SUCCESS STORIES

Diane Hendricks: H πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα των ΗΠΑ

www.abcsupply.com

Η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα των ΗΠΑ, Diane Hendricks, ακολούθησε ένα κάπως αντισυμβατικό  μονοπάτι, από τη φάρμα όπου μεγάλωσε μέχρι την κορυφή.

To 1982, ίδρυσε την ABC Supply μαζί με το σύζυγό της, Ken Hendricks.  Η ταπεινή προμηθευτική εταιρεία που αρχικά ενδιαφερόταν μόνο για κεραμίδια, έγινε ο μεγαλύτερος διανομέας οροφών της χώρας. Από το 2007, που ο Ken έφυγε από τη ζωή, έμεινε μόνη της στο τιμόνι κι αναγκάστηκε να πάρει κρίσιμες αποφάσεις – όπως την αγορά της L&W Supply έναντι 670 εκατομμυρίων. Με αποφασιστικότητα, οδήγησε την επιχείρηση ψηλά. Τα κέρδη της εκτοξεύθηκαν. Από τα 3 εκατομμύρια που βρίσκονταν πριν από δεκατρία χρόνια, πλέον έχουν ξεπεράσει τα 9 δις!

Επενδύει τα χρήματά της σοφά, βοηθώντας οικονομικά την πατρίδα της, συμμετέχοντας στην παραγωγή ταινιών και το κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Σήμερα, η καθαρή της αξία αγγίζει τα 8.4 δισεκατομμύρια, κατακτώντας τη θέση με τον αριθμό 211 στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου, σύμφωνα με το Forbes.

Αυτή είναι η ιστορία της.

Η Diane Hendricks μεγάλωσε σε μία φάρμα στο Wisconsin, μαζί με τους γονείς και τις οχτώ αδελφές της. «Ήταν όμορφα χρόνια», είπε αργότερα συνέντευξη. «Αλλά πάντα ήθελα να φορέσω κοστούμι.»

Για να γίνει αυτό, έπρεπε να ξεπεράσει κάποια εμπόδια. Ήταν μόλις 17 όταν απέκτησε το πρώτο της παιδί και παντρεύτηκε  το αγόρι της από το σχολείο. Η εγκυμοσύνη κατέστησε αδύνατο να παρακολουθήσει τα μαθήματά της και να συνεχίσει τη Γ’ Λυκείου με τους συμμαθητές της, οπότε ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο σπίτι και πήρε το πολυπόθητο απολυτήριο.

«Συνέχισα να θέλω να πραγματοποιήσω το όνειρό μου», τόνισε στο Forbes. «Μάλιστα, νομίζω πως ξεκαθάρισα ακόμη περισσότερο στο μυαλό μου αυτά που ήθελα να καταφέρω.»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Success Motivation (@successmotivation20201) on

Μετακόμισε στην πόλη Janesville, όπου εργαζόταν ο σύζυγός της, και προσελήφθη σε εργοστάσιο της Parker Pen. Τρεις μήνες αργότερα, παραιτήθηκε και συνέχισε ως μεσίτρια. Λίγο μετά, ξεκίνησε το διάβασμα. Ήθελε να γίνει ασφαλίστρια.

«Ήξερα πως έπρεπε να βρω έναν τρόπο να συντηρώ τον εαυτό μου. Ήμουν πάντα σίγουρη πως μπορούσα να μεγαλώσω το γιό μου. Ζήτησα διαζύγιο μία εβδομάδα αφού έκλεισα τα 21», δήλωσε στους New York Times.

Γνώρισε τον εργολάβο και μέλλοντα σύζυγό της, Ken Hendricks, και αποφάσισαν να συνεργαστούν. Μέσα στην επόμενη τριετία, αγόρασαν πάνω από εκατό σπίτια στο Beloit του Wisconsin και τα επισκεύασαν. Αρκετά χρόνια μετά, άνοιξαν το πρώτο τους κατάστημα. Η ABC Supply ασχολούταν με το εμπόριο κεραμιδιών σε κατασκευαστικές και μεσιτικές εταιρείες. Άρχισαν να επεκτείνονται και, τελικά, το 2001 ίδρυσαν την Hendricks Holding Company, έναν όμιλο που αυτή τη στιγμή περιλαμβάνει βιομηχανικές, λογιστικές, μεσιτικές και ιατρικές επιχειρήσεις.

Ένα ατύχημα στάθηκε ικανό για να φύγει από τη ζωή ο Ken. Έπεσε από την οροφή του σπιτιού του, το 2007. Ήταν μόλις 66 ετών.

«Ήξερα πως η δουλειά έπρεπε να προχωρήσει. Ήταν το έργο της ζωής μας», δήλωσε δύο χρόνια αργότερα η Hendricks. «Εργάστηκα εκτός σπιτιού για πρώτη φορά μετά το θάνατό του και οι υψηλά ιστάμενοι εργαζόμενοι ήρθαν εδώ για να βοηθήσουν.»

Συνέχισε ακούραστα κι έφερε την επιχείρηση σε άλλα επίπεδα. Επέβλεψε τις μεγαλύτερες εξαγορές που πραγματοποιήθηκαν, η μία το 2010 και η άλλη το 2016, ενώ εκτόξευσε τα έσοδα. Έμαθε να είναι πιο επιλεκτική με τις κινήσεις της.

«Αν μπορούμε να ‘κλείσουμε τρύπες’ στο πάρκινγκ, αντί να το αντικαταστήσουμε όλο, αυτό θα προτιμήσουμε. Η πρόοδος έρχεται με απλές, μικρές αποφάσεις», ανέφερε.

Έχει ξοδέψει εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τη γενέτειρά της, το Beloit. Αγόρασε μία λέσχη, ένα εμπορικό κέντρο και την ιστορική βιβλιοθήκη, αναπαλαίωσε εγκαταλελειμμένα κτίρια και προσπάθησε να δώσει νέα πνοή στην περιοχή.

«Κοιτάζω τα παλιά σπίτια και βλέπω την ευκαιρία να τα ομορφύνω», είπε, το 2017.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pitch Investors Live (@pitchinvestorslive) on

Βέβαια, υπήρχαν ορισμένα προβλήματα. Το 2011, διέρρευσε βίντεο που την έδειχνε να συζητά με τον Κυβερνήτη του Wisconsin, Scott Walker, σχετικά με το σχέδιο του «διαίρει και βασίλευε» που ήθελε να εφαρμόσει. Δέχθηκε, όπως είναι επόμενο, τα πυρά των δημοσιογράφων, καθώς έγινε γνωστό πως δεν πλήρωνε δημοτικά τέλη από το 2012 έως το 2014 κι ένας εκπρόσωπός της, απάντησε λέγοντας ότι «έχει πληρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια σε φόρους κατά τη διάρκεια του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος.»

Η Diane Hendricks είναι θερμή υποστηρίκτρια των Ρεπουμπικάνων και στέκεται πάντα στο πλευρό του Αμερικανού Προέδρου, Donald Trump. Μάλιστα, βοήθησε στην οργάνωση της προεκλογικής του καμπάνιας και, σύμφωνα με το Bloomberg, δώρισε ένα εκατομμύριο δολάρια στο παράρτημα του κόμματος στο Wisconsin.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Womenpreneurs (@womenpreneursutah) on

Τέλος, την ενδιαφέρει η βιομηχανία ταινιών και ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στο χώρο, ξεκινώντας με το Φεστιβάλ Διεθνούς Κινηματογράφου του Beloit. Έπειτα, επένδυσε στην παραγωγή τριών έργων, των The Stoning of Soraya M., An American Carol, και Snowmen.

Είναι μία αυτοδημιούργητη γυναίκα που δεν έκανε ποτέ πίσω και μέχρι τώρα, στα 71 της χρόνια, δε σταματά να εξελίσσεται.