SUCCESS STORIES

4 single μαμάδες που έφτασαν στην κορυφή παρά τις αντιξοότητες

Όταν κάποιος σκέφτεται για τις single μαμάδες, μπορεί να τις συνδέει με το συναίσθημα της μοναξιάς. Πολλές φορές έρχονται αντιμέτωπες με την ψυχική εξάντληση του διαζυγίου, τη μάχης επιμέλειας και την οικονομική καταστροφή, οι οποίες είναι καταστάσεις που επιβαρύνουν ακόμη και τους ισχυρότερους από εμάς.

Όλα φαίνονται πολύ πιο δύσκολα όταν νιώθουμε μόνοι στην προσπάθειά μας να επιμείνουμε και να ευημερήσουμε παρά τις αντιξοότητες. Οι παρακάτω ιστορίες όμως που ακολουθούν, αποδεικνύουν ότι οι single μαμάδες μπορούν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Αυτές οι διάσημες ανύπαντρες μητέρες αποτελούν τρανή απόδειξη ότι όλα είναι δυνατά με πίστη, επιμονή και τη σωστή οικονομική νοοτροπία. Ανεξάρτητα από την ψυχολογική και οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεστε αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να αντλήσετε μεγάλη έμπνευση από αυτές τις γυναίκες.

Lisa Nichols 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lisa Nichols (@lisa2motivate) στις

Πριν από σχεδόν 20 χρόνια, η Lisa Nichols, ήταν ανύπαντρη μητέρα και είχε λιγότερα από 12 δολάρια στον τραπεζικό της λογαριασμό. Πλέον είναι γνωστή ως η «The Breakthrough Specialist», καθώς φημίζεται για την παρακίνηση των άλλων να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Μεγάλωσε φτωχικά, μεταξύ δύο αντίπαλων συμμοριών στο νότιο Los Angeles και δεν ήταν ποτέ καλή μαθήτρια. Στα 27, βρέθηκε να μεγαλώνει ένα παιδί του οποίου ο πατέρας ήταν στη φυλακή. Μία ήταν η στιγμή όμως που τη συγκλόνισε και αποφάσισε να κάνει τα πάντα για να αλλάξει τη ζωή της. Όταν ήρθε η μέρα να μην έχει χρήματα να αγοράσει πάνες στο μωρό της. Εκείνο ήταν το σημείο καμπής της. Τότε έδωσε μία υπόσχεση στον γιο της, ότι δεν θα την ξαναδεί διαλυμένη, χρηματικά και ψυχολογικά. Ακόμα και σήμερα, όταν αφηγείται την ιστορία της δακρύζει: «Συγκινούμαι κάθε φορά που το σκέφτομαι και με ρωτάνε: «είναι να δυνατόν να κλαις τόσες φορές που έχεις πει την ιστορία»; Ναι είμαι μαμά, κάθε φορά που τη λέω, τη νιώθω ξανά».

Τότε κατάλαβε, ότι η ίδια ήταν η σωτηρία του εαυτού της. Έτσι, βρήκε δουλειά στο Κέντρο Οικογενειακών Πόρων για το “LA Unified School District”. Με κάθε μισθό, εξοικονομούσε χρήματα για να χρηματοδοτήσει ένα όνειρο που δεν είχε ακόμη εντοπίσει. Στη συνέχεια, ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με τίτλο “Motivating the Teen Spirit”, όπου εργάστηκε για να ενδυναμώσει τους εφήβους βοηθώντας τους να κάνουν επιλογές βάσει ακεραιότητας. Παρακολούθησε συνέδρια και διαλέξεις για την επιχειρηματικότητα και τη δημιουργία brand και σύντομα άρχισε να πληρώνεται για να παραδίδει η ίδια σεμινάρια.

Η Nichols ίδρυσε τελικά το “Motivating the Masses”, έναν τεράστιο πόρο εκπαίδευσης για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη. Επιπλέον έχει γράψει έξι δικά της best-seller. Σήμερα οι τραπεζικές της καταθέσεις, έχουν πολλά εκατομμύρια.

Το μυστικό της; Η ίδια έχει πει ότι για να πετύχει κάποιος πρέπει να αφήσει πίσω όλο του το παρελθόν. Πιστεύει ότι, οι άνθρωποι δεν γίνονται αυτό που ονειρεύονται γιατί είναι προσδεδεμένοι με αυτό που ήταν. Επίσης πίεσε τον εαυτό της να εξελιχθεί, στο ρίσκο να μην αρέσει στους άλλους: «Εγώ έπρεπε να σώσω τον εαυτό μου και να αναπτυχθώ, ρισκάροντας να μην με εγκρίνουν οι άλλοι. Όλοι είμαστε έτσι. Το facebook είναι έτσι. Θέλουμε να είμαστε αρεστοί. Εγώ κατάφερα να ξυπνάω το πρωί και να αρέσω στον εαυτό μου. Οπότε το “like” των υπολοίπων είναι απλά κάτι extra».

2. Μαρία Μοντεσόρι

Πηγή: instagram #mariamontesori

Όλοι σήμερα γνωρίζουν για τα σχολεία Μοντεσόρι και τη μελετημένη μεθοδολογία εκπαίδευσης, που είναι γνωστή ως μοντεσοριανή αγωγή. Ωστόσο οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι η ιδρύτρια της, η Μαρία Μοντεσόρι ήταν μια ανύπαντρη μητέρα, που πέρασε μερικές από τις πιο δύσκολες εποχές. Όταν εγκαταλείφθηκε με ένα παιδί, αυτή η ισχυρή γυναίκα έδειξε μια απίστευτη δύναμη και αποφασιστικότητα. Όχι μόνο ήταν ικανή γονέας και καινοτόμος εκπαιδευτικός, αλλά έγινε επίσης η πρώτη γυναίκα γιατρός στην ιστορία της Ιταλίας.

Η ίδια εργάστηκε βοηθώντας παιδιά με νοητική στέρηση και αναπηρία. Είχε πάθος με τις σπουδές της και τη δουλειά της, που προτίμησε να θυσιάσει την οικογενειακή της ευημερία. Απέκτησε έναν γιο με τον εξίσου γιατρό, Τζουζέπε Μοντεσάνο.  Ήξερε όμως ότι αν τον παντρευόταν δεν θα μπορούσε να δουλέψει. Επομένως έκανε μια συμφωνία μαζί του να κρατήσουν κρυφή τη σχέση τους, με την προϋπόθεση ότι δεν θα παντρευτεί κανείς τους.

Ο πατέρας του παιδιού της όμως, δεν κράτησε τον λόγο του. Ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε άλλη, φέρνοντας σε απόγνωση τη Μοντεσόρι.  Πάνω στην απελπισία της, παράτησε τη δουλειά της στο νοσοκομείο και έδωσε τον γιο της σε μία οικογένεια για να τον φροντίσει. Επανενώθηκε μαζί του, στα εφηβικά του χρόνια. Εκείνος την αποδέχτηκε και εξελίχθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους βοηθούς της στην έρευνα της.

3. Natascha Ragosina

Όλοι γνωρίζουν ότι οι ανύπαντρες μητέρες είναι πολύ σκληρές. Ακόμα κι αν δεν είχαν γεννηθεί με αυτόν τον τρόπο, γίνονται έτσι, ώστε να φροντίζουν τα παιδιά τους που η ύπαρξη τους εξαρτάται από αυτές.

Η Natascha Ragosina , η οποία είναι ανύπαντρη μητέρα, είναι επίσης αήττητη παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πυγμαχία. Κρατώντας την εστίασή της σε αυτόν τον ισχυρό στόχο, η Natascha έδειξε ότι οι single μαμάδες, δεν είναι μόνο εξαιρετικά σκληρές, αλλά μπορούν επίσης να κάνουν μια πολύ επιτυχημένη καριέρα!

Η ίδια είχε πάρει διαζύγιο από τον άντρα της, όταν ο γιος της ήταν ακόμα μικρός σε ηλικία. Πλέον είναι έφηβος και δηλώνει ότι είναι ο μεγαλύτερος θαυμαστής της.

4. JK (Joanne) Rowling

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη J.k. Rowling FC (@jk_rowling_club) στις


Από το να προσπαθεί να ζήσει το παιδί της με χρήματα της πρόνοιας, μέχρι να διακριθεί ως η 13η πλουσιότερη γυναίκα της Βρετανίας, η Rowling είναι μία από τις πιο διάσημες ανύπαντρες μητέρες που ξεπέρασαν όλες τις πιθανότητες. Με τη λογοτεχνική αίσθηση και τα παγκοσμίου φήμης βιβλία του Ηarry Potter, η JK έδειξε ότι με λίγη φαντασία και σκληρή δουλειά όλα είναι δυνατά.

Στα 26 της είχε ήδη πάρει διαζύγιο από τον άντρα της και έπρεπε να μεγαλώσει μόνη την κόρη της. Τα πρώτα χρόνια, ήταν πολύ δύσκολα, καθώς είχε ελάχιστα χρήματα και ζούσε με επιδόματα από την πρόνοια. Η ίδια, έχει παραδεχτεί, ότι την περίοδο εκείνη, είχε φτάσει στα πρόθυρα της αυτοκτονίας.

Η μία μετά την άλλη εκδοτική, απέρριπταν το βιβλίο της, ώσπου ήρθε η στιγμή που σηματοδότησε την μετέπειτα επιτυχία της. Ο δρόμος της συναντήθηκε με τον Christopher Little, έναν manager λογοτεχνών που βρισκόταν στην αφάνεια. Εκείνος ήταν το πρόσωπο που τη βοήθησε να κλείσει συνεργασία με έναν μικρό εκδοτικό οίκο τον Bloomsbury, με τον οποίο συμφώνησε να κυκλοφορήσουν, 500 αντίτυπα του πρώτου της βιβλίου.

Σήμερα, πέρα από τη συνεργασία της με την Warner Bros, από την οποία έλαβε επιταγή ενός δις. δολάρια για πνευματικά δικαιώματα, έχει πουλήσει περισσότερα από 450 εκατομμύρια βιβλία, τα οποία έχουν μεταφραστεί σε 67 διαφορετικές γλώσσες.