SUCCESS STORIES

Donna Rotunno: Η γυναίκα που υπερασπίστηκε τον Harvey Weistein

πηγή: instagram @#donnarottuno

Η πολύκροτη υπόθεση του Harvey Weinstein πλησιάζει στο οριστικό τέλος της καθώς ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης κρίθηκε ένοχος για δύο περιπτώσεις σεξουαλικών επιθέσεων από τις δεκάδες που του προσάψαν και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης έως και 26 έτη.

Δεδομένου των κατηγοριών,  η έκβαση θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερη αφού ήταν εξίσου πιθανό και το ενδεχόμενο να καταδικαστεί σε ισόβια.

Παρόλα αυτά, η συνήγορος του Donna Rotunno ήταν η πραγματική πρωταγωνίστρια της υπόθεσης εξαιτίας της αμφιλεγόμενης προσωπικότητας της. Η ιστορία ξεκίνησε από τις κατηγορίες  για βιασμό και σεξουαλικές επιθέσεις εις βάρος γυναικών και μάλιστα τωρινών αστέρων του Hollywood. Μόλις η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας ο Harvey Weinstein δεν στράφηκε τυχαία σε εκείνη για βοήθεια αφού γνώριζε ότι ήταν το μοναδικό άτομο που θα μπορούσε να πετύχει το ελάχιστο στην ποινή του.

-Η Donna Rotunno, βασική συνήγορος υπεράσπισης του Harvey Weinstein, έχει χτίσει την καριέρα της υπερασπίζοντας άνδρες κατηγορούμενους για βιασμό. Μέχρι στιγμής, έχει χάσει μόνο μία υπόθεση.

-Υπερασπίζεται τον Harvey Weistein ενάντια σε πέντε αδικήματα βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης και έχει ήδη καταφέρει να «στριμώξει» τους μάρτυρες κατηγορίας κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης.

-Οι φεμινίστριες και οι κατήγοροι του Harney Weinstein δηλώνουν ότι «βάλλονται» από τα σχόλια της, κατηγορώντας την ότι ρίχνει το φταίξιμο στα θύματα και όχι στον θύτη.

-Η Donna Rotunno υποστηρίζει ότι οι γυναίκες έχουν αγωνιστεί εδώ και δεκαετίες για να θεωρηθούν ισότιμες με τους άντρες και ότι τώρα πρέπει να αρχίσουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες που τις αναλογούν.

 

Μόλις οι πρώτες ηθοποιοί κατέθεσαν τις τραυματικές εμπειρίες που έζησαν με τον Weinstein, η Rotunno δεν έχασε χρόνο για να περάσει στην αντεπίθεση.

 

 

πηγή: instagram @#donnarotunno

 

Παρουσίασε στον δικαστή την κατήγορο Jessica Mann ως μια 34χρονη hairstylist, παραθέτοντας αντίγραφα ενός αδημοσίευτου blog post που ανακάλυψαν οι εισαγγελείς από το τηλέφωνό της. Στη συνέχεια της απεύθυνε τον λόγο λέγοντας: «Είπατε στην κριτική επιτροπή ότι η ομαδική συνεύρεση ήταν τρομακτική επειδή ήταν κάτι που δεν θέλατε να κάνετε, σωστά; Θα ήθελα λοιπόν να διαβάσετε τη σημείωση από το τηλέφωνό σας στις κυρίες και του κυρίους ενόρκους».

Η Jessica Mann γυρίζοντας το βλέμμα της προς τον δικαστή απάντησε: «Πρέπει να το διαβάσω»; H Donna Rotunno δεν της έδωσε άλλη επιλογή και έπειτα από μία μεγάλη παύση, η Mann ξεκίνησε να διαβάζει την προ ετών δημοσίευση, στην οποία περιέγραφε την ερωτική συνεύρεση που είχε με ένα ανώνυμο «μεγάλο άντρα» όπως τον χαρακτήριζε και μία Ιταλίδα. Το post αυτό ήταν φαινομενικά ίδιο με τα όσα ανέφερε στη μαρτυρία της. Στην γραπτή εκδοχή της λοιπόν, μέσω του χιούμορ και τις ερωτικές περιγραφές για το σώμα της γυναίκας χαρακτήρισε ως «συναρπαστική» αυτή τη συνεύρεση και όχι ως «τρομακτική».  Στο σημείο αυτό η Donna Rotunno τη ρώτησε αν όντως έχει συμβεί αυτό, με την Mann να υποστηρίζει ότι έγραψε αυτό το post μόνο και μόνο για να διακωμωδήσει την ιστορία. Η Rotunno «λιθοβόλησε» τη Mann με ερωτήσεις και κατηγορίες τόσο έντονα που σε ένα σημείο η Mann αναγκάστηκε να της ζητήσει να χαμηλώσει τους τόνους. Φυσικά και δεν τα κατάφερε αφού η Rotunno την κατηγόρησε λέγοντάς της: «Χειραγωγούσατε τον κύριο Weistein για να σας προσκαλεί στα εντυπωσιακά party έτσι δεν είναι; Θέλατε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη που είχε σωστά; Θέλατε να επωφεληθείτε από τη δύναμη»!

Η Rotunno προετοιμαζόταν μήνες για αυτήν τη στιγμή αφού ήξερε πολύ καλά ότι θα μπορούσε να «καταρρεύσει» η υπόθεση άρα και η καριέρα της. Η προσέγγισή της, ήταν ακριβής και μερικές φορές εχθρική αλλά και σύμφωνη με τη δική της στρατηγική που είχε αναπτύξει κατά τη δεκαπενταετή της καριέρα, υπερασπίζοντας τους άνδρες που κατηγορήθηκαν για βιασμό. Από τις 40 περιπτώσεις σεξουαλικών εγκλημάτων που ανέλαβε έχασε μόλις μία.

 

πηγή: instagram @#donnarotunno

 

Η Rotunno συμμετέχει στην υπεράσπιση του Weinstein από την περασμένη άνοιξη. Ο ίδιος έψαχνε ένα πρόσωπο το οποίο δεν θα φαινόταν υπερβολικά εκφοβιστικό κατά την εξέταση των μαρτύρων. «Ήθελε μία γυναίκα. Η οπτική του είναι απλά διαφορετική» δήλωσε η Rotunno στο «Insider».

Κάθε μέρα από την αρχή της δίκης στις 6 Ιανουαρίου, εμφανίζεται πάντα με γόβες επώνυμου σχεδιαστή και δίπλα στον Harvey Weistein, ο οποίος προχωρά στηριζόμενος σε ένα “πι”. Η Donna Rotunno έχει γίνει ήδη το πρόσωπο της ομάδας υπεράσπισης του Weinstein. Εμφανίζεται διαρκώς στο CNN και στο “CBS This Morning” αμφισβητώντας την αξιοπιστία των κατηγορουμένων του Weinstein και λέγοντας με δραματικό ύφος ότι η ζωή του πελάτη της «έχει καταστραφεί».

 

Εκτός από τη μάχη για την αθωότητα του Weinstein, η Rotunno διεξάγει μια ευρύτερη εκστρατεία εναντίον του κινήματος «#MeToo» και μίας κουλτούρας που πιστεύει ότι θυσιάζονται οι γυναίκες και ανταμείβονται τα θύματα, ενώ δείχνει να απολαμβάνει την οργή που προκαλεί. Σε συνέντευξη της στο «Insider» ανέφερε ότι: «Το δικαστικό μας σύστημα έχει αποφασίσει ότι μόνο επειδή κάποιος λέει κάτι δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Πολλοί λένε «αυτή είναι η αλήθεια μου. Λοιπόν, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, η δουλειά μου είναι να φτάσω σε οτιδήποτε οδηγεί σε αυτή».

 

πηγή: instagram @#donnarottuno

 

Η ποινική υπόθεση του Weinstein έχει περιοριστεί σε δύο βασικές κατηγορούμενες: Την Jessica Mann, η οποία ισχυρίστηκε ότι o Weinstein τη βίασε δύο φορές το 2013, και την Mimi Haleyi, πρώην βοηθό στο ” Project Runway ” που ισχυρίστηκε ότι ο παραγωγός την εξανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ το 2006.

 

Η Rotunno γνωρίζει ότι έχει να αντιμετωπίσει το βάρος ενός ολόκληρου πολιτιστικού κινήματος που δρα εναντίον του πελάτη της και ότι οι ένορκοι μπορεί να αισθανθούν πίεση και να τον καταδικάσουν.

Αυτό που η ίδια λέει ότι επιθυμεί για τις γυναίκες είναι να «αναλάβουν το ρίσκο όταν κάνουν διαφορετικές επιλογές». Σε μία ακόμα δήλωση της στο «Insider» αναφέρει ότι: «Το πρόβλημα με τις γυναίκες σήμερα, είναι ότι δεν αναλαμβάνουν την ευθύνη για τις αποφάσεις τους». Μιλώντας για τον εαυτό της περιέγραψε ότι μεγάλωσε, θαυμάζοντας τη μητέρα και τη γιαγιά της, δύο ανεξάρτητες γυναίκες που σύμφωνα με την ίδια έκαναν ότι τους ευχαριστούσε χωρίς να γίνονται υποχείρια κανενός. «Αυτές είναι γυναίκες που δεν βρίσκουν ποτέ δικαιολογίες στη ζωή. Γυναίκες που λένε «Μπορώ να πετύχω τα πάντα». Αλλά υπάρχουν γυναίκες σήμερα που αρνήθηκαν να διεκδικήσουν τα κεκτημένα και αντί αυτού κατηγορούν τους άντρες».

Λίγο παρακάτω είπε: «Όλοι μου λένε, «Α! Λέτε στις γυναίκες ότι αν πάνε σε δωμάτια ξενοδοχείου αξίζει να βιαστούν»; Όχι δεν λέω αυτό, λέω ότι αφού έχουν πιει και κάθονται σε ένα party και κάθονται σε ένα μπαρ με κάποιον και πηγαίνουν μαζί του σε  ένα δωμάτιο ξενοδοχείου τα μεσάνυχτα, δεν χρειάζεται να γελοιοποιούν τον εαυτό τους λέγοντας κατόπιν εορτής ότι νόμιζαν πως διάβαζαν ένα σενάριο. Στο σημείο αυτό, πού είναι η υπευθυνότητα τους»;

 

πηγή: instagram @#donnarottuno

 

Κατά την άποψη της Rotunno, οι γυναίκες έχουν αγωνιστεί εδώ και δεκαετίες για να θεωρηθούν ισότιμες με τους άνδρες και τώρα έχουν παραιτηθεί από τις ευθύνες που τις πλαισιώνουν: «Αν επιθυμείτε πραγματική ισότητα, και θέλετε να μην σας συμβούν πράγματα όπως το «#MeToo», θα πρέπει να αναλάβετε το ρίσκο να κάνετε διαφορετικές επιλογές» δήλωσε σε μία συνέντευξη, κάτι που φανερώνει ότι αυτές οι «κακές επιλογές» αποτελούν και τον κεντρικό άξονα πάνω στον οποίο σχεδιάζει τη γραμμή της υπεράσπισης της.

Η Rotunno πίεσε την Mann να πει για ποιο λόγο επέλεξε να ακολουθήσει τον Weinstein στο δωμάτιο ξενοδοχείου του Μανχάταν την ημέρα που ισχυρίστηκε ότι την βίασε. Η Mann, η οποία προηγουμένως είχε συναινετικές σεξουαλικές συναντήσεις με τον Weinstein, εξήγησε ότι σκόπευε να συναντήσει τον παραγωγό στο εστιατόριο του ξενοδοχείου όπου διέμενε για να πάρουν πρωινό με φίλους, αλλά πανικοβλήθηκε όταν εκείνος έφθασε νωρίτερα. Τότε ζήτησε από το προσωπικό του ξενοδοχείου να του παραχωρήσει δικό του δωμάτιο. Η Mann κατέθεσε ότι τον ακολούθησε επάνω έτσι ώστε να δει για ποιο λόγο έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με αυτήν,  αλλά η Rotunno τη διέκοψε λέγοντας της: «Θα μπορούσατε να πείτε: «Harvey δεν έρχομαι επάνω». Το μόνο που σας ρωτάω είναι γιατί δεν κάνατε την επιλογή φύγετε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου από τη στιγμή που ξέρατε τι είχε συμβεί στο παρελθόν»;

Οι σύγχρονες φεμινίστριες και όσοι είναι εναντίον του Weinstein, θεωρούν ότι αυτές οι ερωτήσεις εκμαιεύονται από τα θύματα με σκοπό να βρεθούν εκείνα στη θέση του κατηγορούμενου. Οι εμπειρογνώμονες και τα θύματα με τους οποίους μίλησε το «Insider» αναλύουν μέσα από μία διερευνητική ματιά τις απόψεις της Rotunno. Ένας καθηγητής που μελετά τα δύο φύλα υποστήριξε ότι η ιδεολογία της δεν καταφέρνει να αντιληφθεί την ανισορροπία στο κομμάτι «εξουσία» μεταξύ γυναικών και αντρών που εμπλέκονται στη ζωή τους.

Η Rotunno ένιωσε προσβεβλημένη και ξέσπασε στο δικαστήριο, όταν η εισαγγελική αρχή την επέπληξε ότι κατηγορούσε θύμα. Η Rotunno υποστήριξε ότι ακόμη και αν οι γυναίκες δεν αντιστάθηκαν στον Weinstein από φόβο για αντίποινα ή για να προστατεύσουν τη δουλειά τους, δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί τον συνάντησαν πρόθυμα αφού γνώριζαν ότι πιθανότατα θα τους κάνει σεξουαλικές προτάσεις. Σε δηλώσεις της ανέφερε σχετικά: «Αυτά είναι ακόμα επιλογές. Είστε ακόμα σε θέση όπου επιλέγετε μια σταδιοδρομία πάνω από τη δική σας αυτοεκτίμηση. Οι άνδρες δεν πρόκειται να σταματήσουν να ζητούν από τις γυναίκες να πάνε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου. Οι γυναίκες πρέπει να σταματήσουν να πηγαίνουν. Αυτό γιατί αν υπάρχει μια γυναίκα που θα μείνει πρόθυμη να το κάνει, αυτό δεν θα σταματήσει να συμβαίνει».

Ο Leigh Gilmore, καθηγητής μελετών σχετικές με τις γυναίκες και τα δύο φύλα στο κολέγιο του Wellesley, δήλωσε στο «Insider» ότι ο φεμινισμός της Rotunno είναι μια παλιομοδίτικη άποψη που επιτρέπει  τους άντρες να ασελγούν εις βάρος των γυναικών. Ο Gilmore περιγράφει τις απόψεις της Rotunno ως μια «νεοφιλελεύθερη εκδοχή του φεμινισμού» που δίνει έμφαση στην ατομική επιλογή πάνω απ ‘όλα.

Η Rowena Chiu, είναι η πρώην βοηθός του Weinstein και η περίπτωση της διαφέρει σε σχέση με αυτή της Jessica Mann. Στην πραγματικότητα, αυτή και άλλες δύο γυναίκες έχουν ασκήσει ποινική δίωξη εναντίον του Weinstein στο Los Angeles ισχυριζόμενες ότι τους εμπόδισε να εγκαταλείψουν το δωμάτια του ξενοδοχείου και ότι τους βίασε. Πρόκειται για την Ashley Judd και την Mira Sorvino, που αναφέρουν επίσημα ότι πιστεύουν ότι έχασαν τις δουλειές τους εξαιτίας του.

Αν και η Chiu δεν συμμετέχει στη δίκη, ισχυρίστηκε ότι το 1998 ο παραγωγός την κάλεσε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου και έπειτα από μία σειρά ρατσιστικών σχολίων σχετικά με την κινεζική καταγωγή της, της έσκισε το καλσόν επιδιώκοντας να συνευρεθεί μαζί της. Η Chiu δήλωσε ότι κατάφερε να ξεφύγει από αυτόν, και να διαπραγματευτεί μια συμφωνία που την απαγόρευε να μιλήσει για το περιστατικό με αντάλλαγμα $ 213.000 και με την υπόσχεση ότι καμία γυναίκα στην εταιρεία δεν θα υποστεί παρόμοια επίθεση. Παρόλα αυτά όμως η  Chiu αποκάλυψε δημόσια ότι δυσκολεύτηκε  να βρει δουλειά στην κινηματογραφική βιομηχανία μετά την αποχώρησή της από την εταιρεία παραγωγής του «Miramax» λόγω του Weinstein. Είπε επίσης ότι μετά τη συνάντησή τους διαδραματίστηκε μια καταστροφική αλυσίδα γεγονότων που τελικά την οδήγησε να κάνει μέχρι και απόπειρα αυτοκτονίας. Σχετικά με τις δηλώσεις της Donna Rotunno που θέτουν στο στόχαστρο τις γυναίκες που δέχονται να ακολουθήσουν τους άντρες στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, η Chiu δήλωσε αγανακτισμένη λέγοντας: «Μία από τις κατήγορους ήταν τότε μόλις 16 ετών. Εγώ ήμουν 24. Προσπαθεί δηλαδή να πει ότι στην ηλικία των 16 και 24 μπορούμε να σκεφτόμαστε «Α λοιπόν, μπορεί να βιαστώ αλλά εντάξει, θέλω να σταδιοδρομήσω στην βιομηχανία του κινηματογράφου άρα θα επιτρέψω να μου συμβεί»; Donna Rotunno κοίτα τον εαυτό σου στον καθρέφτη! Πώς τον δικαιολογείς προσπαθώντας να κάνεις αυτή την αντιπαράθεση; Είναι σιχαμερό και ποταπό»!

Η Donna Rotunno έχει στραφεί σε γραμμές έντονης αμφισβήτησης για να κάνει βάσιμους τους ισχυρισμούς του Weinstein. Προσπαθεί να πείσει το δικαστήριο ότι τα θύματα είχαν επίγνωση των πράξεων τους άρα ο πελάτης κατά κάποιο τρόπο δεν διέπραξε αυτά τα αδικήματα.

Όταν εξέτασε την ηθοποιό Annabella Sciorra, είπε ότι ο Weinstein τη βίασε στο διαμέρισμά της τον χειμώνα του 1993 ή του 1994. Την ρώτησε γιατί δεν είχε πάει ποτέ στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης και δεν κάλεσε την αστυνομία και γιατί επέτρεψε στον θυρωρό να αφήσει τον Weinstein να μπει μέσα στο δωμάτιο της. Επίσης τη ρώτησε γιατί αποδέχθηκε λίγο αργότερα  έναν ρόλο σε μια ταινία της «Miramax». Κατά τη διάρκεια της ακρόασης αμφισβήτησε ακόμη και τις προσπάθειες της Sciorra να ξεφύγει από τον Weinstein κατά τη διάρκεια της υποτιθέμενης επίθεσης. Η Sciorra απάντησε ότι προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά ότι ο Weinstein ήταν «πολύ εύσωμος» για να αντιδράσει.

«Η δύσπιστη αντιμετώπιση ενός μάρτυρα κατηγορίας ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα βιασμού, δεν είναι εύκολη υπόθεση», δήλωσε στο «Insider»  ο Lara Yeretsian, δικηγόρος ποινικής άμυνας στο Los Angeles, όμως σύμφωνα με τον ίδιο, η αμφισβήτηση είναι μια απαραίτητη δουλειά: «Πρέπει να το κάνει (σ.σ. η Donna Rotunno), πώς αλλιώς θα αποδείξει ότι αυτοί οι άνθρωποι ψεύδονται; Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αποδείξει ότι κάποιος δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας. Ο Weinstein θα μπορούσε να φυλακιστεί ισόβια».

Ωστόσο, η στρατηγική της Rotunno να υπενθυμίζει στους ενόρκους όσο το δυνατόν συχνότερα ότι οι κατήγοροι του Weinstein δεν συμπεριφέρονται ως τυπικά θύματα, θα μπορούσε να της γυρίσει boomerang.

Ο Cheryl Bader, καθηγητής δικαίου στο Πανεπιστήμιο Fordham και πρώην εισαγγελέας, δήλωσε στο «Insider» ότι η Rotunno δεν πρέπει να υποτιμά την υπόθεση που κάνει η εισαγγελία ότι η εξουσία και ο πλούτος του Weinstein άφησαν τις γυναίκες ιδιαίτερα ευάλωτες και απρόθυμες να τον αντιμετωπίσουν απευθείας ή να απευθυνθούν στην αστυνομία.

Η Rotunno όμως σίγουρα δεν είναι αρχάρια. Μέχρι στιγμής, έχει χάσει μόνο μία περίπτωση σεξουαλικής επίθεσης. Η ίδια σε συνεντεύξεις της έχει πει ότι πάντα ήξερε ότι θα γινόταν δικηγόρος. Στα πέντε της χρόνια παρακολούθησε μαζί με τον πατέρα της την παράσταση «The Paper Chase», και θαύμασε τον χαρακτήρα του Charles Kingsfield, έναν σκληρό και λαμπρό καθηγητή του Harvard που ειδικεύεται στο δίκαιο των συμβάσεων. Η γοητεία που της προκαλούσε ο νόμος την οδήγησε στο «College of Law» του Chicago-Kent, όπου ανέπτυξε μια μεγάλη παρουσία στο δικαστήριο.

Η υπεράσπιση βιαστών και αντρών που κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις προέκυψε τυχαία. Ξεκίνησε από μία υπόθεση και από τότε η μία ακολουθούσε την άλλη. Η Rotunno ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της στο Illinois ως εισαγγελέας, αλλά έφυγε για ιδιωτική πρακτική μετά από τρεισήμισι χρόνια για να αναλάβει την ποινική άμυνα. Μέχρι τα 28 της είχε ήδη αρχίσει να κερδίζει μεγάλες περιπτώσεις εμπορίας ναρκωτικών. Την επόμενη χρονιά εγκαινίασε το δικό της δικηγορικό γραφείο.

Ο καλύτερος της φίλος, Kirk Williams, δήλωσε στο «Insider» ότι ήταν αμέσως ξεκάθαρο ότι η τακτική της Rotunno θα ήταν αποδοτική. Την περιέγραψε ως λεπτολόγο που αντιλαμβάνεται τα γεγονότα και τις υποθέσεις. Μέσα στα 15 χρόνια ανάμεσα στους πελάτες της υπήρξαν δεκάδες κατηγορούμενοι για βιασμό, δολοφονίες, εμπορία ναρκωτικών, οικονομικά εγκλήματα αλλά και εγκλήματα ανώτερων τάξεων.

Τις ερχόμενες εβδομάδες, η Rotunno και η ομάδα της θα αναλάβουν έναν αριθμό μαρτύρων που θα ενισχύσουν ή θα υπονομεύσουν τις μαρτυρίες της Mann και της Haleyi, ενώ δεν είναι καθόλου σαφές το κριτήριο με το οποίο θα αποφασίσει η ομάδα των ενόρκων που αποτελείται από εφτά άντρες και πέντε γυναίκες.

Η ίδια απέναντι στους ενόρκους παραδέχεται ότι ο Weinstein έχει εξαπατήσει τη σύζυγο του, ότι έχει κάνει κακές επιλογές, όμως όλα αυτά δεν τον κάνουν απαραίτητα και βιαστή λέγοντας κατά της αγόρευση της: «Αν αρχίσουμε να καταδικάζουμε ανθρώπους επειδή νομίζουμε ότι είναι κακοί ή έκαναν κακές επιλογές, έχουμε όλοι πρόβλημα».

Η κατήγοροι του Weinstein θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι η Rotunno χαρακτηρίζει ως «κακές επιλογές» τα βαριά αδικήματα του Weinstein. Επίσης νιώθουν εξοργισμένοι με την κυνικότητα της και με το ότι αδυνατεί να κατανοήσει ότι τα θύματα ήταν τρομοκρατημένα και ευάλωτα τη στιγμή της επίθεσης.

Η Rotunno αναγνωρίζει ότι το σεξουαλικό παράπτωμα είναι ένα πρόβλημα. Το ζήτημα πώς να χειρίζεται μία γυναίκα την ανεπιθύμητη ανδρική προσοχή, συχνά εμφανίζεται σε συζητήσεις της με τα 14 βαπτίστρια της, 10 από τα οποία είναι κορίτσια. Η ίδια έχει αποκαλύψει ότι κάποια στιγμή συμβούλεψε τη φίλη μίας βαφτιστήρας της που είχε δεχθεί σεξουαλική επίθεση να καλέσει άμεσα την αστυνομία.

Μάλιστα έχει παραδεχτεί ότι έχει γίνει και η ίδια δέκτης σεξουαλικών υπονοουμένων από άντρες, λέγοντας ότι ο τρόπος που επιλέγει να το χειριστεί είναι και ειδοποιός διαφορά της με το κίνημα «#MeeToo».

Σαν παράδειγμα, ανέφερε ότι αρνήθηκε να χαιρετήσει έναν παλιό προϊστάμενο ο οποίος έσπευσε να τη συγχαρεί για την υπόθεση Weinstein, καθώς αστειεύτηκε λέγοντας ότι σύντομα θα της ζητούσε αυτόγραφο αρκεί να επέλεγε αυτός τα ρούχα που εκείνη θα φορούσε για τη φωτογραφία. Η ίδια δεν έχασε ούτε την ψυχραιμία της ούτε τα λόγια της αναφέροντας ότι: «Μερικές φορές παίρνουμε πολύ σοβαρά κάποια πράγματα».

Η Donna Rotunno είναι σίγουρα το πρόσωπο των ημερών και προκαλεί συμπάθειες αλλά κυρίως αντιπάθειες. Η απόφαση του δικαστηρίου ανακούφισε τον περισσότερο κόσμο που συμμετείχε στο κίνημα #me too, όπως και πολλούς celebrities που τοποθετήθηκαν ανοιχτά για την υπόθεση.

Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ζημίωσε το γόητρο της Rotunno. Οι κατηγορίες ήταν τόσο βαριές που μόνο ένα άτομο όπως αυτή θα κατάφερνε να απαλλάξει τον Weinstein από τις δεκάδες υποθέσεις, αφήνοντας τον ‘ακάλυπτο” μόνο με δύο.