SUCCESS STORIES

4 γυναίκες που κάνουν την επανάσταση στη βιομηχανία της κάνναβης

4 γυναίκες που κάνουν την επανάσταση στη βιομηχανία της κάνναβης

Η βιομηχανία της κάνναβης διεκδικεί όλο και πιο έντονα τη θέση της στην αγορά. Είναι, επίσης, ανδροκρατούμενη. Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά των The Arcview Group και National Cannabis Industry Association, οι γυναίκες αποτελούν μόλις το 8% των CEO επιχειρήσεων του συγκεκριμένου χώρου. Η ποσότητα, όμως, δεν έχει σχέση με την ποιότητα. Έρευνα που δημοσιεύθηκε το 2020 από τη McKinsey αποκάλυψε πως τα στελέχη εταιρειών με χαμηλή γυναικεία εκπροσώπηση, αποδίδουν πολύ καλύτερα από τους άνδρες συναδέλφους τους.

Οι παρακάτω τέσσειρς γυναίκες, χαράζουν το δικό τους δρόμο στη βιομηχανία της κάνναβης και συμβάλλουν ενεργά στην εξέλιξή της, η οποία τώρα ξεκινά.

Τζέσικα Μπίλινγκσλι – Ακέρνα

Η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και CEO της Akerna θεωρείται πρωτοπόρος τόσο στην τεχνολογία, όσο και στο χώρο της κάνναβης. Τον Ιούνιο του 2019 έγινε η πρώτη γυναίκα CEO εταιρείας που ασχολείται με την κάνναβη, αλλά κι εταιρείας που βρίσκεται στη NASDAQ (KERN).

Το 2015, βρέθηκε ανάμεσα στους πολλά υποσχόμενους επιχειρηματίες του Fortune, το 2018 ήταν μία από τις 100 καλύτερες επιχειρηματίες του Inc. Magazine. Έναν χρόνο αργότερα, το Entrepreneur τη συμπεριέλαβε στη λίστα με τις Ισχυρότερες Γυναίκες.

Το 2020, συνίδρυσε την MJ Freeway, όπου υπήρξε πρόεδρος ως τον Απρίλιο του 2018. Αργότερα έγινε CEO. Αργότερα, πούλησε την εταιρεία στην MTech, προκειμένου να ξεκινήσει την Akerna. Νωρίτερα, υπήρξε Διευθύνουσα Σύμβουλος της Zoco, μίας εταιρείας παροχής υπηρεσιών τεχνολογίας.

Βανέσσα Γκάμπριελ — Drop Tech

Η CEO και συνιδρύτρια της Drop Tech Delivery – της μοναδικής εταιρείας που προμηθεύει τα καταστήματα με προϊόντα κάνναβης και είδη τεχνολογίας – Βανέσσα Γκάμπριελ, ηεκίνησε την καριέρα της στο χώρο των επιχειρήσεων πριν κλείσει τα 30. Περιγράφει τον εαυτό της ως κατά συρροήν επιχειρηματία, καθώς βρίσκεται πίσω αό την Greenlight Technologies, μία πρωτοπόρο επιχείρηση λογισμικού που εξαγόρασε η Leafbuyer Technologies το 2018.

Πριν ασχοληθεί με την κάνναβη, η Βανέσσα έτρεφε μεγάλη αγάπη για τη μόδα. Αυτός είναι και ο λόγος που, το 2011, ίδρυσε την aSociete, μία πλατφόρμα που επέτρεπε στους millenials να κάνουν ψώνια από fashion brands παγκοσμίου βεληνεκούς, με το πάτημα ενός κουμπιού. Τρία χρόνια μετά, το 2014, δημιούργησε τη WNDRLUST in 2014, μία διαδραστική πλατφόρμαmarketing που αναλάμβανε editorials, lookbooks και ταινίες μικρού μήκους.

Κάρσον Χάμιστον — Vangst

Η Κάρσον Χάμινστον είναι η ιδρύτρια και CEO της Vangst, της μεγαλύτερης εταιρείας HR στο χώρο της κάνναβης. Μέχρι στιγμής, έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο δέκα χιλιάδων εργαζομένων σε πάνω από 650 επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Ο λόγος που επέλεξε να ιδρύσει μία εταιρεία που ασχολείται αποκλειστικά με τη συγκεκριμένη βιομηχανία, είναι το κενό που είχε παρατηρήσει την ώρα ενός συνεδρίου. Ελάχιστοι εργοδότες έβρισκαν προσωπικό με τις απαραίτητες γνώσεις, ενώ ίσχυε και το αντίστροφο – ικανοί εν δυνάμει υπάλληλοι δε γνώριζαν σε ποιον να απευθυνθούν. Έτσι, το 2016 που «γεννήθηκε» η Vangst, έγινε μία από τις πιο πολυσυζητημένες πλατφόρμες. Δύο χρόνια μετά, η Κάρσον μπήκε στους 30 Under 30 του Forbes ενώ πλέον, έχει συγκεντρώσει χρηματοδότηση άνω των 12.5 εκατομμυρίων δολαρίων από κορυφαίες επενδυτικές εταιρείες, ανάμεσά τους οι Lerer Hippeau και Casa Verde Capital.

Άντρεα Μπρουκς — Sava

Η Άντρεα Μπρουκς είναι η ιδρύτρια και CEO της Sava, μίας ψηφιακής πλατφόρμας που παρέχει συμβουλές και λύσεις για τα ηλεκτρονικά καταστήματα κάνναβης στην Καλιφόρνια. Παράλληλα, βοηθά τους καταναλωτές να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους σε προϊόντα δίνοντάς τους εύχρηστα ενημερωτικά εργαλεία αλλά και τηλεδιασκέψεις ώστε να εξηγήσει πώς τα αγαθά με βάση την κάνναβη, μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους.

Η Άντρεα ξεκίνησε να ασχολείται με τη βιομηχανία της κάνναβης έπειτα από έναν τραυματισμό της. Η θεραπευτική κάνναβη διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στη θεραπεία της και, έχοντας βιώσει τα θετικά της αποτελέσματα, αποφάσισε να ενημερώσει όσο περισσότερους μπορούσε για τις ιδιότητές της. Από το 2015 που ίδρυσε τη Savva, έχει εφαρμόσει τις γνώσεις της στην αξιολόγηση των προϊόντων αλλά και την έξυπνη διαφήμιση. Υπό την καθοδήγησή της, η εταιρεία απασχολεί αυτήν τη στιγμή 35 εργαζομένους, ενώ συνεργάζεται με περισσότερα από 45 brands. Παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον αγορών, με το 80% των καταναλωτών να επιστρέφουν στον ιστότοτοπο.

 

Διαβάστε επίσης:

Αντζελίνα Ντάρισο: Η business coach που συνεργάζεται με την Google και βοηθά μικρούς επιχειρηματίες να πετύχουν

Κριστίν Μπούλοκ: Η επιχειρηματίας που πίστεψε στο wellness και έχτισε μία αυτοκρατορία

Μέγκουμι Σάκα: Η επιχειρηματίας από την Ιαπωνία που άνοιξε 6 εστιατόρια σε 8 μήνες

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση