SUCCESS STORIES

4 επιχειρηματίες που ταράζουν τον ανδροκρατούμενο χώρο της οικονομίας

πηγή φωτογραφιών: Instagram

Ο κόσμος των επιχειρήσεων δεν είναι και ο πιο φιλόξενος για γυναίκες που μόλις ξεκινούν να πραγματοποιούν τα όνειρά τους. Καθαρά ανδροκρατούμενος, τις καλεί να αποδείξουν διπλά και τριπλά την αξία τους, ώστε να θεωρηθούν ισάξιες του αντίθετου φύλου.

Παρακάτω, βρίσκονται τέσσερις γυναίκες που τόλμησαν και τάραξαν την ηρεμία της βιομηχανίας στην οποία δραστηριοποιούνται:

Sevetri Wilson

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sevetri M. Wilson (@sevetriwilson) on

Η πρώτη επιχείρηση της Sveteri Wilson, ήταν ένα συμβουλευτικό πρακτορείο για μη-κερδοσκοπικές οργανώσεις. Αντιμετώπιζε ένα σημαντικό πρόβλημα: Ενώ είχε κάθε διάθεση για βοήθεια, δεν υπήρχε διάθεση πληρωμής, από την απέναντι πλευρά. Η δεύτερη εταιρεία της, είναι η Resilia που έχει τη βάση της στη Νέα Ορλεάνη. Πρόκειται για την προσπάθειά της να λύσει το παραπάνω πρόβλημα. Είναι μία πλατφόρμα που αποσκοπεί στο να κάνει τη συμβουλευτική των οργανώσεων αυτών γρηγορότερη, πιο οικονομική και πιο αξιόπιστη, καθώς είναι αυτοματοποιημένη.

Η Resilia ιδρύθηκε το 2015 και αυτή τη στιγμή βοηθά ιδρύματα, οργανισμούς, ακόμη και ολόκληρες πόλεις να οργανώσουν τα έσοδά τους, να διαχειριστούν τις διάφορες χρηματοδοτήσεις και να εκπαιδεύσουν τους νέους εργαζομένους τους. Τον Οκτώβριο, αν όλα πάνε καλά με την κρίση στην παγκόσμια υγεία, θα προχωρήσει σ’ ένα παράρτημα στη Νέα Υόρκη.

Sheena Allen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sheena Allen (@whoissheena) on


Η Sheena Allen μεγάλωσε σε μία μικρή πόλη του Mississippi.  Σήμερα, διευθύνει μία χρηματοοικονομική εταιρεία για να βοηθήσει τους Αμερικανούς που ζουν σε περιοχές με περιορισμένο αριθμό τραπεζών. Η CapWay επιτρέπει στους πελάτες να ελέγχουν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους και τις κινήσεις του, ενώ κυκλοφορεί τη δική της πιστωτική κάρτα.

Shivani Siroya

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tala (@talamobile) on


Οι άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε αναπτυσσόμενους τομείς, έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε οικονομικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τη Shivani Siroya, μάλιστα, «βοηθώντας τους να κάνουν την είσοδό τους στην επίσημη οικονομία, καταστρέψαμε πράγματα », όπως τη δανειοδότηση. Αποφάσισε, λοιπόν, να κάνει κάτι για αυτό.

Ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό κι έμαθε μόνη της να γράφει κώδικα, πήρε μέρος σε δεκάδες διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και κέρδισε αρκετές υποτροφίες.Το 2013, πήρε τη χρηματοδότηση που είχε τόση ανάγκη και κυκλοφόρησε μία εφαρμογή που θα επέτρεπε στους χρήστες να παίρνουν δάνειο μέσω του smartphone τους. Ξεκίνησε από την Κένυα και είχε 50 χιλιάδες πελάτες. Σήμερα, την εμπιστεύονται πάνω από τρία εκατομμύρια, ενώ έχει συγκεντρώσει μετοχικό κεφάλαιο 225 εκ. δολαρίων.

Melone Wise

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fetch Robotics (@fetchrobotics) on


Ο δρόμος από την παραγωγή μέχρι τη διανομή ενός προϊόντος στην πόρτα του πελάτη, είναι τεράστιος. Εδώ έρχονται τα αυτόνομα ρομπότ της Melone Wise, που απλοποιούν τη διαδικασία εύρεσης, παρακολούθησης και μετακίνησης των αγαθών στις αποθήκες και τα εργοστάσια. Κρατώντας τα στα «χέρια» τους, συλλέγουν δεδομένα για οτιδήποτε τα αφορά.

«Χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά για να γνωρίζει ο κόσμος τι συμβαίνει μέσα στις εγκαταστάσεις του», εξήγησε στο περιοδικό Inc.

Έχοντας διδακτορικό στη μηχανολογία, η Wise ίδρυσε τη Fetch Robotics το 2014. Τον Ιούλιο που μας πέρασε, έφτασε τα συνολικά της κέρδη στα 94 εκατομμύρια δολάρια και μόλις φέτος υπέγραψε συμβόλαιο με τη Universal Logistics, για την οποία σχεδιάζει ρομπότ που μεταφέρουν τμήματα αυτοκινήτων στη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής της Nissan, στο Tennessee. Κάνει εξαγωγές σε 19 χώρες και πρόκειται να επεκταθεί στην Ευρώπη.