SUCCESS STORIES

Allyson Felix: Η Ολυμπιονίκης που κατακτά και το χώρο των επιχειρήσεων

πηγή: www.instagram.com/af85

Έχει στην κατοχή της 25 μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το 2019 έγινε μητέρα και μόλις 10 μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της – που έγινε με καισαρική λόγω επιπλοκών – έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα χρυσά  στην ιστορία. Προηγούμενος κάτοχός του, τον οποίο και εκτόπισε; Ο Usain Bolt.

Ο λόγος για την Allyson Felix.

πηγή: www.instagram.com/af85

Εκτός από το στίβο, η 34χρονη λατρεύει να ρισκάρει. Το Μάιο του 2019 μίλησε ανοιχτά κατά της Nike, της εταιρείας που απειλούσε να μειώσει κατά 70% την αμοιβή της όταν το μεταξύ τους συμβόλαιο ανανεώθηκε, επειδή απέκτησε παιδί. Το άρθρο της αυτό στους New York Times, ήταν εκείνο που ανάγκασε πολλά brands να ακολουθήσουν την εταιρεία με την οποία διέκοψε, όπως είναι επόμενο, τη συνεργασία της, τροποποιώντας τις συμφωνίες και προστατεύοντας τις εγκύους.

πηγή: www.instagram.com/af85

Μέχρι στιγμής, λοιπόν, έχουμε ότι η Felix είναι αθλήτρια και υπέρμαχος των γυναικείων δικαιωμάτων. Ας προσθέσουμε κάτι ακόμη: είναι και αποφασισμένη business woman.

Έχει ιδρύσει τη δική της επιχείρηση, παράγοντας μπάρες πρωτεΐνης απαλλαγμένες από τα ζωικά προϊόντα, είναι σύμβουλος για το fitness σε μία startup του χώρου της τεχνολογίας ενώ έχει ξεκινήσει μερικές δουλειές στα κτηματομεσιτικά.

Και τώρα, έκανε μία νέα κίνηση. Συνεργάστηκε με την εταιρεία Northwestern Mutual εκπροσωπώντας την καμπάνια American Dream. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που βοηθά τον πολυάσχολο και δυναμικό Αμερικανό πολίτη να προετοιμαστεί για τους οικονομικούς του στόχους.

πηγή: www.instagram.com/af85

Μπορεί η ίδια να μην είναι η γυναίκα της διπλανής πόρτας, όμως έκανε τη μετάβαση από το χώρο του αθλητισμού, στον οποίο δραστηριοποιούταν αποκλειστικά, σ’ εκείνον της μητρότητας και των επιχειρήσεων. Αποτελεί, λοιπόν,  το ιδανικό παράδειγμα ανθρώπου που χρειάζεται επαγγελματική και οικονομική καθοδήγηση.

Ολυμπιονίκης ή μη, η μητρότητα δεν είναι εύκολη για καμία. Η Allyson, όμως, προσπαθεί να δείξει ότι όλες μπορούμε να αποκτήσουμε τον έλεγχο του μέλλοντός μας, όπως κάνει κι εκείνη.

πηγή: www.instagram.com/af85

«Θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να νιώθουν δύναμη, έχοντας ένα σχέδιο στα χέρια τους. Μπορεί να σε πνίγει και να σε αγχώνει το να έχεις διαρκώς νούμερα στο μυαλό σου, όμως καλό θα είναι να αλλάξεις τρόπο σκέψης και να δεις τι είναι σημαντικό για τη δική σου οικογένεια και τι θέλεις να πετύχεις στο μέλλον», είπε.

Κανείς δεν μπορεί να ξεκινήσει από το μηδέν και, την επόμενη μέρα να σπάσει το ρεκόρ για τα 200 μέτρα. Απαιτείται προπόνηση και τεράστια αυτοκυριαρχία. Αυτή την τακτική μας συστήνει η Felix για τη διαχείριση των οικονομικών μας. Αυτή την τακτική ακολουθεί.

πηγή: www.instagram.com/af85

«Όταν ήμουν μικρότερη, ένιωθα πως δεν είχα το απαραίτητο υπόβαθρο και είχα άλλους ανθρώπους να ασχολούνται με αυτά. Όμως, προσπαθώντας να καταλάβω και να διαβάσω για τα πράγματα στα οποία θέλω να επενδύσω, απέκτησα περισσότερη αυτοπεποίθηση», ανέφερε στο Forbes. Πλέον, θέλει η ίδια να είναι υπεύθυνη για όσα την αφορούν.

Έχοντας στη ζωή της μόνο το στίβο – άλλωστε, εάν έκανε αλλιώς δε θα ήταν η πρωταθλήτρια που είναι σήμερα – δεν ήξερε πώς να αποκτήσει καλή σχέση με τα χρήματα. Αγχωνόταν τόσο με το μέλλον που, συχνά, περιόριζε τα έξοδά της σε βαθμό στέρησης.

«Ένιωθα πως δεν μπορούσα να κάνω πράγματα γιατί ανησυχούσα τόσο – έπρεπε να μαζέψω λεφτά για τη  μόρφωση της  κόρης μου, να φροντίσω τους γονείς μου στα γεράματά τους. Όμως, τώρα, τα αντιμετωπίζω όλα σαν στόχους και έχω μία ολόκληρη ζωή για να τους κατακτήσω. Έτσι νιώθω δυνατή», εκμυστηρεύτηκε.

πηγή: www.instagram.com/af85

Πλέον, η αυστηρή της αποταμίευση έχει αντικατασταθεί από μία λίστα οικονομικών στόχων. Τη φτιάχνει στην αρχή της χρονιάς και, όσο περνάει ο καιρός, σβήνει εκείνους που πέτυχε. Έτσι, κάνει και διακοπές με την οικογένειά της, παίρνει μαζί στους αγώνες και τη μικρή Camryn, και είναι πιο ευέλικτη στις κινήσεις της.

Πράγματι, ειδικοί αναφέρουν ότι ένα πολύ μικρό και περιοριστικό budget, μας κάνει λιγότερο παραγωγικούς και δεν είναι αποτελεσματικό μακροπρόθεσμα – ακριβώς όπως μία στερητική δίαιτα. Αντί γι’ αυτό, προτείνουν την πιο ευέλικτη προσέγγιση, η οποία μας δίνει ένα αίσθημα ελέγχου.

πηγή: www.instagram.com/af85

Η Allyson Felix έχει ήδη κατακτήσει τον κόσμο του στίβου, αλλά το ταξίδι της στις επιχειρήσεις και τη  μητρότητα βρίσκεται ακόμα στην αρχή του. Με μικρά αλλά σταθερά βήματα, ζητώντας βοήθεια όταν τη χρειάζεται, είναι έτοιμη να γίνει κι εκεί πρωταθλήτρια.