SUCCESS STORIES

Dhivya Suryadevara: Από την Ινδία στο Harvard, τη Wall Street και την οικονομική καθοδήγηση της GM

πηγή: Instagram @generalmotors

Κάθε πρωί, ξυπνάει και πηγαίνει στο γραφείο της στο Manhattan. Εκεί, είναι υπεύθυνη για την οικονομική ευημερία της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που επισκέπτεται τα κεντρικά της εταιρείας στο Motown για να συναντήσει τη CEO, Mary Barra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Madame (@madamefashions) on

Η Dhivya Suryadevara δεν έγινε η πρώτη οικονομική διευθύντρια της General Motors (GM) μέσα σε μία νύχτα.

Από την Ινδία, στο Harvard και την GM

Γεννήθηκε στο Τσενάι της Ινδίας κι έχασε τον πατέρα της όταν ήταν ακόμη μικρή. Εκείνη και τα δύο αδέλφια της μεγάλωσαν με τη φροντίδα μονάχα της μητέρα τους. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Μαντράς κι έκανε πρακτική στην PricewaterhouseCoopers. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και πήρε το ΜΒΑ της από το Harvard. Κάπως έτσι, έθεσε τα θεμέλια για μία κορυφαία καριέρα στα οικονομικά.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ET Panache (@etpanache) on


Ξεκίνησε στη UBS. Λίγο μετά, στα 25 της, έγινε μέλος της οικογένειας της GM. Δεν άργησε να αναλάβει υπεύθυνες θέσεις και, μέχρι το 2013, όταν η εταιρεία ανάκαμψε  από τη χρεοκοπία του 2009, έγινε η CIO της GM Asset Management. Εκείνη ήταν αρμόδια για τη διαχείρηση των 85 δισεκατομμυρίων του ταμείου συντάξεων της εταιρείας.

Ο επαγγελματισμός και η απόδοσή της, τράβηξαν την προσοχή του τότε προέδρου της επιχείρησης, Dan Ammann. Είχε ήδη κλέψει τις εντυπώσεις της διεύθυνσης κι έτσι, της έγινε πρόταση να αναλάβει το ρόλο της οικονομικής διευθύντριας. Δέχθηκε, όπως είναι επόμενο, και έγινε η πρώτη γυναίκα στα χρονικά που κατέκτησε τη θέση. Μαζί με τη Mary Barra, οδήγησαν τη GM στην κορυφή, μετατρέποντάς την σε μία από τις πιο περιζήτητες της Wall Street.

Ξεκινώντας από τα βασικά

Η Dhivya Suryadevara καταφέρνει να συνδυάζει τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού με τον ατσάλινο δυναμισμό μιας manager. Περνά το μισό της χρόνο στο Manhattan, όπου ζει με το σύζυγο και την κόρη της. Οδηγεί μία Cadillac CT4 στη Νέα Υόρκη, ενώ για το Motown επιλέγει μία Chevy Camaro.

«Λατρεύω τα φανταστικά εστιατόρια με το πρωτότυπο φαγητό εδώ», δήλωσε στο Business Insider.

Κάνει καθημερινά γυμναστική κι έχει δοκιμάσει σχεδόν κάθε πρόγραμμα που προσφέρεται στην πόλη που δεν κοιμάται ποτέ. Της αρέσουν εξίσου οι Τέχνες και η  μουσική του Detroit, όμως το Μεγάλο Μήλο παραμένει η πραγματική της αγάπη.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Indian Youth Icon Awards (@indianyouthiconawards_) on

Γνωρίζει καλά πώς λειτουργεί η Wall Street και αντικαθιστά τον προκάτοχό της με πειθαρχεία κι ένταση. Πρώτα ελέγχει εξονυχιστικά της καταστάσεις και μετά παίρνει τις αποφάσεις της. Εκείνη δίνει ρυθμό στους εργαζομένους και τους ωθεί να ξεπερνούν τα όριά τους.

«Μου αρέσει να ξεκινώ από τα βασικά στα πάντα και να προκαλώ τους γύρω μου. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι πλήρως αυτό που κάνεις, δεν θα τα πας καλά», είπε στο Business Insider.

Λαμβάνοντας μεγάλες και σημαντικές αποφάσεις

Δεν αντέχει τις περίπλοκες καταστάσεις. Γι’ αυτό και είναι άμεση, αμφισβητώντας τα πάντα μέχρι να μείνει ικανοποιημένη. «Γιατί κάνουμε το τάδε;», ρωτάει. Και η πιο συνηθισμένη απάντηση που παίρνει, είναι «Για τον χ και για τον y λόγο». «Γιατί ο x λόγος είναι έτσι κι ο y αλλιώς;», συνεχίζει. Μόνο όταν μάθει όσα θέλει σταματάει και, μαζί με την ομάδα της, αποφασίζουν αν η σκέψη τους έχει, τελικά, νόημα.

«Συζητάμε για το τι είναι πραγματικά σημαντικό», έχει πει. «Πρώτα εξαντλούμε το θέμα και μετά κάνουμε τις προτάσεις μας. Δε χρειάζεται να προετοιμάσεις καμία παρουσίαση για μένα. Έλα απλώς να μιλήσουμε. Αν είναι να καταλήξουμε κάπου από αυτό, προφανώς και θα το κάνουμε.»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ExperienceSay’s™ (@experiencesays) on

Αν κάποιος την περάσει για αφελή, εξαιτίας αυτής της τακτικής της, κάνει μεγάλο λάθος. Προσπαθεί να βλέπει τις καταστάσεις σαν τρίτη, ενώ βασική της αρχή είναι να επιστέφει πάντα το το κεφάλαιο που επενδύει. Με αυτόν τον τρόπο, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, οδηγεί τη GM στην κορυφή.

«Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα των σημαντικών αποφάσεων που πήραμε. Όταν τις συζητούσαμε, γνωρίζαμε πως ήταν μεγάλες. Κοιτώντας πίσω τώρα, νομίζω πως δεν αντιλαμβανόμασταν πόσο μεγάλες και πόσο σημαντικές ήταν», ανέφερε στο Business Insider.