SUCCESS STORIES

Claire Cooper, Charlotte Van Dyke: Πώς έχτισαν μία εταιρεία εκατομμυρίων

πηγή: www.instagram.com/claire_e_cooper

Όταν η Claire Cooper συνάντησε τη Charlotte Van Dyke, ένα απόγευμα του 2016, δεν είχε στο μυαλό της πως οι δυο τους θα ξεκινούσαν μία επιχείρηση.

Εκείνη τότε εργαζόταν αποκλειστικά ως ηθοποιός στην τηλεόραση, ενώ ετοιμαζόταν να ενσαρκώσει το ρόλο της Anne Boleyn, σ’ ένα ντοκιμαντέρ του BBC για τη ζωή του Ερρίκου Ζ’. Η Van Dyke ήταν επιτυχημένο μοντέλο, έχοντας εμφανιστεί στη Vogue και περπατώντας σε Εβδομάδες Μόδας, ενώ από το 2014 είχε μετακομίσει στην Καλιφόρνια για να συνεργαστεί με τον επενδυτή Tai Lopez.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claire Cooper (@claire_e_cooper) on

Ήρθαν σε επαφή μέσω ενός κοινού γνωστού και αμέσως ταίριαξαν. Η Cooper μίλησε για το όνειρό της να κυκλοφορήσει μία ηθική σειρά ρούχων και η Charlotte είχε αρχίσει να μαθαίνει τις βασικές αρχές διαδικτυακού marketing και τη διαχείρηση online εταιρειών. Πάνω στη συζήτηση, μάλιστα, της πρότεινε και όνομα για την πιθανή της επιχείρηση.

«Ήξερα πως μπορύσαμε να δημιουργήσουμε κάτι μαγικό, εάν συνδυάζαμε το όραμα και τις γνώσεις μας», είπε η Claire στο Entrepreneur. «Αυτό που δεν είχα συνειδητοποιήσει, ήταν πως θα αποκτούσα μία πραγματική φίλη.»

Λίγες μέρες μετά, οι δύο γυναίκες ξαναβρέθηκαν τυχαία, με τον ενθουσιασμό τους να παραμένει αμείωτος. Μετά από πολύωρη κουβέντα, 10 σελίδες σημειώσεων και ένα budget 500 δολαρίων, γεννήθηκε το πολυτελές brand Om & Ah.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Om & Ah (@omandahlondon) on

Ξεκίνησαν τα σχέδια, πήραν τηλέφωνο ένα φωτογράφο και δύο μοντέλα και προετοίμασαν τα πρώτα τους φούτερ και μπλουζάκια, διακοσμημένα με φράσεις που προωθούσαν την αγάπη προς τον εαυτό μας.

«Θέλαμε να βγάλουμε προς τα έξω εμπνευσμένα ρούχα, με τα οποία ο κόσμος μπορούσε να συνδεθεί και να τα φορέσει με υπερηφάνεια», είπε η Charlotte Van Dyke. Έστησαν και την ιστοσελίδα τους, άνοιξαν τα αντίστοιχα προφίλ στο Facebook και το Instagram  και ήταν έτοιμες για τις πρώτες πωλήσεις.

Δεν ήταν όλα ρόδινα και, για έναν ολόκληρο χρόνο, δυσκολεύονταν να τα βγάλουν πέρα. Τα υφάσματα ήταν πανάκριβα, οι διαφημίσεις κόστιζαν και δεν γινόταν αποτελεσματική διαχείριση των εσόδων. Κι έπειτα, οι επιχειρηματίες δε γνώριζαν τίποτα σχετικά με τους φόρους, τις επιστροφές χρημάτων και την αποστολή των προϊόντων.

Έμαθαν μόνες τους να χρησιμοποιούν το Photoshop και τις βασικές αρχές προγραμματισμού, μέσω του YouTube! Δε ζήτησαν χάρη από κανέναν και πέτυχαν, ξεκινώντας από το μηδέν και περνώντας ατέλειωτες ώρες δοκιμάζοντας τι τους ταίριαζε. «Φτάσαμε στα όριά μας. Υπήρχαν στιγμές που νιώθαμε ψυχική εξάντληση αλλα, το επόμενο δευτερόλεπτο, ξαναγεμίζαμε με πάθος για αυτό που κάναμε», ανέφερε η Cooper στο Entrepreneur.

Εργάζονταν για 16 ώρες καθημερινά, όμως δεν είχαν κέρδη. Χρησιμοποιούσαν όλα τους τα έσοδα για την πρόοδο της επιχείρησης.

Η Charlotte Van Dyke επέλεξε να αφήσει την παλιά της δουλειά  για να αφοσιωθεί στην Om & Ah. Δεν ήταν εύκολη απόφαση και, σίγουρα, την πήρε με βαριά καρδιά. «Άλλοι παρακαλάνε τον Tai Lopez να τους προσλάβει – δε ζητούν καν μισθό. Επειδή η ομάδα του είναι τόσο οργανωμένη, ένιωθα πως, παρά τα όσα μου είχε διδάξει, δε θα μπορούσα να τα καταφέρω μόνη μου. Η παραίτησή μου ήταν ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που έχω κάνει. Όμως ήμουν νέα και είχα κάθε ελευθερία για να ρισκάρω», εκμυστηρεύτηκε.

Η προσπάθειά τους είχε τεράστια απήχηση στο κοινό. Ειδικά στα social media, πολλοί σχολίαζαν με στίχους από ποιήματα τις αναρτήσεις. Ο λόγος βρίσκεται στην αυθεντικότητα του brand. Προωθεί την αγάπη και τη θετική ενέργεια μ’ έναν καθόλου προσποιητό τρόπο – σε αντίθεση με αρκετές εταιρείες.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Om & Ah (@omandahlondon) on

Συνεργάζονται με καταστήματα λιανικής σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, ενώ μέσα στους επόμενους μήνες θα διανέμουν τα προϊόντα τους σε όλον τον κόσμο. Μέχρι στιγμής, περιορίζονται στην Αγγλία και τις ΗΠΑ.

Οι συνιδρύτριες της Om & Ah έχουν σχηματίσει μία ομάδα ταλαντούχων ανθρώπων, ενώ προσλαμβάνουν μόνο εκείνους που φαίνεται να ταιριάζουν απόλυτα στη φιλοσοφία της επιχείρησης. Η Cooper  ασχολείται με το δημιουρφικό κομμάτι, ενώη Van Dyke με το λειτουργικό.Παρά την επιτυχία τους, απαντούν οι ίδιες στα e-mails των πελατών και συντάσσουν τα newsletters.

«Όσο ψηλά κι αν φτάσουμε, θέλουμε να βγάζουμε κάτι ‘ζεστό’ προς τα έξω. Δε θα γίνουμε επιβλητικός όμιλος. Είμαστε μία φιλική εταιρεία και θέλουμε ο καταναλώτής να λαμβάνει κάτι από την προσωπικότητά μας», δήλωσε η Claire.

Οι νεαρές αυτές γυναίκες ταξιδεύουν διαρκώς και μοιράζονται τις περιπέτειές τους με το κοινό τους στα social media.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Claire Cooper (@claire_e_cooper) on

Γυρίζουν τον κόσμο μαζί με τους συζύγους τους και δε σταματούν στιγμή να εργάζονται. Για εκείνες, όσο υπάρχει Wi-Fi οι δουλειές συνεχίζονται.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Charlotte Van Dyke (@charlsabrina) on


Πάνω απ’ όλα, οι Charlotte Van Dyke και  Claire Cooper είναι αποφασισμένες να περνούν ένα αισιόδοξο μήνυμα. Τα προϊόντα της Om & Ah με τις περισσότερες πωλήσεις άλλωστε, γράφουν: Σ’ έναν κόσμο που μπορείς να είσαι οτιδήποτε, να είσαι ευγενικός και Τέλεια Ατελής.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Om & Ah (@omandahlondon) on

«Αυτό τα λέει όλα», τόνισαν.