SUCCESS STORIES

5 leaders που δείχνουν τι συμβαίνει όταν μία γυναίκα έχει την ευκαιρία να ηγηθεί

Το 2020 ήταν η χρονιά των γυναικών στις επιχειρήσεις. Παρότι η πανδημία τις έπληξε δυσανάλογα, με τον αριθμό εκείνων που έχασαν τη δουλειά τους να είναι διπλάσιος από εκείνον των ανδρών, για πρώτη φορά είδαμε τόσες σε ηγετικές θέσεις εταιρειών της Fortune 500. Οι παρακάτω leaders κατάφεραν όχι απλώς να ξεχωρίσουν, αλλά να αποτελέσουν λαμπρό παράδειγμα προς όλες εκείνες που αναζητούν έναν λόγο να μην τα παρατήσουν. Στην πιο κρίσιμη εποχή, έδειξαν τι συμβαίνει όταν μία γυναίκα έχει την ευκαιρία να ηγηθεί και, με τον τρόπο τους, έκαναν τον κόσμο των επιχειρήσεων λιγότερο εχθρικό, πιο ισότιμο.

Κέιτ Μπερκ

Η COO της AllianceBernstein είναι υπεύθυνη για την εταιρική επικοινωνία, την προσαρμοστικότητα, το ανθρώπινο δυναμικό, την τεχνολογία και τις νομικές διαδικασίες της εταιρείας. Ξεκίνησε την καριέρα της στην AB το 2004 κι από τότε έχει καταφέρει να λάμψει περνώντας από διάφορες θέσεις, ανάμεσά τους εκείνες της Αντιπροέδρου και της Διευθύντριας Ανθρωπίνου Δυναμικού. Εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, έχει αποδείξει πως οι οικονομικές της γνώσεις είναι πολύτιμες.

«Μαζί, έχουμε την ευθύνη να βοηθάμε η μία την άλλη, να ανοίγουμε το δρόμο για την επόμενη γενιά των πανίσχυρων γυναικών που θα ηγηθούν», έχει πει.

Σέριλ Άμπελ – Χοτζ

H CEO του παγκοσμίου φήμης brand Calvin Klein Inc., η Σέριλ Άμπελ – Χοτζ είναι υπεύθυνη για τη στρατηγική, την ανάπτυξη, το marketing και τη διαφήμιση των προϊόντων της εταιρείας σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πριν αναλάβει τη θέση της αυτή, ήταν επικεφαλής του τμήματος εσωρούχων της PVH, δηλαδή της μητρικής εταιρείας της Calvin Klein. Το 2019, βραβεύθηκε με το National Human Relations Award από την Αμερικανική Εβραϊκή Επιτροπή (AJC), ενώ στόχος της, είναι η οικονομική ανεξαρτητοποίηση της γυναίκας.

Έμιλι Ρούμπινφελντ

Η παγκόσμια Πρόεδρος του πολυτελούς οίκου μόδας Carolina Herrera, η Έμιλι Ρούμπινφελντ είναι επικεφαλής ενός οργανισμού που προσπαθεί να παρέχει στις γυναίκες τα ρούχα που τους αξίζουν, καθορίζοντας παράλληλα το μέλλον της βιομηχανίας. Είναι μέλος του Fashion Institute of Technology (FIT), αλλά και μέλος της Επιτροπής Μόδας και Πολυτέλειας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Πιστεύω πως η καριέρα μπορεί να γίνει το μεγαλύτερο μέσο αυτοπεποίθησης και ολοκλήρωσης μίας γυναίκας», έχει δηλώσει. Αυτός είναι και ο λόγος που δίνει την ευκαιρία στις νέες επαγγελματίες να λάμψουν.

Νίκη Λεοντάκη

Η ελληνικής καταγωγής CEO της CorePower Yoga, υποστηρίζει πως ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικής αρκεί για να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου. Εδώ και περισσότερες από τρεις δεκαετίες ασχολείται με τη βιομηχανία της ευεξίας, ενώ από το 2002 βρίσκεται σταθερά στη λίστα με τις 100 πιο επιδραστικές γυναίκες από τους San Francisco Business Times.

«Δε θα ήμουν η leader που είμαι σήμερα, αν δεν είχα την καθοδήγηση και τη συμπαράσταση των εξαιρετικών γυναικών που ήρθαν πριν από εμένα», έχει δηλώσει.

Ραμόνα Χουντ

Η πρώτη Αφροαμερικανίδα Πρόεδρος και CEO της FedEx, ξεκίνησε την καριέρα της όταν ήταν 19 ετών, το 1991. Εργάστηκε σκληρά, πέρασε από πολλές θέσεις, έγινε η leader που ονειρευόταν. Από το εμπορικό τμήμα της εταιρείας μέχρι εκείνο της ασφάλειας, κατάφερε να διαπρέψει και να κερδίσει το σεβασμό όλων.

«Ως Αφροαμερικανίδα και μητέρα δύο κοριτσιών, καταλαβαίνω τη σημασία της γυναικείας ενδυνάμωσης και της συνεργασίας, ώστε να στηρίξουμε η μία την άλλη», έχει αναφέρει.

Διαβάστε επίσης:

9 γυναίκες που καθόρισαν τον κόσμο του κινηματογράφου

3 δυναμικές γυναίκες που ξεχωρίζουν στον ανδροκρατούμενο χώρο της οικονομίας

5 θαρραλέες γυναίκες που κατέρριψαν τα στερεότυπα της εποχής τους

 

Ακολουθήστε το Portraits στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση