SUCCESS STORIES

Fern White: Εκτός από την επιχείρηση, να επενδύετε και στον εαυτό σας

πηγή: Instagram @drfernwhite

Είναι πολύ εύκολο να αφιερωθούμε ολοκληρωτικά στην επιχείρησή μας. Μπορούμε να περνάμε ώρες στο γραφείο και να εργαζόμαστε για να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Αυτό που δεν είναι εξίσου εύκολο, είναι το να τρώμε σωστά, να ξεκουραζόμαστε και να χαλαρώνουμε, όταν χρειάζεται.

Η Fern White είναι χειρουργός οδοντίατρος και CEO δύο εταιρειών με επταψήφια καθαρή αξία. Αυτή τη στιγμή, προσπαθεί να πείσει όσο περισσότερους επιχειρηματίες μπορεί να αφιερώσουν χρόνο στον εαυτό τους.

πηγή: Instagram @drfernwhite

Μιλώντας στο Forbes, έδωσε τέσσερις λόγους που το να γίνουμε η προτεραιότητά μας, κρίνεται απαραίτητο.

Θα αποδίδουμε καλύτερα

Οι περισσότεροι άνθρωποι προτιμούν να επενδύουν σε εξωτερικούς παράγοντες, όταν πρόκειται για την επιχείρησή τους. Κατεβάζουν ένα πρόγραμμα ή προσλαμβάνουν κάποιον που θα διαχειρίζεται τα social media για να προχωράει την εταιρεία στο επόμενο βήμα.

Αυτό, θα μας «λύσει τα χέρια» σε αρκετούς τομείς. «Επενδύοντας μέσα μας, όμως, αυξάνουμε την πνευματική μας οξύτητα. Αν, για παράδειγμα, ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα τελετουργικό που καθαρίζει το μυαλό, ή αν κάνουμε τακτικά διαλείμματα ώστε να περπατάμε λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα δούμε την απόδοσή μας να κορυφώνεται», ήταν η συμβουλή της.

Η επιχείρησή μας είναι ο καθρέφτης μας

Η αποστολή της επιχείρησης δείχνει τις προσωπικές μας αξίες. Ο χαρακτήρας μας θα αντικατοπτρίζεται στην πολιτική μας. Πηγαίνοντας γεμάτοι άγχος στο γραφείο, θα δημιουργούμε ένα αρνητικό περιβάλλον για τους εργαζομένους μας. Αν, αντίθετα, είμαστε γελαστοί και ήρεμοι, αυτό θα φανεί.

πηγή: Instagram @drfernwhite

«Είτε προσλαμβάνεις, είτε απολύεις, είτε θέτεις στόχους και βάζεις όρια όπου χρειάζεται, η συμπεριφορά σου έχει άμεσο αντίκτυπο στην ομάδα σου. Έτσι, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, να αναρωτηθείς ‘Τι έκανα ή τι δεν έκανα και το δημιούργησα;’ Αν το αγνοείς, γίνεσαι μέρος του», είπε.

Όσο ωριμάζουμε, η επιχείρηση «ανθίζει»

Επενδύοντας στον εαυτό μας, ξεπερνάμε τα εμπόδια ευκολότερα. Αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση  και γινόμαστε καλύτεροι. Σκεφτόμαστε πιο καθαρά.

πηγή: Instagram @drfernwhite

«Η προσωπική σου αλλαγή και η εξέλιξη των ηγετικών σου ικανοτήτων, σε φέρνουν κοντά σε κόσμο που σε ενθαρρύνει. Έτσι, σου ανοίγονται νέοι δρόμοι, βρίσκεις λύσεις που ίσως να μην είχαν περάσει από το μυαλό σου ποτέ πριν, έρχονται ευκαιρίες που δεν βρίσκονταν στα πιο τρελά σου όνειρα και συνεργασίες που πάντα ήθελες να κυνηγήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η εξάντληση οδηγεί στην καταστροφή

«Μπορεί τώρα να διευθύνω δύο επιτυχημένες επιχειρήσεις ως επαγγελματίας στο χώρο της υγείας, όμως δέκα χρόνια πριν ήμουν έτοιμη να καταρρεύσω. Θεωρούσα πως η κορυφή ήταν συνώνυμη με τους στόχους που κατέρριπτα και με βοηθούσαν να τριπλασιάσω τα έσοδα της κλινικής μου», εκμυστηρεύτηκε η δρ. White. «Αλλά τριπλασίασα και την κούρασή μου κι οδηγήθηκα σε κρίση πανικού. Κατέληξαν να τρέμω και να κλαίω στην κουζίνα μου.»

Οι leaders σπαταλούν χρόνο και ενέργεια υποστηρίζοντας την ομάδα τους. Δεν το κάνουν, όμως, με τους ίδιους.

πηγή: Instagram @drfernwhite

«Το χρόνιο στρες έχει τρία αρνητικά αποτελέσματα. Πρώτον, σε κάνει εντελώς ανόητο. Παίρνεις λάθος αποφάσεις καθώς το μυαλό μας δε λειτουργεί όπως πρέπει. Έπειτα, νιώθεις πως δεν είσαι αρκετός. Πως ό,τι δημιούργησες, δε φτάνει. Κι έτσι, πιέζεις τόσο τον ευατό σου όσο και τους εργαζομένους σου, οδηγώντας τους στο φόβο και τον πανικό. Τρίτον, αρρωσταίνεις. Σε κατακλύζουν οι ορμόνες του άγχους και πλήττεται το ανοσοποιητικό σου.»

Η λύση βρίσκεται στο να παίρνουμε το χρόνο μας. Μπορεί οι υποχρεώσεις να μας «πνίγουν», όμως δεν είναι εγωιστικό το να πάρουμε μερικές στιγμές αποκλειστικά για εμάς. Μόνο έτσι θα προχωρήσουμε. Μαζί μας, θα πορευθεί και η επιτυχία. Θα είμαστε πιο αποτελεσματικοί και διορατικοί, πάντα έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις.

«Μόνο όταν ξεκίνησα να επενδύω σ’ εμένα εξίσου με τις επιχειρήσεις, κέρδισα την υγεία μου, βρήκα την ισορροπία μου και τα κέρδη αυξήθηκαν. Για εμένα, λειτούργησε το να προσέχω τη διατροφή μου και να κινούμαι περισσότερο», δήλωσε η dr.White.