τον εαυτό μας για προηγούμενες αποφάσεις, με μεταγενέστερα δεδομένα.

 Έχεις κάποια γυναίκα που έπαιξε ρόλο μέντορα σε εσένα;

Στην πορεία μου γενικά είχα μόνο άντρες μέντορες. Σήμερα έχω και γυναίκες με τις οποίες μιλάω, δεν είναι όμως όσες θα ήθελα. Για την ακρίβεια, αυτό που κυρίως θα ευχόμουν δεν είναι τόσο το να είχα γυναίκα μέντορα, όσο να μην έχω βιώσει ακραίο σεξισμό από γυναίκες.

Ποια είναι η πιο σοφή συμβουλή που σου έχουν δώσει και γιατί;

Όποια δουλειά και να κάνω, όσο μικρή και εύκολη, να την κάνω καλά. Πραγματικά πιστεύω πως αυτή η συμβουλή χτίζει προσωπικό brand, όταν ακολουθείται.

Ποιο θα ήθελες να είναι το legacy σου;

Με ενδιαφέρει σε ότι κάνω να εκπροσωπώ το σύγχρονο, το μοντέρνο, το πρωτοποριακό. Να ξεχωρίζω για το ότι μπορώ να φτιάχνω σχέσεις ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με όποιον συνεργάζομαι που παράγουν αποτέλεσμα.

Έχεις κάποιο motto/ τραγούδι/ φράση που λες στον εαυτό σου όταν τα πράγματα ζορίσουν;

Όταν τα πράγματα ζορίσουν, κυρίως προσπαθώ να κρατώ καθαρή την σκέψη μου για να παίρνω σωστές αποφάσεις. Σκέφτομαι μια σειρά από συμβουλές που έχω πάρει από σημαντικούς ανθρώπους, ανάλογα με την περίπτωση.

Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια, τα επόμενα βήματα;

Στη Marketing Greece τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει πολλά βήματα για τη χώρα, έχουμε όμως πολλά ακόμη να κάνουμε για να αποκτήσει η Ελλάδα τη διεθνή επικοινωνία που της αξίζει.

Ποια θεωρείς ότι είναι η μεγαλύτερη δυσκολία που έχει να αντιμετωπίσει μία γυναίκα στην Ελλάδα σήμερα;

Μιλώντας πάντα για τον επαγγελματικό στίβο, μία γυναίκα στην Ελλάδα για να κατακτήσει μία θέση ευθύνης, πρέπει να καταβάλει πολλαπλή προσπάθεια από έναν άντρα.

Ελληνικό #metoo – Από εδώ και πέρα τι;

Είμαι λίγο πιο αισιόδοξη πως όλο αυτό, θα δώσει θάρρος και πιο δυνατή φωνή στους πιο αδύναμους να καταγγέλλουν καταχρηστικές συμπεριφορές.

 

Διαβάστε επίσης:

Ράνια Αικατερινάρη: Οσο συνεχίζεται η παραβίαση των δικαιωμάτων των γυναικών δεν μπορούμε να μιλάμε για αληθινή πρόοδο και ανάπτυξη

Μαρία Συρεγγέλα: Δεν πρέπει να υπάρχει δίλημμα για τις γυναίκες. Και καριέρα και οικογένεια

Ολινκα Μηλιαρέση – Βαρβιτσιώτη: Χαίρομαι που οι κόρες μου μεγαλώνουν στην εποχή που η ιστορία ξαναγράφεται για τις γυναίκες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση