SUCCESS STORIES

Alexandra Fasulο: Πώς κατάφερε να πλουτίσει ως freelancer συγγραφέας, πριν κλείσει τα 25

πηγή: Instagram @alexandrafasulo

Είναι μία γυναίκα που αποφάσισε να γίνει εργοδότης του εαυτού της. Δεν έχει τη δική της επιχείρηση, έγινε η ίδια επιχείρηση. Ως freelancer, η Alexandra Fasulo καταφέρνει να κερδίζει περισσότερα από 350 χιλιάδες δολάρια το χρόνο. Πώς; Γράφοντας στην ιστοσελίδα Fiverr!

Ξεκίνησε στην ηλικία των 22 και, πλέον, θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες του χώρου. Μάλιστα, παραδίδει σεμινάρια συγγραφής στο Authors Unite.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Fasulo (@alexandrafasulo) στις

Όλα άρχισαν όταν παραιτήθηκε από μία δουλειά που δεν της έδινε καμία χαρά. Έκανε το μεγάλο βήμα, χωρίς να έχει ιδέα για το πώς λειτουργεί ο τομέας στον οποίο επιθυμούσε να δραστηριοποιηθεί. Όπως είναι επόμενο, ο πρώτος της χρόνος στο Fiverr ήταν σκληρός, όμως της έδωσε πολλά μαθήματα. Κατάλαβε πως έπρεπε να εφαρμόζει καθημερινά το ρητό «ο πελάτης έχει πάντα δίκιο», καθώς εκείνη είχε ανάγκη από την καλή του κριτική. Όσο πιο ικανοποιημένος έμενε, τόσο περισσότερο θα προχωρούσε η Alexandra στην καριέρα της. Σιγά – σιγά, οι υπεύθυνοι του site της πρότειναν να γράψει και για το Fiverr Pro, μία πιο εξελιγμένη κι exclusive πλατφόρμα. «Από εκεί που χρέωνα 15 δολάρια το κομμάτι, ξαφνικά έπαιρνα 100, κάτι που έκανε τεράστια διαφορά», είπε στο Forbes.

Ο λόγος που η αξία της αναγνωρίσθηκε άμεσα, βρίσκεται στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει εκείνους που την εμπιστεύονται. Παρέχει τις υπηρεσίες της με σεβασμό και φέρεται σε όλους σαν να είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι του κόσμου. Έτσι, την προτείνουν και σε άλλα μέλη του κύκλου τους και το πελατολόγιό της διαρκώς διευρύνεται.

Άλλος παράγοντας που συνέβαλλε στην επιτυχία της, είναι η απόλυτη διαφάνεια στο προφίλ της. Έχει κανονική, δική της φωτογραφία, ώστε να ξέρει ο κόσμος με ποια συνεργάζεται. Έτσι, ξεχώρισε από τη μάζα, καθώς οι περισσότεροι προτιμούν να διατηρούν την ανωνυμία τους. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πιο προσιτή από το μέσο freelancer του Fiverr και οι χρήστες της ιστοσελίδας επένδυσαν σ’ εκείνη και τις ικανότητές της.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alex Fasulo (@alexandrafasulo) στις


Αυτή τη στιγμή, το Fiverr Pro έχει αναλάβει τη διαφήμιση του έργου της. Όμως, χρειάστηκε να το κάνει η ίδια, μέχρι να φτάσει σε αυτό το σημείο. «Έχτισα την αξιοπιστία μου γιατί ήξερα πώς να κάνω ‘πουλάω’ τον εαυτό μου εκτός του site», σημείωσε στο Forbes. Για παράδειγμα, χρησιμοποίησε την εφαρμογή TikTok, το Instagram και το Facebook. Ανέβαζε stories με δουλειές της κι έτσι, όταν κάποιος ενδιαφερόταν, ήξερε πού να ψάξει για να τη βρει.

«Ποτέ δεν περίμενα πως θα μπορούσα να βγάλω τόσα χρήματα, κάνοντας αυτό που μου αρέσει, σε τόσο μικρή ηλικία», παραδέχθηκε η Fasulo. Η σκληρή της δουλειά, όμως, η δέσμευση για την ικανοποίηση του πελάτη και οι ικανότητά της να αυτο-διαφημίζεται, την οδήγησαν στην κορυφή.

«Το σημαντικό είναι να δίνεις καθημερινά τον καλύτερό σου εαυτό», είναι η συμβουλή της.