SUCCESS STORIES

13 γυναίκες επιχειρηματίες που χρηματοδότησαν μόνες τους τις επιχειρήσεις τους

Πηγή φωτογραφίας Instagram @jaclynrjohnson

Οι γυναίκες επιχειρηματίες μπορεί να μην λαμβάνουν τόσα επενδυτικά κεφάλαια όσα οι άνδρες ομόλογοί τους, αλλά ειναι πιο πιθανό να ξεκινήσουν μια επιχείρηση, σύμφωνα με μια νέα έκθεση της Visa. Το business insider, για να τιμήσει τις γυναίκες που διαμορφώνουν την επιχειρηματικότητα και την ηγεσία, επέλεξε 13 γυναίκες, που ξεκίνησαν τις επιχειρήσεις τους μόνες τους και τις οδήγησαν στην επιτυχία.

Αυτές οι γυναίκες δούλεψαν, είπαν τις ιδέες τους, τις εφάρμοσαν και έκαναν αποταμίευση για να συγκεντρώσουν τη χρηματοδότηση, που χρειάζονταν για να τις εξελίξουν. Σήμερα, είτε έχουν την πλήρη ιδιοκτησία των επιχειρήσεών τους είτε τη μοιράζονται με τους συνιδρυτές τους. Ίδρυσαν τις εταιρείες τους χωρίς εξωτερικές επενδύσεις, αν και κάποιες μπορεί να αρχίσουν σύντομα να πωλούν μετοχές.

Jaclyn Johnson, Ιδρύτρια και CEO της εταιρείας Create & Cultivate

Πηγή φωτογραφίας Instagram @jaclynrjohnson

H διευθύνουσα σύμβουλος, Jaclyn Johnson, έχει αυτοχρηματοδοτήσει δύο εταιρίες πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και το περιοδικό Forbes τη συμπεριέλαβε στη λίστα «30 κάτω από 30» το 2015.

Lisa Qu, Ιδρύτρια της εταιρείας γυναικείων ρούχων Lisa Qu

Πηγή φωτογραφίας Instagram @lisaqu_

Η Lisa Qu είναι επιχειρηματίας και σχεδιάστρια μόδας, η οποία επίσης συμπεριελήφθη στη λίστα του Forbes «30 κάτω από 30». Ξεκίνησε την δική της εταιρεία ρούχων, αξίας 250.000 δολαρίων, χρησιμοποιώντας δικές της αποταμιεύσεις και τις αποταμιεύσεις συνταξιοδότησης των γονέων της.

Deidre Mathis, Ιδρύτρια και CEO του Wanderstay Hostel

Η Deidre Mathis κέρδισε $75.000 σε 12 διαγωνισμούς για νέες ιδέες και startups, από τότε που ξεκίνησε την επιχείρηση της, το Wanderstay Hostel. Ο ξενώνας βρίσκεται στο Houston, Texas και προσφέρει κοινόχρηστους κοιτώνες και ιδιωτικά δωμάτια από $35 έως $60 ανά διανυκτέρευση.

Stephanie Nadi Olson, Ιδρύτρια της εταιρείας We Are Rosie

Πηγή φωτογραφίας Instagram @wearerosie

Η Παλαιστίνια-Αμερικανίδα Stephanie Nadi Olson ξεκίνησε μια πλατφόρμα αξίας 5 εκατομμυρίων δολαρίων που αντιστοιχούσε ελεύθερους επαγγελματίες με brands και πρακτορεία.

Cate Luzio, Ιδρύτρια και CEO του Luminary NYC

Πηγή φωτογραφίας Instagram @cateluzio

Το πρώην τραπεζικό στέλεχος, Cate Luzio, ίδρυσε το Luminary NYC, έναν κορυφαίο κόμβο συνεργασίας της Νέας Υόρκης – πρώτο στο είδος του- για τις γυναίκες, οι οποίες μάχονται για την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Χρηματοδοτώντας μόνη της την επιχείρησή της, μέσα σε ένα χρόνο, κατόρθωσε να συνεργάζεται με περισσότερους από 600 ανθρώπους και πάνω από 20 εταιρικά μέλη.

Kristie Nystedt, Συν-ιδρύτρια και CEO του Raleigh Brewing Co

Η Kristie Nystedt άφησε τη δουλειά της στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για να ξεκινήσει μια ζυθοποιία με τον σύζυγό της, χρησιμοποιώντςα 100.000 δολάρια από τις δικές της αποταμιεύσεις, 150.000 δολάρια από δάνειο, που μπορούν να λάβουν οι μικρές επιχειρήσεις και χρήματα που της δώρισε ένας γνωστός της. Σήμερα, κερδίζει πάνω από 200.000 δολάρια ετησίως ως Διευθύνουσα Σύμβουλος της Raleigh Brewing Co.

Patrice Banks, Ιδρύτρια του Girls Auto Clinic

Η Patrice Banks λάμβανε εξαψήφιες ετήσιες αποδοχές ως μηχανικός της DuPont, μέχρι τη στιγμή που έφυγε για να ξεκινήσει το Girls Auto Clinic, ένα συνεργείο αυτοκινήτων, όπου οι γυναίκες μπορούν να αισθάνονται άνετα να πηγαίνουν τα αυτοκίνητά τους.

Ana Gavia, Ιδρύτρια του Pinkcolada

Πηγή φωτογραφίας Instagram @ana_gavia_

Η Ana Gavia ξεκίνησε την εταιρεία, Pinkcolada, η οποία πουλά κομψά και προσιτά μαγιό, όταν ήταν μόλις 25 ετών και φοιτήτρια ιατρικής στην Αυστραλία.

Michelle Penczak, Ιδρύτρια του Squared Away

Σύζυγος στρατιωτικού, η Michelle Penczak, προσλαμβάνει αποκλειστικά γυναίκες και άνδρες των οποίων οι σύζυγοι βρίσκονται στις ένοπλες δυνάμεις για να γίνουν εικονικοί βοηθοί στο Squared Away.

Jamie Fairman, Ιδρύτρια του Forage

Πηγή φωτογραφίας photographyanddesignbylauren.com/

H Jamie Fairman εργαζόναν στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού σε μια εταιρεία, προτού αποφασίσει να ξεκινήσει το κατάστημα φυτών, Forage. Άνοιξε το πρώτο της κατάστημα με 20.000 δολάρια, που είχε συγκεντρώσει και η επιχείρηση εξακολουθεί να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη μέχρι και σήμερα.

Katy Flannery και Gwen Burlingame, Ιδρύτριες της εταιρείας παγωτού Beckon

Οι Katy Flannery και Gwen Burlingame ξεκίνησαν να φτιάχνουν και να πωλούν το χωρίς λακτόζη παγωτό τους και σήμερα διατίθεται σε 1.000 καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Whole Foods.

Carleigh Bodrug, Ιδρύτρια του Plant You

Πηγή φωτογραφίας Instagram @plantyou

Η Carleigh Bodrug διέθεσε 1.000 δολάρια από τις αποταμιεύσεις της για να δημιουργήσει ένα συνδρομητικό site, μέσω του οποίου δίνει ιδέες στους συνδρομητές της για το τί μπορούν να φάνε μέσα στην εβδομάδα, καθώς και συνταγές, τα οποία στέλνει μέσω email.